Anahtar Deliği - Halilhodziç Trabzonspor'u küçümsüyor mu? 17.10.2014

Halilhodziç Trabzonspor'u küçümsüyor mu? 17.10.2014

Anahtar Deliği - Halilhodziç Trabzonspor'u küçümsüyor mu? 17.10.2014

HALİLHODZİÇ TRABZONSPOR’U KÜÇÜMSÜYOR MU?

Teknik Direktör Halilhodziç’in Trabzonspor’a ikinci gelişi.

Birincisinde çok uzun süre görev yapamamıştı, ancak şehri ve kulübü tanımıştı, bildik tanıdık bir yere geldi ikinci kez.

Kendisiyle geçmişte yakın çalışmış bir isimle konuştuk, Halilhodziç kendisini Trabzonspor’a bir lütuf olarak görüyor dedi.

Anlaşılan hoca çok yükseklerde uçuyor.

Dünya kupası maçlarında Cezayır’ın başındaydı, oradaki görevini bırakarak Trabzonspor Başkanı Haciosmanoğlu’nun teklifini kabul etti.

Zaten ruhunda olan yükseklik kompleksi dünya kupasında zayıf Cezayır milli takımı ile sükse yapmasının ardından dünyanın en büyük kulüpleri peşine düşecek sanmıştı, tabi böyle olmadı.

Trabzonspor Başkanı Haciosmanoğlu’na daha önceden söz vermişti, tükürüğünü yalamak da istemedi, görevi kabul etti.

Ancak, üç aydır Trabzonspor Teknik Direktörü olarak ne söylemleri ne de eylemleriyle bu tecrübeli hoca bordo mavili takımı başarıya taşır diye bir güven oluşmadı kendisine.

Alınan sonuçlar ortada.

Başkan Haciosmanoğlu,’nun kendisine ayakların yere bassın, her başarısız sonucun ardından da futbolcularını toplumun önüne atma diyerek kendisini bir daha uyarması lazım.

Büyük hocaysan büyüklüğünü göster, futbolda büyük olmak başarıyı yakalamakla eş anlama gelir.

SİZİN STRATEJİK PROJENİZ BU MU?

SİZİN STRATEJİK PROJENİZ BU MU?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin dün meclis toplantısı vardı.

Toplantı öncesinde bazı meclis üyeleriyle görüşmemiz oldu.

Mecliste önemli bir toplantıları olduğunu, gündemde Trabzon’un beş yıllık stratejik konularının ele alınıp görüşüleceğini söylemişlerdi.

Biz de konu stratejik öneme haiz konular olduğu için dün ki Büyükşehir meclis toplantısını bayağı önemsedik, beş yıllık stratejik önemi haiz hangi konular, toplantıda kabul göreceğini de merak etmeye başladık.

Toplantı sonrasında habercilerin meclis toplantısından ön plana çıkardığı konulara dikkatle baktığımızda ise dağ fare doğurmuştu.

Ele alınan konular arasında Trabzon’a yapılacak iki tane kadınlar için yüzme havuzu projesiyle karşılaştık.

Stratejik önemi haiz konu bula bula kadınlara iki tane yüzme havuzunu mu buldular.

Kadınlar için yüzme havuzu yapılmasına kimsenin bir şey dediği yok.

Ancak, MHP’li meclis üyesi Ali Sağır’ın da toplantıda gündeme getirdiği gibi, kadınlar için yüzme havuzu bir tane olur da iki tane neyin nesi.

AKÇAABAT LOBİSİ İŞ BAŞINDA

İktidar partililer Akçaabat bölgesinin milletvekili olmadığını iddia ediyorlar.

Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ile kon uyuşmazlığı 2011 genel seçiminden buyana aynen devam ediyor.

Merhum Mustafa Cumur Akçaabatlı idi, iki dönem milletvekili seçildi, aktif görev yaptı, kendisini seçim bölgesinde çok sevdirmişti.

Cumur’un milletvekilliği yöntemine ve sorunları pratik çözüm metodunu bilenlerin, ondan sonra parlamentoya giden Aydın Bıyıklıoğlu’na alışmaları, daha doğrusu onun hiç kimseyi tatmin etmeyen yaklaşımını kabullenmeleri mümkün değildi.

Aydın Bıyıklıoğlu’nu milletvekili olarak kabul eden, bir daha mı Allah etmesin diyenler neredeyse siyasetle yakından uzaktan ilgilenenlerin ortak görüşü oldu.

AK Partililer Akçaabat’ın yeni milletvekili adayının arayışı içinde.

Her dönem Trabzon’dan parlamentoya bir milletvekili gönderen Akçaabat’ta, özellikle kırsal kesimde seçmen kitlelerini harekete geçirenler, seri toplantılar düzenleyerek, Akçaabat-Düzköy bölgesinden, bu dönem Bıyıklıoğlu dışında, seçildikten sonra halkın dilinden anlayacak etkin bir ismi milletvekili yapmak istiyorlar.

Muhtemelen, milletvekili aday adayları arasında da Trabzon eski sağlık müdürü, uzun zamandır da Ankara siyasetinin içinde olan Mehmet Topsakal düşünülüyor.

Hac farizasını de yerine getiren Topsakal, iktidar partisinin Akçaabat lobisine hayır diyemez aksine böyle bir teklif çok da hoşuna gider.

TRABZON’A KOŞARAK GELİR

Ankara bürokrasisinden, 2015 genel seçimi için Trabzon’a gelip aday adayı olması muhtemel isimler basında boy gösterirken, ikinci planda kalan bir isim dikkatlerden kaçmıyor.

Bu isim aslen Akçaabatlı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’ndan başkası değil.

Trabzon’dan milletvekili seçilmesi halinde, iktidar partisindeki mevcut dengeleri içinde bakan olması da gündeme gelmesi muhtemel olan Neziroğlu’nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da çok tutuyor.

Trabzon siyasetinde önemli bir isim, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun iktidar partisi Trabzon’dan milletvekili adayı göstermesi halinde, bakanlığı da garantidir dedi.

Trabzon’a yapılacak her türlü yatırıma da aracılık yapabilecek kapasitede olduğunu öğrendiğimiz Neziroğlu’nu iktidar partisinin üst düzey siyasetçileri de çok seviyor ve tutuyor.

BÜROKRASİ RİSK ALMAKTAN KAÇIYOR

Trabzon bürokrasisinde kış uykusu hakim.

Daha kış mevsimi gelmeden, bürokratlar ortama uymuş sin külahlım görünmesin anlayışı içine girmişler.

Trabzon’da bürokrasinin pasif olduğunu iddia etmiyoruz, kaldı ki içlerinde son derece başarılı olan bürokratlar olduğu gibi, canla başla çalışanlar da yok değil.

Ancak, bu sıralar bir durağanlık söz konusu, hiçbirinden ses çıkmıyor.

Bunu bilinçli mi yapıyorlar, yoksa konjektür gereği durumdan vazife mi çıkarıyorlar belli değil.

Erdoğan Bayraktar’ın bakanlık koltuğundan alınmasından sonra Trabzon başsız kaldı.

Bayraktar’ın boşluğunu Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu doldurmaya çalışıyor.

Bir belediye başkanı olarak Gümrükçüoğlu, bürokrasiye ne kadar güven telkin edebilir, ne kadar onların derdinden anlar burası da belli değil.

Genel seçime 9 ay gibi uzun bir zaman olmasına rağmen bürokrasinin ipe un sermiş görüntüsü Trabzon için hiç de iç açıcı bir durum değil.

Konuyu bir bürokrata sorduk, bürokrasi neden böyle dedik.

Bürokrat arkasında kim olduğunu bilecek, sıkıştığında derdine çare olacak yetkili bir isim arar, maalesef Trabzon’un böyle bir ismi yok.

Vali Öz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu kafa kafaya vermiş gidiyorlar, bürokrasi de onların yürüyüşünü seyrediyor, iş yapmak için risk alan bürokrat maalesef kalmamışa benziyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler