Anahtar Deliği - Kılıçdaroğlu’na Trabzon hazır mı?. 20.05.2015

Şehirde şöyle bir dolaştık. Gözlemler yaptık. CHP Trabzon’u kendi genel başkanına hazırlayamadığını gördük.

Anahtar Deliği - Kılıçdaroğlu’na Trabzon hazır mı?. 20.05.2015
KILIÇDAROĞLU’NA TRABZON HAZIR MI?

Yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon’a gelecek.

Şehirde şöyle bir dolaştık. Gözlemler yaptık. CHP Trabzon’u kendi genel başkanına hazırlayamadığını gördük.

19 Mayıs programlarından bir tanesi meydanda yapıldı. Mesela bu programda bile bir çok eksiklik, üstün körü yüzeysel yapılmış olduğu ortaya çıktı.

Seçime günler kala CHP’deki bu inanılmaz hatalar muhalefette büyük bir boşluk yaratıyor.

Zaten aldığımız duyumlara göre Trabzon’dan hiç iyi bir rapo gelmemiş. Yani Kılıçdaroğlu’nun yüzü Trabzon’da zor güleceğe benziyor. Öte yandan günlerdir Onur Akınlı müzikler çalıyordu CHP otobüslerinde. Yani Karadenizle hiç alakası olmayan, heyecan vermeyen CHP’nin otobüsleri, büyük tepki alıyordu.

Sanırız bunu nihayet anladılar.

Biraz geç oldu ama!

Yarınki mitingde yeni hazırlanan müzik parçası çalacakmış.

Hayırlı olsun.

AKKAYA GERİ ADAM ATMADI

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya aynı zamanda Başkan Gümrükçüoğlu’nun sağ koludur. Bazılarının ifade ettiği gibi Akkaya bulunduğu konumda ulefa dağıtmıyor.

Atapark’ın eski işletmecisi has bir AK Partili, kira sözleşmesinin gereğini yerine getirmedi diye kira sözleşmesi Akkaya tarafından iptal edildi. Çok isimleri devreye sokmasına rağmen Akkaya geri adam atmadı, kiracıyı daha önce uyarmış, kira sözleşmeni yerine getir sonradan pişman olma demiş son sözünü söylemişti. Akkaya’nın da vicdanı rahattı. Şimdi ise Gümrükçüoğlu belediye olarak Atapark’ı daha iyi nasıl işletiriz onun hesabı içine girmiş bulunuyor.

CAMİAYI KÜÇÜLTÜYOR

Trabzonspor camiası bu sezonun boşa geçmesine yanıyor. Başkan Hacıosmanoğlu’nun bu sene şampiyon yapamazsam görevi başkalarına bırakırım sözü de bomba oldu. Hacıosmanoğlu dün söylediklerini unutmuş gibi yeni söylemlerle gelecek bir yılı daha heba etmeye çalışırken, camianın unutkanlığı ve tepkisizliğinden yararlanmaya çalışıyor.

Hacıosmanoğlu gelecek yıl şampiyon olacak bir kadro kuracağını, bu kadroyu kupa ve Avrupa Kupası maçlarında sahaya sürmeyeceğini söylüyor. Hepsi palavra. Bir kulüp başkanına böyle açıklama yakışmaz, bir kulüp başkanı kazanmamak için maça çıkacağız demez, kendisini ve camiasını bu kadar küçük görmez, küçük düşürmez. Maalesef bu adam böyle bilindiği halde başkan seçildi!

TRABZON’UN DEDİĞİ OLUR

Çok büyük bir seçmen kitlesi bu grup AK Partili seçmenin tamamı da olabilir, başka partilere oy verecek kişilerin çoğu da bu düşüncede, Süleyman Soylu’nun seçimin ardından kurulacak hükümette bakan olacağına inanıyor, bakanlık yaftası Soylu’ya takılmış bile.

Görünürde tek başına iktidar HDP’nin parti olarak seçime girmesinin ardından zora girdiği görünüyorsa da AK Parti yine tek başına iktidarı kurmaya yakın gözüküyor. AK Parti hükümet kurduğu zaman Soylu’nun yeni kabinede yer almaması gibi bir sorun olmaz, bugüne bugün Trabzon’da oluşan bakanlık beklentileri de o zaman vücut bulur, Trabzon’un dediği olur.

PEKŞEN’İN MEDYA ATAĞI

CHP 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen’in Trabzon yerel basını ile arasının tam manada rayına oturduğunu, kenetlenmenin oluştuğunu söylemenin güç olduğunu daha önceki yazılarımızda kaleme almıştık.

Haluk Pekşen, yerel gazeteleri ziyaret ederek turuna devam ediyor. Ziyaret turunun gazeteler kadar etkili konumda olan internet medyasını da kapsayıp kapsamayacağını bilemiyoruz. Ancak internet medyasının da belli bir gücü var, çok okunuyorlar, onları da ziyaret ederse genç kuşak gazetecilerle tanışır, çünkü genç kuşak gazeteciler Pekşen’i yakından tanımıyorlar, hem de medyanın geneli ile arasında hissedilen kopukluk giderilmiş olur.

ASGARİ ÜCRET ARTA ASGARİ HARCIRAH!

Türkiye ucuz işçilik cenneti olmuş da meğer bizim haberimiz yokmuş. Dün bir yerde konusu geçti, yurt dışına çalışan çoluk çocuğundan haftalar aylarca ayrı kalan kendi yemeğini pişirip yiyen diğer hizmetini kendi başına gören TIR şoförleri ne kadar aylık alıyor diye bir soru gündeme geldi.

Bilin bir kişi asgari ücretle çalıştıklarını çok cüze bir harcırahları olduğunu söyleyince, inanmak istemedik. TIR şoförlüğü bu kadar mı düştü, yoksa sayı arttığı için meslek ayağa mı düştü. Asgari ücrete TIR şoförlüğü mü olur?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler