Anahtar Deliği - Hatalı gemi bölüşülemiyor 15.5.2015

Trabzon Belediye Başkanı seçildiği 2009 yerel seçimin ardından O. Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaştan aldığı gemi Trabzon’da beklenen aktiviteyi gösteremedi.

Anahtar Deliği -  Hatalı gemi bölüşülemiyor 15.5.2015

TEŞEKKÜR KİME GELDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü yani 11 Mayıs’ta Trabzon’da toplu açılış mitingi düzenledi.

Düzenlenen mitingin tertip komitesi AK Parti’den Büyükşehir Belediyesi’nden, Valilikten görevli bürokratlardan oluşmuştu. Miting tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediği gibi geçti ve Ankara’ya döndükten sonra Trabzon’a kocaman bir teşekkür geldi. Teşekkürün kime geldiği merak konusu oldu, bazı gazeteciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yazılı bir teşekkür mesajı geldi mi geldi ise kime hangi kurumun başına teşekkür geldi, kim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözüne girdi diye dedektif gibi araştırma yapıyorlar. Doğrusunu söylemek gerekirse teşekkürü kimin aldığını biz de çok merak ediyoruz!

CHP’NİN BASINLA DİYALOGU

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen Trabzon siyasetini Ankara’dan yürütüyor. Belli ki milletvekili seçilecek Ankara siyasetine ağırlık verecek ancak Trabzon’da CHP’yi temsil edecek tek vekil olması büyük olasılık.

Pekşen’in Trabzon’da tüm basınlı ilişkileri çok sıkı olmalı. Ancak halı hazırda basınla bu ilişkiyi kurduğu anlaşılmıyor. CHP’nin Trabzon basını ile ilişkisi Yavuz Karan’ın il başkanlığı dönemindeki sistem üzerine işlemeye devam ediyor. Karkan il başkanı olarak girdiği önseçimde 5. sıraya indiğine göre, teşkilatla arası nane molla olan eski il başkanının basınla ilişkisinin iyi olması da düşünülemez. Dolayısıyla, Haluk Pekşen bir aydan az bir zaman sonra Trabzon milletvekili seçilecek olması münasebetiyle basınla ilişkisini genel seçim öncesi yeniden gözden geçirmesi lazım.

HATALI GEMİ BÖLÜŞÜLEMİYOR

Trabzon Belediye Başkanı seçildiği 2009 yerel seçimin ardından O. Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaştan aldığı gemi Trabzon’da beklenen aktiviteyi gösteremedi.

Gemi bahar ve yaz aylarında sahilde gemi sever Trabzonluları gezdirecekti. Bu işi bir iki dönem yaptı ama daha sonra önemli bir arızası çıktığı için kızağa çekildi. Şimdi ise aynı gemiyi Beşikdüzü Belediye Başkanı İle Çarşıbaşı Belediye Başkanı istiyor. İlçelerinde yaz boyu tur attıracaklar. Gümrükçüoğlu gemiyi verirken hangi ilçeyi tercih edeceği bilinmiyor, ancak önemli bir isimden geminin yapımında hata olduğunu duyduk, cana kast edecek hatayı Gümrükçüoğlu’da biliyor olmalı, hata giderilmeden bir ilçeye ihale edeceğini sanmıyoruz.

BOSİNGWA GELECEK SEZONU DA KAPATTI

Trabzonspor’un bu sezon en iyi performans yapan futbolcusu kuşkusuz kaptan Bosingva oldu. Takımın her mevkisinde oynayan, asıl yeri olan sağ bekte harikalar yaratan Portekizli futbolcu son oynanan Bursa maçında çok rahat bir pozisyonda sakatlandı, sağlık kurulunun vermiş olduğu bilgiye göre bu sezonu da gelecek sezonu da kapatmış, 6 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Şimdi Haciosmanoğlu yönetimi ne yapacak, Bosingva ile devam mı edecek yoksa onunla sözleşmeyi sona erdirip yerine beş milyon euroluk yeni bir yük mü sırtlanacak. Profesyonel futbolda duygusal davranan yanıyor, para saçan batıyor!

ORTAHİSAR BELEDİYESİ SORUNU NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

Genel seçim devreye girdikten sonra tüm sorunların, yapılması gereken projelerin ikinci hatta üçüncü plana atıldığını bilmeyen yok.

Trabzon belediyelerinin gündeminde de önemli sorunlar var. Büyükşehir ile Ortahisar belediyelerinin ayrışmaları içir Ortahisar Belediyesi’nin bina sorunu çözülecek ama ne zaman. Yer tahsisi yapıldığı söyleniyor. Ancak dönüşüm projesi kapsamında Ortahisar Belediye binasının yapımı on yıl sürer ki, bu süre zarfında iki belediyenin aynı binada hizmet vermesi çalışanlara da zül geldiği hesaba katılırsa, Trabzon’un bu kadar zamanı boşa harcama lüksü olmadığını vurgulamak isteriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler