Anahtar Deliği 18.01.2020

Anahtar Deliği 18.01.2020

Anahtar Deliği 18.01.2020

BİZE ÇOK DA İNANDIRICI GELMEDİ!

Trabzon'da, 2 yıl önce havalimanına inişi sırasında pistten çıkan ve denize 25 metre kala toprağa saplanan uçak enkazına talip çıktı diye dün haberler gördünüz!
Bize bu talip işi çok inandırıcı gelmedi.
Hatırlarsanız Yomra Belediyesi tarafından Millet Kıraathanesine dönüştürülmek için alınmış otoparkta çürümeye terkedilmişti. 
Yeni seçilen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediyenin bu enkazın zaten çürüdüğünü, taşınırken çok büyük zarar gördüğünü, eğer bir talip olursa bunu verebileceğini söylemişti. 
İşlev kazandırılmayan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağına Manisalı iş insanı Celal Darcan talip oldu. 
Oldu ama nasıl?
Bir rakamlar verdi ki aman aman..
2 bin km karayoluyla  Kosova’ya taşıyıp restoran yapmak istiyor.  
E peki nasıl?
Uçağın restorana dönüşmesine 150 bin dolar, karayoluyla götürülmesine 100 bin dolar  harcayacağını söylüyor.
Bu uçak bu kadar az maliyetle taşınıp, restorana dönüşmesi bize tuhaf geldi.
Bu olacak iş değil?
Para da vermese heryerde reklamı çıktı
Heryerde adı görüldü.
Yani uçağın taşınması kadar reklam yapanlar gibi o da bu reklam pastasından alacağını aldı.
O kadar yani!
Geri lafı güzah..

RAHŞAN AFFI HAFIZALARA KAZINDI

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği sebebiyle 97 yaşında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit yakın siyasi geçmişte 'Rahşan affı' olarak nitelendirilen kararla gündeme gelmişti. 
Peki 'Rahşan affı" nedir, ne zaman çıkarıldı? İşte 'Rahşan affı'yla ilgili detaylar...
Asıl adı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası olan 22 Aralık 2000'de Rahşan Ecevit'in önerisiyle çıkarılan, devlete karşı işlenen suçlar dışındaki suçlara erteleme veya şartlı salıverme getiren yasa. 
9 Aralık 2000’de ölüm orucu eylemlerini sona erdirmek için başlatılan Hayata Dönüş Operasyonu'ndan 3 gün sonra (22 Aralık) 4616 sayılı ‘Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası’ çıkarılmıştı. Cezaevlerinde yer kalmadığı için çıkarılan af yasasının ardından 70 bin kişilik kapasitesi dolan cezaevlerinin nüfusu 40 bine kadar düşmüştü. Ancak, 3 yılda mahkum sayısı 20 bin artarak yeniden 64 bine çıktı.
4616 sayılı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası 23 Nisan 1999 tarihinden önce işlenen suçları kapsıyordu. Yasa çıktıktan sonra ilk planda cezaevlerindeki 23 bini aşkın tutuklu ve hükümlü aftan yararlanarak tahliye oldu. Daha sonra Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iptal kararlarıyla yasanın kapsamının genişlemesi sonucu cezaevinden tahliye olanların sayısı 45 bini buldu. Ancak affın sonuçları bununla sınırlı kalmadı.
'Rahşan affı' uzun süre tartışma konusu olmuştur. Rahşan Ecevit daha sonra "Ben affı garibanlar için istedim, katiller yararlandı." demiştir.

İŞ İÇİN YURT DIŞINA ÇIKTI TRANSFER SANDILAR!

Trabzonspor gündeminde transfer var.
Ama öyle yansıtıldığı gibi değil.
Medyada öyle şeyler yazdılar ki..
Yöneticilere doğrulatmaya çalışıyoruz.
Asla böyle bir görüşme olmadı diyorlar.
Haber61 spor servisi ince eleyip sık dokuyor.
Asla okurlarını yanıltmıyorlar.
Dün böyle bir hareketlilik yaşandı.
Şöyle bir haber gündeme taşındı.
Bunu bilerek menajerlerde yaptırabilirler!
İddiaya göre Sturridge’i getiren Trabzonspor yöneticisi Sertaç Güven, yurt dışına çıkarak transfer görüşmelerine başladı.
Iddianın detayında, Paris Saint-Germain ve FC Liverpool formalarını giyen, Crystal Palece'ın stoper-sol bek oyuncusu ile görüşmüş!
 Liverpool'dan eski takım arkadaşı Daniel Sturridge, devrede imiş Sertaç Güven de bu nedenle yurt dışında imiş.
Hemen spor servisimiz olaya el attı.
Tuncay Lakot arkadaşımız kısa bir telefon görüşmesiyle olayı çözdü.
Halbuki Sertaç Güven sosyal medya hesabından, yurt dışına transfer için değil kendi şirketlerinin toplantıları için çıktığını duyurmuş, “Kurucu ortak ve yönetim kurulu üyesi bulunduğum Corporate Change Academy, sektörün tecrübeli isimlerini bir araya getirdi. “ ifadelerini kullanmıştı!
İşte bu kadar.
Spor servisimiz dediğimiz gibi yine böyle bilgi kirliliklerine asla kapılmıyor sizler için gerçeği yazmaya devam ediyor.

Tebrikler.

KULİSLERDE NELER Mİ KONUŞULUYOR?

Şu sıra ne mi konuşuluyor?
Neler mi söyleniyor? 
Bir kaçını şöyle not ettik.
Kısa kısa sizi yormadan..
Mesela Ünal Karaman krizinde ortalığı ayağa kaldıran siyasiler Ali Koç Trabzonspor’a dil uzatırken sus pus oldular… Bu irdeleniyor? İktidarı muhalefeti… Hepsi bir ayırt edilmeksizin
Mesela Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr İsmet Durmuş’un görevden alınmadan önce soruşturmadan geçirilip, sorulan sorular konuşuluyor. 
Mesela CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’un il başkan adayı olması ve bundan sonra Ortahisar’dan destek alıp alamayacağı konuşuluyor.
Mesela Çömlekçi’nin yaza kadar bitirilip bitirilmeyeceği tartışılıyor. Bu noktada Trabzon Limanı’nın gündem yaratma çabasına kimsenin destek olmaması ilginç bulunuyor. 
Mesela Trabzon’da yapılan bürokrat atamalarında AK Parti Trabzon Milletvekilleri’nin duruşu konuşuluyor.
Mesela Trabzonspor yönetiminin bundan sonra krizleri nasıl karşılayacağı ve yöneteceği konuşuluyor. Son olaydan sonra Trabzon ile bağlar sıkılaştı mı koptu mu?

ÖNCE ZİYARET ETTİ SONRA ‘ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR’ DEDİ

Ankara’da çeşitli görevlerde bulunan Osman Diyadin, Trabzon’a geldi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyaret anısına Zorluoğlu, Osman Diyadin’e bir hediye verdi.
Ardından Diyadin şunu yazdı; “Trabzon için büyük bir şans olduğunu düşündüğüm Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ettim.
Şehrimizin gelişmesi adına yoğun çalışma içerisinde olan ve devlet adamı kimliği ile de adından söz ettiren Sayın Başkana gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum”

BABA OĞLUNU KURTARDI

Trabzon Ortahisar İlçesi Yalıncak Mahallesi’nde bir bankadan çocuk düştü haberi geldi. Bu acı haber herkesi üzdü. Karne almak üzere okuluna giden 9 yaşındaki Salih Emir Albayrak, okulun yakınındaki bir bankanın bulunduğu binaya çıktı. Buradan dengesini kaybederek düştü. Hemen atar topar İmperial Hastanesi’ne getirildi.
Burada talihsiz çocuğa müdahaleyi aynı hastanede görev yapan babası doktor Ahmet Hamdi Albayrak yaptı. Ameliyata alındıktan sonra hayati tehlikesinin kalmadığı öğrenildi.
Baba oğlunun hayatını kurtardı. Ameliyata MP Yıldızlı Hastanesi Başhekimi Ahmet Çubukçu ve doktor Mahmut Aslan girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler