Anahtar Deliği - Genel sekreterden işbaşı. 17.06.2015

30 Mart 2014 yerel seçiminden sonra sürpriz bir şekilde Trabzon Büyükşehir Genel Sekreterliği görevine atanan Davut Çakır Of’lu bir hemşerimiz.

Anahtar Deliği - Genel sekreterden işbaşı. 17.06.2015

GENEL SEKRETERDEN İŞBAŞI

30 Mart 2014 yerel seçiminden sonra sürpriz bir şekilde Trabzon Büyükşehir Genel Sekreterliği görevine atanan Davut Çakır Of’lu bir hemşerimiz.

Milli görüşün İstanbul kadroları arasında yoğrulmuş. 7 Haziran 2015 genel seçimine aylar kala sürpriz bir şekilde istifasını verdi, zaten Genel Sekreterlik görevinde sıkılmıştım – o kadar da erken- diyerek Trabzon’dan milletvekili adaylığına soyunda şanslı görünen aday adaylarından biriydi.

Ancak liste açıklandığında Of kontenjanından Davut Çakır değil Köşk kontenjanından Süleyman Soylu liste başına oturtulmuştu. Boşa düşen Davut Çakır yeniden Büyükşehir Genel Sekreterlik görevine önceki gün dönerek işbaşı yaptı. Hayırlı olsun.

TEBRİZ’LE TURİZM BAĞLANTILARI YAPILDI

Genel seçimin hemen ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun daha önceden programlanmış bir gezisi vardı İran’ın Türk kenti Tebriz’e.

Geniş bir katılımlı heyetle Tebriz’e gidildi, Trabzon özellikle kültür, ticaret ve turizm yönüyle tanıtıldı, çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Trabzon kafilesi döndü dün de Gümrükçüoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek, Tebriz gezisi hakkında bilgi verdi ve Trabzon heyetinde bulunan turizmcilerin Tebrizli meslektaşları ile önemli bağlantılar yaptıklarını, iki tarihi il arasında süregelen ticaretin yeniden canlandırılması için İran merkez hükümetinin izni talep edildi.

TRAKTÖRSPOR TRABZONSPOR DOSTLUK MAÇI

Trabzon’u temsilen kim nerede olursa olsun mutlaka Trabzonspor muhabbeti yapılır.
Geniş bir kafile ile Tebriz’e giden heyete, bu kardeş kentteki Trabzonspor sevgisi anlatılmış, kendi takımları olan Traktör’den sonra Tebriz’e en çok taraftarı olan Trabzonspor olduğu söylenmiş ve iki takımın Tebriz’de maç yapması talep edilmiş.
Gümrükçüoğlu Tebriz heyetinden gelen bu talebi Trabzonspor yetkililerine iletecek ve dostluk maçının gerçekleşmesini talep edecek.

Traktör takımının Tebriz’de maçlarını oynadığı 80 bin kişilik stadyumu var her maçta tıka basa doluyormuş, İran’ın Trabzonspor’u gibiymiş.

Traktör-Trabzonspor dostluk maçı bakalım nerede ve ne zaman gerçekleşecek?

BARO BİNASI ÇOK SU KALDIRIR

Tanjant Yolu’nun Arafilboy girişinde bulunun ve iki şerit arasında kalan binalardan birini Trabzon Barosu kullanıyor.

Av. Ali Sürmen’in Baro Başkanlığı döneminde Trabzon Belediyesi’nden ihale ile kiralandığını biliyoruz.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi söz konusu baro binasını ihale karşılığı vermediği için Baro’nun bina hakkında hak iddia etme durumda olmadığını, binayı ihtiyacına karşın belediyeye vermesini talep etmektedir, B.B. Tartışmaya açıldığı için gündeme oturan baro binasına Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacı olduğuna inanıyoruz, çünkü içinde iki belediye barındırıyor.

Ancak baroyu da ne haliniz varsa görün anlayışıyla kapıya koymamak lazım.
Antiparantez baro binasının baro tarafından boşaltılması noktasında Gümrükçüoğlu’nun son derece kararlı olduğunu vurgulamak isteriz.

BALTA’NIN DANIŞMAN KADROSU

7 Haziran’da seçilen, seçim kurulundan mazbatasını alan milletvekillerinin resmiyet kazanmaları için önlerinde bir tek yeminleri kaldı.

Ondan sonra Ankara’ya yerleşecekler, kadrolarını kuracaklar.

Bu dönem ki milletvekilleri birer danışman da seçim bölgelerinde bulunduracaklarını öğrendik, uzmanını seçerlerse iyi ederler.

Milletvekili Muhammet Balta danışman işini hızlı görenlerden biri.

İl başkanlığı döneminden beri danışmanı olan Oğuz Özbakan’ı resmiyet kazanması için önce Ortahisar Belediyesi’ne yerleştirdi, şimdi de tekrar yanına alacak.

Oğuz, Balta’nın Ankara’daki işlerini mi yoksa Trabzon’daki işlerini mi takip edecek belli değil.

Ancak, Temmuz ayı başına kadar Milletvekili Balta Oğuz konusundaki kararını vermiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler