Anahtar Deliği- Mustafa Yumlu'ya af gündemde yok. 18.11.2014

Büyükşehir taşınıyor. Ortahisar'da Cıngal çıkacak. CHP İlçe teşkilatlarına paşa bombası.

Anahtar Deliği- Mustafa Yumlu'ya af gündemde yok. 18.11.2014

MUSTAFA YUMLU’YA AF GÜNDEMDE YOK

Trabzonspor yönetimi eski teknik direktör vahit Halilhodziç’in görevine son vermeden bir hafta önce Trabzon’un öz evladı iki futbolcumuz Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru süresiz kadro dışı bırakılmıştı.

Ersun Yanal’ın göreve gelmesinden sonra yerlinin yerlisi olan bu iki futbolcunun affedilip tekrar takımla çalışmaya başlamaları camiada beklenti haline geldi.

Büyük bir kulüpte teknik direktör değişikliği yaşandığı zaman, geçmiş dönemde kulübene ve takımına ihaneti olmamış futbolcu ya da futbolcular kadro dışı bırakılmış ise bunlar affedilir, beyaz sayfa açılırdı.

Görünen o ki, Başkan Haciosmanoğlu, futbolcular Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’ya çok ağır ceza kesmiş, affı da mümkün değil.

Ersun Yanal göreve başlayalı bir hafta olmasına rağmen iki futbolcunun affıyla ilgili ne Yanal’dan ne de yönetimden ses çıkmıyor.

Şehirde fısıltı şeklinde konuşulanlara bakılırsa özellikle Mustafa Yumlu’ya af kesinlikle düşünülmüyor, kulüple bağı kesilmesi için yönetim arayışa girmiş.

Zeki Yavru’nun affı gündemdeymiş.

Ersun Yanal’a da Başkan Haciosmanoğlu ültümatom vermiş, bu iki futbolcunun tasarrufuyla ilgili ağzını açma denmiş.

BÜYÜKŞEHİR TAŞINIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin aynı binayı kullanmaları sorun oldu.

Her iki belediyede çalışanlar da mevcut binanın iki belediye tarafından ortak kullanılmasından ötürü rahatsızlıkları var.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu baş gösteren rahatsızlığı bir nebze olsun giderebilmek için mevcut binadan taşınma kararı almış.

Yılbaşından sonra, Şubat ya da Mart ayı içinde Meydan’daki eski belediye binasına makamını taşımaya karar vermiş.

Gümrükçüoğlu makamını eski binaya taşırken, kendisine yakın olması gereken birimleri de Meydan’a taşıyacak, geçici de olsa iki belediyenin aynı binada hizmet vermesinden kaynaklanan rahatsızlıklar son bulacaktır.

Gümrükçüoğlu’nun Meydan’daki eski ve tarihi belediye binasına taşınmasına kadar bu binada devam eden restorasyon çalışmaları da son bulacakmış.

ORTAHİSAR’DA CINGAL ÇIKACAK

AK Parti Trabzon’un ilçelerinde kongreleri sürüyor.

Hafta içinde yapılan ilçe kongreleri genel merkezin isteği doğrultusunda tek listeyle ve bildirilen başkan adaylarının önderliğinde sonuçlanırken, hafta sonu Köprübaşı ilçe kongresinde sürecin rengi değişti.

Genel merkez mevcut ilçe başkanını yeniden istemesine rağmen üç liste halinde gidilen yarışı genel merkeze muhalefet aday Yüksel Erdoğan kazandı.

Yüksel Erdoğan Köprübaşı ilçe seçimini kazanmasıyla birlikte Genel Başkan Yardımcısı Of’lu Süleyman Soylu, Köprübaşı ilçe kongresinin gözlemcisini arayarak, çiçeği burnundaki başkanın istifasını istedi.

AK Parti genel merkezinin bu kadar katı tutum sergilenmesi beklenmiyordu.

Atanmış ilçe başkanı değil seçilmiş başkanla göreve devam etmeleri gerekiyordu, parti içi demokrasi de bunun gereğidir.

Köprübaşı’nda sular durulmadan, genel merkezin Ortahisar ilçe başkanlığı için istediği mevcut Başkan Temel Altunbaş’a dün resmen rakip çıktı.

Ömer Odabış, Ortahisar ilçe başkanlığı binasında yapmış olduğu basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

AK Parti’nin Köprübaşı’ndan sinyal verdiği asıl cıngal ın Ortahisar’da çıkacağı anlaşılıyor.

CHP İLÇE TEŞKİLATLARINA PAŞA BOMBASI

En son yapılan CHP Trabzon il başkanlığı yarışına katılarak, mevcut il Başkanı Yavuz Karan’ın karşısına rakip olarak çıkmasına rağmen seçimi kaybeden emekli paşa Türker Ertürk’ün bu partiden koparak, Emine Ülker Tarhan’ın Anadolu Partisi kurucuları arasında yer alması gündeme bomba gibi düştü.

CHP genel merkezi aylardan beri Trabzon ilçe teşkilatlarını yeniden dizayn etme fikri güncel tartışma konusu haline gelmesine yol açtı.

Şimdi Trabzon CHP’de ilçe örgütlerinin sil baştan yenilenmesi konuşuluyor.

İl yönetiminin görevine devam etmesi ve tüm ilçe teşkilatlarının görevden alınarak ya da kongre sürecine start verilerek yenilenme kararının genel merkez tarafından alınması an meselesi.

KARADENİZ KULÜP’TE DYP RÜZGARI

Merhum Ali Osman Ulusoy’un ardından Trabzon Karadeniz Kulüp’te kimin başkan seçilip bayrağı taşıyacağı merak konusu olmuştu.

Ulusoy’un ardından yönetim kurulunda yapılan oylamaya Selahattin Bahadır ile Hikmet Onur başkan adayı olarak girdi, oylamada taraflar birbirine üstünlük kuramadı.

Bunun üzerine olağanüstü kongre kararı alındı.

Cumartesi günü yapılan kongre Bahadır ile Onur’un başkanlık için yarışına sahne olurken, Karadeniz Kulüp’ün yolunu bilmeyen bazı üyeler oy kullanmak için özel olarak getirtilerek oy kullanılırken, kongreye katılım ilk kez yüksek düzeyde oldu.

Oylama sonucunda seçimi Hikmet Onur’un listesi kazanırken, bunda DYP eski Trabzon il başkanı Erol Emral büyük rol oynadı.

Seçilen yönetim en kısa zamanda kendi arasında başkanını seçip normal genel kurula kadar böyle devam edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler