Anahtar Deliği 19.06.2020

Anahtar Deliği 19.06.2020

Anahtar Deliği 19.06.2020

AK PARTİ’DE TEPKİ VERMEYENLER DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile eşi Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’na Sözcü Gazetesi’nde yazılan köşe yazısı tartışılırken yazıya tepki verenlerden çok vermeyenler dikkat çekti.
Hayır olumsuz tepkiden bahsediyoruz. 
AK Parti içinden bahsediyoruz.
Mesela HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demitaş’a yönelik çirkin ifadelerle yapılan paylaşıma ‘kınıyorum’ diyen AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Bahar Ayvazoğlu için hiçbir paylaşım yapmadı. Aksine, gün ağarırken bir fotoğraf koyup, “Gün ancak bu kadar güzel bitebilir…” diye mesaj paylaşması dikkat çekti.
Bu AK Parti kulislerinde fena halde konuşuluyor. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yazıyı kınarken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan henüz bir paylaşım gelmedi. Etrafındakilere ‘bu yazı doğru değil’ desede sosyal medyada herseye paylaşırken böyle bir kınama paylaşmaması dikkat çekti. Belki paylaşır ama şu ana kadar gördüğümüz bir paylaşımı olmadı. 
CHP kanadında bu işi en fazla eleştiren, gazeteci eleştirdi ve yazdı, cevap verin diyen CHPli meclis Üyesi Turgay Şahin oldu.
Şahin’e AK Parti Trabzon İl Yöneticisi Uğur Aydın cevap verdi ve aralarında sözlü münakaşa oldu. 


O YAZININ YAYINLANMASINDA KİM ETKİLİ OLDU? 

Bu arada Trabzon’da bir gazetecinin o yazının yayınlanmasında etkili olduğu söyleniyor ve kaynak olarak gösteriliyor. Bunları onun taşıdığı ifade ediliyor. Biz adını biliyoruz o konuşulanın ama buraya yazmak istemiyoruz. Yani bir kaç kişinin demesiyle yazılmaz. Kendisine ulaşıp sorduk,” Asla böyle birşey doğru değil” dedi.
Sözcü’deki yazı Trabzon’da uzun süre tartışılacağa benziyor.
Dünkü hengamede yaşananların en dikkat çekicilerini size aktardık.
Gelişmeler olursa kulislerde gündemde sık sık kalan detaylar yine aktarırız. 

KADERİN CİLVESİ YA İŞTE ONDAN OLACAK

Trabzonspor, Hüseyin Çimşir yönetiminde şampiyon olması halinde lig tarihinde "yerlinin yerlisi" teknik adamlarla şampiyonluğu ulaşma geleneğini sürdürmüş olacak. Hüseyin Çimşir, Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş’ten sonra 4. kez bu başarıyı yaşayan Trabzonlu teknik adam olacak.
Hüseyin Araklı İlçesi’ndendir. Araklı İlçesi’ndeki hemşerilerini de ayrı bir heyecan sardı.
 
Bu arada Başakşehir bu akşam Ankaragücü ile karşılaşacak. Ankaragücü’nün teknik patronu Trabzonspor eski teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay... Galatasaray’a geçen hafta puan kaybettiren Rizespor’un da başında Trabzonspor'un eski teknik direktörü vardı. Yani Ünal Karaman. Bu akşam Ankaragücü Başakşehir’i yener ve puan kaybettirirse, Trabzonspor rahatlıkla yoluna devam edecek rakibiyle arasını açacak.

Böylece ortaya inanılmaz bir kader çıkacak.

Senaryo yazılsa bu denli olmaz herhalde denilecek..

Trabzonspor’un yetiştirdiğim adamlar şampiyonluk yolunda yol açtı denecek.

Geçmişte bu iki Trabzonsporlu teknik adamın hakkı yendi.

İstanbul’un futbol baronları bunu yaptı.

Futbolu saha dışında oynayanlar, ayak oyununu saha içinde değil saha dışında yapanlar, bu iki teknik adamı ve Trabzonspor’un hakkını yedi.

İşte kaderin cilvesi ya..

Ondan diyoruz.

Bir de başka bir ayrıntı verelim.

Sezona damga vuran 3 teknik adam Trabzonlu..

Alanyaspor Erol Bulut, Başakşehir Okan Buruk, Trabzonspor Hüseyin Çimşir…


SORULARIMIZI SANKİ GEÇİŞTİRDİ GİBİ GELDİ

AK Parti’nin Trabzon’da bir dönem ağır toplarından eski il başkanı Ali Rıza Akdeniz’e AK Parti Trabzon İl Başkanlığı konusunda sorular sormak istedik.

Tam ofisinin önünden Trabzon Büyükşehir eski Başkan Yardımcılarından Cengiz Çolak ile geçiyordu. Çolak şu anda büyükşehirde pasif görevde.
Yanlarına yaklaştık,” AK Parti İl Başkanı değişir mi?” diye sorduk.
“Bilemem” dedi.
“Aklınızda bir il başkan adayı var mı?” diye bir soru daha yönelttik,” Ben siyaseti bıraktım” diyerek cevap verdi.
Eski kurt siyasetçi.
Pek açık vermiyor yada harbiden çok da siyasetle alakası yok.

KTÜ’DE REKTÖR KİM OLUR?

KTÜ Rektörünün kim olacağı Trabzon’da konuşulmaya, her geçen gün tartışılmaya devam ediyor.
YÖK’e Temmuz ayının ilk haftasında verilecek.
“Rektör olmak isteyenler dilekçelerini sunacak değerlendirmeye alınacaklar. Eskisi gibi seçim yok. Asım Örem’in rektör olmasını şehirde isteyenler oldukça fazla. Eski Trabzonspor yöneticisi olması, daha tanınır olması, KTÜ’de her kesimce sevilmesi avantajlar. Trabzon medyasından kendisine destek olanları da görüyoruz.
Takip ediyoruz.
Asım Örem şu an şanslı adaylardan diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar