Anahtar Deliği 20.06.2018

Anahtar Deliği 20.06.2018

Anahtar Deliği 20.06.2018

BURAK O MASADA METİN’İN NE İŞİ VAR?

Trabzonspor Kulübü’nde enteresan şeyler oluyor. Daha önce olan tesadüfler, ilginç buluşmalar yine aynı şekilde aynı vaka profilinde yer almaya başladı. Nedenini anlamıyoruz. Eskilerden ders alınsın diyoruz ama nafile. Son yaşanan olayda Burak Yılmaz baş kahraman.

Burak Yılmaz Çeşme’de tatilde dinleniyor. Eğleniyor. Neyse işte.. Bir fotoğraf düştü magazin gündemine. Aslında o fotoğraf servis edildi. Burak Yılmaz Metin Korkmaz ile görülüyor. Neden mi? Belli.. Yine satış pazarlama taktiği.. Bilerek o poz verilmiş ve servis edilmiş. Hatırlayın Trabzonspor’un zarar ettiği tüm transferlerde bu menajer var. Bu menajer Metin Korkmaz yani her alengirli işlerde karşımıza çıkıyor. Eski Başkanlar İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta da özel uçaklarda futbolcu arayışına bu isimle giderdi. Ne oldu? Sonu hüsran. Geride bıraktıkları kulüp borçtan batarken bu zat-ı muhterem nedeniyle elde kalan futbolcular, zar zor satıldı. Ayrıca bu Korkmaz denen zat, şike gibi bazı derin konular da da karşımıza çıktı. Derin bağlantıları Ankara, oradan Hollanda, oradan Berlin ve dahası Fenerbahçe’ye kadar uzanıyor. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Bu arada Okay transferinden gelen paradan Burak Yılmaz’ın 1 milyon 300 bin alacağına gitti. Trabzonspor’da yönetici katkısı 10 milyon lirayı geçti. Yani Burak Yılmaz serbest kalmayacak. İnşallah da transfer edilir de kurtulur Trabzonspor. Metin Korkmaz ile belkide o pozu ondan verdi? Trabzon’da menajerlik yapan Adem Cebeci de ilginç bir bilgi verdi. Korkmaz Abdulkadir ile anlaşmış! Yanlış duymadınız. Aracı da Burak Yılmaz olmuş…. Muş…

Anahtar Deliği 20.06.2018

TRABZON BÜYÜKŞEHİR AF MI GETİRDİ?

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 7143 sayılı kanun kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin alacaklı olduğu 31 Mart 2018 öncesi; kira ücreti, ecrimisil ücreti, Emral vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, işgaliye harçları ve diğer harçlar, katı atık ücreti, harcama iştirak payları, TİSKİ Genel Müdürlüğünün alacaklı olduğu içme suyu ve atıksu ücretleri yeniden yapılandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi ve 
Bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğüne borcu olan vatandaşlara oldukça önemli vatandaşların sağlandığı imkanlardan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz (2018) salı günü mesai bitimine kadar Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.


FINDIK ÜRETİCİSİ CUMHURBAKANI ERDOĞAN’IN TRABZON’DAKİ MİTİNGİNİ İŞARET ETTİ

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, 8 liranın altına gerileyen fındık fiyatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bekar, fındık fiyatının 15 liranın altında olmaması gerektiğini savundu. Bekar, “Fındık fiyatı 15 lira denildiğinde üreticinin cebine 15 lira girmeyecek. Randımana göre bu fiyat değişecek. Bu yüzden fiyat en az 15 lira ilan edilmelidir. Devlet fındığa sahip çıkmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız da Trabzon’daki mitingde, “Seçimden sonra fındık fiyatlarına bakacağız” dedi. Seçimden sonra demesi, bu işe daha çok sahip çıkılacağı anlamını çıkarıyorum. Fındık sorunun çözüleceğine inanıyorum. 15 lira fiyat ile bu işe nokta koyulacağına inanıyorum” dedi. 

SUAT HACISALİHOĞLU TTSO’YA HER GELEN MİSAFİRE NEYİ ANLATIYOR? 

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima Trabzon’a geldi ve bir dizi ziyaretlerde bulundu.  Önce Miyajima, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını (TTSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile bir süre görüştü. Trabzon'a ilk kez geldiğini söyledi. 
Miyajima, "Trabzon gerçekten önemli bir konumda ve çok iyi projeler yürütülüyor. Japon iş adamlarına Trabzon'daki projelerin tanıtılması ve duyurulması için elimden geleni yapacağım. Önümüzdeki aylarda Türk-Japon iş adamları zirvesi gerçekleştirilecek. Bu projelerle ilgili orada da bir sunum yapılabilir." diye konuştu.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da Japonya'nın Doğu Karadeniz bölgesi ve Trabzon'a, birçok alanda yapılan iş birliğiyle önemli katkılar sağladığını belirterek, özellikle DOKAP Projesi'nin başlatılmasında, bölgedeki su ürünleri yetiştiriciliğinin geliştirilmesinde ve maden arama çalışmalarına Japonya'nın katkılarının bölge halkı tarafından takdir edildiğini vurguladı. 

TTSO'nun yürüttüğü projelerle ilgili de bilgi veren Hacısalihoğlu, son yıllarda turizmin bölgede önemli oranda geliştiğine işaret etti.

Hacısalihoğlu, her misafirine olduğu gibi Akio Miyajima’ya da Arsin’i anlattı. Arsin'de yapımı planlanan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi'nin, Trabzon'un en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"3 milyon metrekarelik dolgu alanına inşa edilecek yatırım adasında 100 teknoloji firması olacak. 15 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Japon firmaları endüstri bölgesine yatırıma bekliyoruz. Trabzon, sadece doğal ve tarihi güzellikleriyle tanınmayacak. Bir AR-GE merkezi, inovasyon merkezi, orta ve yüksek teknoloji üretim üssü olacak. Bu alanlarda kentteki üniversitelerden yetişen mühendisler de eleman sıkıntısı yaşanmamasını sağlayacak. Trabzon gerçekten de önemli ve güvenilir bir yatırım bölgesi."

Büyükelçi Akio Miyajima’yu ayrıca bir iş adamı da yemekte ağırladı. Mehmet Karaoğlu ile balık yediler. Karaoğlu da bunu sosyal medya hesabından şöyle duyurdu;

“Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Akio Miyajima’yı şehrimizde ağırladık. Kendisiyle Türk-Japon işbirliğini konuştuk. Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı ivmeden övgüyle bahsetti. Trabzon’u da beğendiğini belirtti. Trabzonsporsuz olmazdı elbet. Kendisine Bordo-Mavi formayı hediye ettim. Çok memnun kaldı ve kentten gördüğü ilgiye teşekkür etti. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz.”
Yemek sonrası bordo mavi forma hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar