Anahtar Deliği 19.04.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 19.04.2018

Anahtar Deliği 19.04.2018
DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIK MODELİ ÜZERİNDE DURUYORLAR

DKİB seçimleri öncesi heyecan artmaya başladı. DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, seçimler için çalışmalarını kendi ekibiyle yapıyor. Her ihracatçıyla görüşmeye, neden bir aday üzerinde durulması gerektiğini söylüyor. Dün kulislere bomba gibi bir iddia düşmüştü. Bizde bunu kaleme aladık. Saffet Kalyoncu aday olmayacağı yönünde bilgi gelmişti. Gürdoğan bunu doğrulamadı. Dün görüştük. Sadece farklı bir metod takip etme adına görüşmeler sürüyormuş. Tahminimize göre Gürdoğan’ın ekibi dönüşümlü başkanlıktan yana adım atacak. Yani bir dönem kabul gördükleri biri bir dönem diğeri. Biri Trabzon ayağı diğer il dışı. İl dışı Saffet Kalyoncu Trabzon ayağı netleşmedi. 
Gürdoğan bildiğiniz gibi iki dönem kuralına takıldığından seçime giremiyor. 205 ihracatçı oy kullanacak. Amet Hamdi Gürdoğan ile hareket eden dev ihracat firmaları ise şunlar; Lider Gıda, Kalyoncu, Hekimoğlu, As star, Kobyalar, Cirav, Şerbetli

O ELEŞTİRİYE CEVAP VERİYOR

DKİB Seçimleri öncesi nefesler tutuldu, çalışmalar sürüyor demiştik. Heyecanlı bir seçim olacağa benziyor. DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın ekibine karşı Veysel Beyazlı ve arkadaşları bir ekip çıkardılar. Başkan adayları da Mustafa Erdem. TİSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi. Onla da görüştük. Tek tek üyelerle görüştüklerini söyledi. Projeleri olduğunu söylüyor. Bölge ihracatçısının sorunlarını bildiğini belirtiyor. Yakında neler yapacağını kamuoyuna da duyuracak. Niye aday olduğunu… Beyazlı ve ekibi ile her gün bir araya gelen Erdem’in yol haritasını da o grup belirliyor. Erdem’in en fazla aladığı eleştiri, “Burada en fazla meyve sebze ihracatı yapılıyor. Bu ihracatçıların sorunlarını nereden bileceksin” Bu eleştiriye cevap vermeye çalışıyor. 

SOSYAL MEDYAYA BULAŞMAK İSTEMİYORLAR

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün ödeme tablosu ve diğer konularda uğraş verirken ilk mesajı da net verdi. Yöneticiler 1461’i ziyaret ettiler. Alt yapıya önem verdiklerinin bir adımını attılar. Bu ziyaret sadece bir basit bir ziyaret olmadı. 1461 durumu hakkında bildi alırken eksikleri tamamlama noktasında da notlarını aldılar. Asbaşkan Hayretttin Hacısalihoğlu, kulüp idaresine de el attı. Her birim yöneticisinden detaylı bilgi istedi. Başkan Ahmet Ağaoğlu kaynak arayışlarını sürdürüyor. Bankalarda düzenlemeler için Ankara temaslarını sürdürürken Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp de ona yardımcı oluyor. Yakında bazı adımlar atılır. Atılan adımları kamuoyuyla paylaşacaklarını düşünüyoruz. Bu arada Ahmet Ağaoğlu Muharrem Usta’nın aksine twitter adresini fazla kullanmıyor. He zaten kullanacak bir durum yok diyenler çıkabilir. Doğrudur. Bazı yöneticiler ise twitter adreslerini kapattılar. Sosyal medyaya bulaşmak istemiyorlar. Bu arada bazı gazetecilerin kulübe girişleri yasaklandı diye haberler çıktı sonra geri çekildi. Nedenini anlayamadık. Öğrendiğimiz kadarıyla bir yasaklama getirilmeyecek. Asla böyle bir durum söz konusu değil. 

ŞAŞIRACAK GELİŞMELER YAŞANIR

Erken seçim açıklandı. Siyasi partilerin Trabzon’daki il başkanları ‘hazırız’ mesajlarını anında verdiler. Haydar Revi, A Takımı ile görüştü. Eski A Takımını değiştirmedi. 2 kişiyi değişti. Yine aynı ekiple seçim çalışmasına girecek. Hasan Dilekoğlu, Halil İbrahim Demirtaş, Arzu Yalçınalp, Ahmet Uğur Zihni’yi özel görevler bekliyor.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da sahaya ne zaman ineceği belli değil. Yakında Trabzon’a gelir. 
 İyi Parti İl Başkanı Hasan Saka da yardımcısı Muhammet Erkan ile dirsek temasında. Sahaya inme noktasında onla ciddi çalışma yapıyor. CHP’de İl Başkanı Güzide Uzun partide küskün istemiyor. Ağır topları yanında istiyor. Gözler bu noktada Volkan Canalioğlu’na çevrildi. MHP’de İl başkanı Nihat Birinci, teşkilatlarla istişare halinde. MHP AK Parti ile hareket edecek. Bu birleşmede sürpriz isimleri sahada görebiliriz. Aynı şekilde muhaliflerdede bazı isimler öne çıkacak. Yakında şaşıracağınız gelişmeler olacak. 

HÜSEYİN ÖRS MESAJI VERDİ SAHAYA İNDİ

Son seçimlerde MHP Trabzon Milletvekili adayı olan KTÜ’den akademisyen Hüseyin Örs mesajı verdi.  “Görevini yap, şerefini muhafaza, kadere tevekkül et. Kimse bize; bu davaya gönül verirken keyif Vaad etmedi. Çileye talip olana hezeyan Yakışmaz” 

İşte bu notu düştü ve sahaya indi. Koray Aydın’a yakın bir isim. İYİ Parti’nin de belirleyici noktasında yer alan Koray Aydın Hüseyin Örs’ü aday yapabilir. Lakin diğer bir kulis bilgisine göre Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı söyleniyor. Hemde muhalif partilerin ortak adayı. 

TRABZON’DA MHP VEKİL ÇIKARIR MI?

Yeni seçim formülüne göre Trabzon’da en fazla merak edilen MHP’nin vekil çıkarıp çıkaramaycağı. 
Nasıl çıkarır?
Mesela; 
Bu seçimde her Parti kendi adayı ve logosu ile seçime girecek. İttifak yapan partilerin oyları bir sayılacak.
Diyelim ki ittifak Trabzon'da 6 vekil çıkardı. MHP ve AK Parti aldıkları oya göre bu 6 vekilliği paylaşacak. Birbirlerinin listelerinde olmayacaklar yani..
Öyle değil, diyelim Ak Parti 350.000, MHP 50.000 oy aldı. İttifakın oyu 400.000 olur. CHP 60.000 alsa da ittifakın oyları birlikte sayılacağı için CHP vekil çıkaramaz. Ittifak 6 vekili de alır.
Bu 6 vekil de MHP ve AK Parti arasında aldıkları oya göre paylaştırılır.
Ittifak bu şekilde gerçekleşecek. 
Dolayısı ile CHP başka partilerle ittifak yapmak zorunda. 

O TAVRA KARŞILIK ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Trabzon’da sivil toplum örgütleri erken seçi hazırlığına girdi. Evet yanlış duymadınız. Siyasetçileri ‘bizim de adaylarımız var.’ diyebilirler. En fazla konuşulan isimler Mustafa Yaylalı, Gürol Ustaömeroğlu, Coşkun Dilber, Muhammet İkinci, Ebru Sivri, Vildan Özmen.
Bu isimler siyasi markaj altında. Aynı zamanda sivil toplum örgütlerinin de dillendirdiği isimler arasında.. Trabzon’un en güçlü sivil toplum örgütleri siyasetçilerin bugüne kadar ki ‘görmezden gelme’ tavırlarına karşılık bu isimleri öne çıkaracaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar