Anahtar Deliği 20.02.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği 20.02.2017
TTSO EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na Ekonomi Şurası’nda Trabzon’da her üyen bir işçi alsın bu sayı da 25 bin olsun demişti. Başkan Hacısalihoğlu her üyesi ile görüşüyor. Özel temas kuruyor. Programlarını da aksatmıyor.

Trabzon’u en iyi şekilde heyetiyle temsil ediyor. Yoğun uğraş veriyor TTSO anlayacağınız.. Bakın en son Cidde Fuarı’nda Trabzon temsil edildi. Avrupa’yla kıyaslandığında onlarda böyle bir uğraş ve çaba yok. Çok organize çalışma yok. Yeni turizm sezonu krizleri terör olaylarından oluşan engelleri aşacak gibi görünüyor. Bunun yanında TTSO İşkur gibi çalışıyor. Başkan Hacısalihoğlu fuarda Tahran Trabzon uçak seferlerinin yoğun taleplerini gördüklerine işaret ederek, “2017 sezonu güzel olacak” dedi. Turizm yatırımları da tamamlandığında Trabzon önemli bir ivme kazanacak gibi duruyor. TTSO değil diğer kurum ve ilgili kuruluşlar da bu hıza yetişirse daha emin adımlar atılmış olur ne dersiniz?

MAÇ ÖNCESİ UYARILAR GELMEYE BAŞLADI

Trabzonspor taraftarları bugün Medical Park Arena’ya akın edecek.

Günlerdir Trabzonspor Kulübü özel uğraşla gişeleri taraftarın hızlıca ulaşacağı noktalarda rahat bilet alınabilecek kolaylıkta hizmetler sundular. Kentte tam bir futbol şöleni havası yaşandı. Son bir haftadır sanki her gün maç vardı. Her gün maçın heyecanı hakimdi. Özlem duyduğumuz bir kaç gün yaşadık. Trabzonspor son yıllarda ilk kez taraftarlarını bu kadar heyecanlandırdı. Umarız bu sürer. Maç öncesi yetkililer de taraftarlara trafik konusunda uyarılarda bulundular.

Bu uyarılardan en önemlisi toplu taşıma araçlarını kullanmaları yönünde. Haklı bir uyarı herkes özel aracıyla stadyuma gitse orası tıkanıyor. Akyazı adeta adım adım oluyor. Yıllar sıkışıyor. Bu nedenle toplu taşıma araçları kullanılmalıdır. Aman dikkat.

Bu arada Trabzonspor galibiyet serisi konusunda ilk kez 2010-2011 sezonuna yaklaştı. O rekoru kırabilir 5’de 5 yaparsa bir galibiyet sonra 6 galibiyetle o sezona yetişmiş olacak. Bu ma her anlamda çok önemli… Hadi Trabzonspor…

O MODEL TRABZON’A KURULACAKMIŞ

Singapur Modeliyle Trabzon, Kilyos, Çandarlı ve Ceyhan’da dev endüstri bölgesi kurulacakmış..

Hedef 25 milyar dolar..

Singapur Modeli nedir?

Model, araştırma ve geliştirmenin teşvik edildiği, adil rekabet avantajlarının bulunduğu ve şeffaflığın temel ilke olduğu bir ortamda firmaların yatırım yapmasına imkan veriyor. Bu modelde devlet stratejik bir yaklaşım ve vizyon ortaya koyarak, özel sektörün yeni yatırımlarına her türlü bürokratik ve vergisel kolaylığı sağlıyor. Bu sayede daha çok yatırım, kısa sürede gerçekleştirilmiş oluyor.

MART AYINDA TRABZON HIZLI VE ÖFKELİ

24 Şubat tarihinde KTÜ AKM’de Birsen Tezer konseri ile Şubat’a veda edecek olan Trabzon’u Mart ayında daha eğlenceli, renkli, derin geceler bekliyor.

Aşağıda öyle isimler göreceksiniz ki; başlığımın neden ‘hızlı ve öfkeli’ olduğunu anlayacaksınız.

Mart ayında KTÜ AKM sahnesi de hiç boş durmayacak..

TİLBE REKOR KIRAR

İlk bomba 3 Mart Cuma günü akşam patlayacak.

Bin kişilik salonda Yıldız Tilbe’nin sesleri yankılanacak. Bu konser için ‘Trabzon’un rekoru kırılacak’ diyenler oldukça fazla..

4 Mart tarihinde yeni albümüyle Ekin Uzunlar gelecek bir gün sonra 5 Mart tarihinde Ahmet Aslan KTÜ AKM’de çıkacak. Yine ‘Minnet eylemem’ diyecek ve eşsiz bir duygusal yoğunluğu yaşatacak gibi görünüyor.

Hakim bey’i seslendirmesiyle ünlenen Mehmet Erdem de ardından gelecek. 10 Mart’ta Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ’nde hayranlarına seslenecek olan Erdem için biletler satışa sunuldu.

14 Mart Salı günü yine ve yeniden Halil Sezai gelecek. Trabzon’da sevdiği mekanlar bile var Sezai’nin.. Halil Sezai, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ’nde uzun bir aranın ardından özlem giderecek.

19 Mart Pazar günü yine bir  KTÜ AKM konseri olacak. İlyas Alçıntaş akustik ziyafeti verecek.

İBRAHİM SAĞIROĞLU HALA SUSKUN ACABA NEDEN?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yüksek kat çıkışını bir sene öne yapmıştı. İlçe Başkanlarını uyarmıştı. Geçen hafta yine yaptı… İlçe belediye başkanlarına göz dağı verirken Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na da gönderme de bulundu. Bunu her seferinde yapıyor. Kendi partilisi hemde! Peki neden? Aralarında bir sorun mu var? Yada anlaşamadıkları ne? Büyükşehir  ne istedi de Yomra yapmadı?

Bu sorular çok önemli görülüyor. Çünkü bu sorulardan çıkan cevap krizin oluşturduğu temeli de gösterecek. Bu arada Büyükşehir ile Ortahisar Belediyesi’nin de pek arası yok. Ak Partili hepsi ve hepsi de birbirleriyle görüşmüyor, kent adına istişare yapmıyor. Gümrükçüoğlu’nun hafta sonu yaptığı koşu yarışmasına da ilçe belediye başkanlarından bir kaçı katıldı. Mesela Yomra katılmadı. Dikkatimizi çekti. Acaba bu krizle alakası var mı? Ve neden Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu hiç konuşmuyor? Hatırlarsanız yüksek kat eleştirilerine Sağıroğlu, “Bir gün bana dua edeceksiniz” demişti.

Yerel yönetimlerde polemik sürüyor…
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler