Anahtar Deliği - Bahçeli de reddetti!. 18.8.2015

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun en son görüştüğü genel başkan Devlet Bahçeli oldu.

Anahtar Deliği - Bahçeli de reddetti!. 18.8.2015

BAHÇELİ DE REDDETTİ!

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun en son görüştüğü genel başkan Devlet Bahçeli oldu.

Dün Ankara’da MHP genel merkezinde yapılan görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadı.
Bahçeli, kırmızı çizgilerini öylesine belirlemiş, AK Parti’ye karşı öylesine cephe almış ki, Davutoğlu’nun her türlü yaklaşımına karşı tavır koydu, hiç esnemedi ve yok, olmaz dedi.

Başbakan Davutoğlu aslında Bahçeli ile ortak bir koalisyon hükümeti kurmak niyetiyle bu diyaloga gitmedi, birlikte ortak seçim kararı alma niyetiyle Bahçeli’ye el uzaktı ama eli havada kaldı.

Bahçeli uluorta ne demişse dediklerini tekrar etmiş, Davutoğlu’da sükuti hayale uğramış olduğu her halinden belli oluyordu.

Önce CHP’nin koalisyon teklifine yanaşmaması, MHP’nin de erken seçim kararı almak için yaklaşım gösteren Davutoğlu’nun tüm taleplerinin reddedilmesi, muhalefet partilerinin bir taktiği olsa gerek.

Seçime giderken hükümet yetkisini AK Parti’den almak istiyorlar, onun için Davutoğlu’nu ve AK Parti’yi köşeye sıkıştırıyorlar.


TAYYİP BEY RÖVANŞI ALIR

Bizim tanıdığımız Recep Tayyip Erdoğan ne yapar eder, AK Parti hükümetini muhalefete düşürmeden bir erken seçim formülünü devreye sokar ve böylece seçime gider.

Bu iddiayı ortaya atarken anayasa veya yasalara dayandırmıyoruz iddiamızı.
Ancak, cumhurbaşkanının özel durumlarda parlamentoyu seçime getirme yetkisi var.
Tayyip Bey’e göre 7 Haziran seçim sonucu ve ondan sonraki süreçte hükümet kurma adına yazılıp oynanan siyasi senaryodan daha fazla onur kırıcı bir durum olamaz, bunun rövanşını bu sürece sebebiyet verenlerden öcünü de alır.

Muhalefet parti genel başkanlarının yanı sıra olumsuzluğa sebebiyet veren taraf Davutoğlu’da olsa Tayyip Bey ona da gereğini yapar.


YILDIRIMHAN TAMAM GİBİ

İki kez Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevinden ayrılarak AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu, ikisinde de aday gösterilmedi.

7 Haziran seçiminde öğrencilik döneminde himayesine aldığı Süleyman Soylu tarafından korundu, kollandı, dahası bilgi birikimi ve deneyiminden istifade edildi.

Mazhar Yıldırımhan’dan söz ediyoruz.

7 Haziran’dan sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne eski görevine döndü, şimdi de yeni ve önemli bir görevle anılıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır şimdilik izinli ama gidici olduğu söyleniyor.

Yerine de en uygun isim olarak Mazhar Yıldırımhan düşünülüyor.

Bu görüş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dayandırılıyor, Yıldırımhan’ı Genel Sekreter olarak onun düşündüğü söyleniyor.

Erdoğan, Yıldırımhan’ı gayet iyi tanır, atanacağı görevde yapabilirlik derecesini de bilir. Bu atamaya kimse olmaz diyemez, karşı çıkan da olmaz.


REKTÖR’E ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI

Farabi Hastanesi günlerimizde hasta ve hasta yakınlarının, hatta hastane çalışanlarının bile bize en çok ilettikleri bir konu hakkında bir şeyler yazmak istiyorum.

Hastane’nin ana iki giriş kapası var, eski hastane ve yeni hastane girişleri olmak üzere.

Ziyaretçilere, daha doğrusu mesai saatleri içinde hastaneye girenlere iki ana kapıdan giriş veriliyor, mesai saatleri dışında eski hastane tarafından giriş veriliyor, yatakhanelere ulaşım yolu da uzadıkça uzuyor.

Bundan herkes rahatsız, hastanenin yeni bölümü için neden giriş verilmiyor, daha doğrusu eskiden uygulanırken neden kapı kapatılarak engellenmiş, herkes bunu birbirine soruyor.

Karşımıza uygulamayı yapan isim olarak Rektör Süleyman Baykal çıkıyor, hastane çalışanları yasak Rektörün işidir diyorlar.

Sevgili Rektör, önüne gelen sallıyor, bilesin.


ŞENOL GÜNEŞ ÜZÜLSE DE

Trabzonspor’un en etkili futbol adamlarının başında halen Beşiktaş Teknik Direktörü olan Şenol Güneş gelmektedir.

Yeni sezona Güneş’le birlikte şampiyonluk parolasıyla başlayan Beşiktaş sezonun ilk karşılaşmasına çıktığı Mersin karşısında güzel futbol oynadı goller attı, adeta şov yaptı.

Trabzonluların başarısından her zaman gurur duyanlar olarak Güneş ve ekibini biz de tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz.

Ancak bu hafta Trabzonspor olarak Beşiktaş’ın karşısına çıkacağız, karada havada bu maçı yenmemiz, en kötü ihtimalle de karşılaşmadan puanla ayrılmamız lazım.

Beşiktaş, Trabzonspor’a göre sezona daha hazır olduğunu gösterdi.

Unutmamak lazım ki, Trabzonspor zor dönemlerin ve büyük maçların, finallerin takımıdır, Beşiktaş karşısında tutturursa galibiyet işten bile değil.

Şenol Güneş üzülse bile biz Şota ve takımını tutuyoruz, onun kazanması için dua ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler