Anahtar Deliği - 19.02.2018

Anahtar Deliği - 19.02.2018

Anahtar Deliği - 19.02.2018
AKYAZI’DA BETON ÜZERİNDE NAMAZ 

Trabzonspor Başakşehir müsabakasında dikkat çeken detaylar vardı dün gece.. Onlardan bir tanesi betonun üzerinde namaz kılanların görüntüsüydü. Bu görüntü sosyal medyada büyük yankı buldu. Yorumlar oldukça dikkat çekici. Yani katılmamak da elde değil.. “Neden böyle bir stadyumun doğru düzgün mesciti yok!”, “Bu yakışıyor mu?”,”Betonun üzerinde namaz kılıyoruz. Hemde milyonluk stadyumda” diye türlü türlü yorumlar geldi. İlgili ve yetkililerin dikkatine diyerek bizde buradan uyarıyoruz. Mutlaka bu konu üzerinde durulsun.

KÜFÜR ETTİ Mİ ETMEDİ Mİ?

Trabzonspor yönetiminin de dün sinirleri gergindi. Yöneticilerden Ahmet Çubukçu, Okan Alemdaroğlu, Gençağa Meriç, Coşkun Bülbül, Ali Rıza Egemen maçı protokolden izlediler. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta maça gelmedi. Neden gelmediği de ayrı bir konu? Takımının en zor, kritik müsabakasına bir başkan neden gelmez? Enteresan bi durum! Yani ya bu işi yapacaksın yada yapmayacaksın! Sen bu takımın başkanısın. En zor anında olman gerekir. Neyse biz konumuza gelelim dün protokolde yaşanan kriz küfürleşmeyle alakalıydı. Yönetici Coşkun Bülbül’ün bir taraftarın tepkisine küfürle cevap verdiği ifade edildi. Lakin Coşkun Bülbül Haber61’e yaptığı açıklamada böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade etti. Sonradan video görüntülerinde bir taraftarın “o yönetici bize o.ç.” diye bağırdığını gördük. Ama işaret ettiğinin kim olduğunu net göremedik. Lakin taraftarın da küfürlü konuştuğunu karşılığında bir yöneticinin tekrar ediyoruz bir yöneticinin Coşkun Bülbül olduğunu doğrulatamadık küfürle cevap verdiğini öğrendik. Küfür doğru değil! Hem yönetici tarafından bakıldığında hem taraftar tarafından.. Lakin taraftar acılı, çok sinirli olabilir. Sessiz kalınsa olabilirdi.

BAŞKAN USTA’NIN EN BÜYÜK MUHALİFLERİ KİMLER?

Başakşehir maçından sonra Nevzat Aydın bir paylaşım yaptı. Fotoğrafta Sadri Şener, Mehmet Yiğit Alp, Nevzat Aydın, Tuncay Bekiroğlu, Yiğit Oğuz Duman yer alıyordu. Eski yöneticiler mevcut yönetimden istifa ettiler. Nevzat Aydın fotoğrafın üzerine, “Mesaj gönderen göndermeyen tüm taraftara sevgiler. Bu günler de geçer. Eminim ki yönetimde kalan arkadaşlar gerekeni yapacaklar” ifadeleri yer alıyor. Aslında fotoğraf olmasaydı ne kadar anlamlı bir destek mesajı denebilirdi. Ama nazire yaparcasına gönderme yaparcasına başkana ve istifa etmeyen geride kalan yöneticilere bir ince mesaj olarak yorumlandı. Hani ukalaca, alaycı tarzında.. Nevzat Aydın böyle mesajlar vermeyi sever. Şimdi buna gelen bazı yorumlar var. Mesala ‘helal olsun’ diyen de ‘Bu takımın bu durumda olmasında sizin de büyük payınız var” diyen de.. 
Görünen o ki Başkan Usta’nın en büyük muhalifleri o fotoğraf!

ŞEFİK TÜRKMEN’DEN GÜNEY ÇEVRE YOLU UYARISI

İktidarı muhalefeti devamlı Trabzon’da Güney Çevre Yolu’nu gündeme getiriyor. Yani herkes bu projenin başlamasını istiyor. Bu sadece istemekle kalınıyor. Bakın konuyla ilgili tarihi bir uyarı geldi. Kimden? Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’den. Ne diyor Türkmen, “Trabzon için trafikte sorunları çözecek, Trabzon’un güneye doğru büyümesini sağlayacak olan güney çevre yolu projesidir. Projenin uygulanabilir olması her geçen gün zorlaşıyor. Projenin düşünüldüğü yıllarda yolun geçeceği alanlar bakirdi. Şimdi düşünülen güzergahta şu an binalar yükseliyor. Tekrar revize edilip bir an önce projeye başlanılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Doğru söylüyor.
Doğru diyor.
Bu dikkate alınsın.
Kanuni Bulvar’ı niye yapıldı o zaman diye soranlarınızı da duyar gibiyiz. 
Lakin o soruyu da çok bilmiş yetkililer bu projeyi güney çevre yolu değilde kanuni olarak başlatanlar cevap verir inşallah.

SÜLEYMAN SOYLU TRABZON’DAYDI

İçişleri Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu Trabzon’a uzun bir aradan sonra geldi. Almanya’dan dönüşü geç olduğundan Büyükşehir Belediyesi’nin koşusuna katılmadı. Ardından valilikte ve il binasında toplantılar düzenledi. Trabzon’un yatırımlarını sordu. Devam eden projelerin ne alemde olduğunu irdeledi. Bazı uyarılarda bulundu. Bazı işlerin hızlandırılmasını istedi. Bunların hiçbirinde Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu yoktu. Acaba Bakan Soylu mu istememişti gelmesini.. Karşılamasında da yoktu. Diğer taraftan bazı programlar vardı. Belkide başkan Gümrükçüoğlu oralarda olduğundan katılmadı yani bir sorun yok! Bilemiyoruz tabi ama Trabzon’un konuşulduğu hele de kentin bakanının olduğu yerde Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun olmaması dikkat çeker gazeteciler için de ayrı haberdir. Yoruma da açıktır. Araları açık sözleri demekki doğru diyenler böylece dahada da artmaya başladı. Bunu da ifade edelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler