Anahtar Deliği - Vali Öz Bu topa girmez.15.1.2015

Trabzonspor mali kongresinde çıkan olaylar için yasal müracaatlar yapıldı, dernekler masası gerekli inceleme ve araştırmasını yaptı.

Anahtar Deliği - Vali Öz Bu topa girmez.15.1.2015

VALİ ÖZ, BU TOPA GİRMEZ

20 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşen Trabzonspor mali kongresinde çıkan olaylar için yasal müracaatlar yapıldı, dernekler masası gerekli inceleme ve araştırmasını yaptı.

Bu aşamadan sonra yapılması gereken işlemlerle ilgili olarak Trabzonspor’u sevenler platformu işin peşini bırakmıyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün soruşturmaya el koyması için girişimler sıklaşmış durumda.

Vali Öz, Trabzonspor yönetiminin suçlandığı bir olayda bu topa girer mi, Haciosmanoğlu yönetimini karşısına alır mı?

Vali Öz’ün böyle bir sorumluluk altına girip hedef olacağını sanmıyoruz.

Ancak ortada da bir mali genel kurulda yaşanan olaylar var, herkesin gözünün önünde cereyan eden yönetim kaynaklı usulsüzlükler yapıldı.

Bu ilin valisi olarak bunlara sessiz mi kalacak.

Yasal prosedür sonuna kadar işletilsin, ucu kime dokunursa dokunsun demeyecek ve talimat vermeyecek mi?

Vali Öz gereğini yaparsa 20 Aralık tarihinde yapılan mali genel kurul iptal edilirse, o zaman fatura kime çıkar?

Öz’de bu kritik soruşturma sonucunu düşünüyor olmalı.

REVİ’DEN YÖNETİMİNE SUS PAYI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi kamuoyunun beklediği yürütme kurulunu açıkladı.

Çok ilginç bir liste ortaya çıktı.

Revi, 50 kişilik yönetim kurulu listesinden hiçbir yönetim kurulu üyesini düz yönetici olarak bırakmadı, hepsine görev verdi.

İl yönet kurulunda yer alan yöneticiler içinde sorumluluk üstlenmeyen kalmadı, hepsine mavi boncuk dağıtılmış.

Eski il başkan vekili ve il başkan adayı olan Köksal Boz’a yürütme kurulunda görev verilip verilmeyeceği özellikle AK Parti camiasında merak ediliyordu.

Başkan Revi, Boz’a birinci derecede sorumluluk vermedi, birinci derecede sorumluluk verdiği ismin yardımcılarından biri yaptı.

Eski DP il başkanı Ahmet Uğur Zihni’de Boz gibi yardımcılık göreviyle taltif edilmiş.

Eski il genel meclisi grup başkanı Uğur Aydın ile Hasan Dilekoğlu’nun birinci derecede sorumluluk üstlenmiş olması siyasi çevrelerce normal karşılanırken, Düzköy eski ilçe başkanı Mehmet Atmaca’nın sosyal işler başkanlığı görevine getirilmesi de il teşkilatının bir kazanımı olarak değerlendirildi.

MHP BAŞKAN RAKİPLERİNİN ÖNÜNÜ AÇTI

MHP Ortahisar ilçe kongresi hafta sonu yapılacak.

Mevcut İlçe Başkanı Burhan Bekar yeniden aday olduğunu açıkladı.

Kendisine rakip çıkıp çıkmayacağı konusunda henüz netleşmiş bir isim yok, adaylık için çalışma yapanların olduğu konuşuluyor.

Bekar’ın karşısına eski ilçe yönetiminin teşkilat başkanı Abdul Aziz Sevgi’nin çıkması bekleniyor.

Sevgi, teşkilata müracaat ederek kongrede oy hakkı bulunan delegelerin tam listesini almış ve bu liste üzerinde çalışma başlatmış.

Delege listesi üzerinde yapacağı çalışmanın ardından, seçimi kazanacak sayıya ulaştığını anladığı an adaylığını bugün açıklaması bekleniyor.

Burhan Bekar, ilçe başkanlığı görevine atamayla gelmesine rağmen, üye ve delege listesini yaparken, seçim kazanayım hesabı yapmamış, partide tüm kesimleri kucaklayacak listeler yapmış.

Kendine güvenen her MHP’li Ortahisar ilçe başkanlığına aday olabilir, bu durum Bekar’ın artası olarak görünüyor.

MHP’LİNİN REFERANSI CHP’Lİ OLURSA

Ankara’da faaliyet gösteren Umut hastanelerinin sahip Beşikdüzlü hemşerimiz Yavuz Aydın.

Vekilliğe sıcak bakan bu arkadaşımız MHP’li.

Haziran’da yapılacak genel seçimde Trabzon milletvekili adayı olabilmek için Trabzon teşkilatını su yolu yapmış, arazide de çalışmalarını çoktan başlatmış.

Çok ilginçtir, MHP’den Adaylık kovalayan Yavuz Aydın’ın aday gösterilmesine referans veren ismin Beşikdüzlü olmasının yanı sıra CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem’in olması.

Cahit Erdem bazı MHP’lilere, Yavuz Aydın’ın listenin üst sıralarında aday göstermeniz halinde Aydın’ın Trabzon’un batı ilçelerini silip süpüreceğini ve oyları MHP’ye taşıyacağını açıkça söylüyormuş.

Hemşeri dayanışması bu olsa gerek.

TRABZON’A KADIN KOTASI

AK Parti milletvekili aday listesini belirlerken, Trabzon’a kadın aday kotası verilip verilmeyeceği tartışma konusu.

Kadın kontenjanı verilirse bu isim kim olacak.

İki dönem üst üste Trabzon Milletvekili olan Safiye Seymenoğlu, üçüncü dönem için listede kendisine yer bulacak mı yoksa Seymenoğlu’nun yerine başka bir AK Partili kadın aday mı konulacak?

Ayşe Sula Köseoğlu, Havva Gümüş, Arzu Yalçınalp gibi isimler AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı olarak isimleri geçiyor.

Bu isimlerden herhangi birinin veya bu isimler dışında bir başka ismin Seymenoğlu’nu geçerek listede yer bulması kolay gözükmüyor.

Bilindiği gibi Seymenoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine hanımla ilişkileri çok iyi, üçüncü dönem milletvekilliği için Emine hanımın Seymenoğlu’na referans olacağı konuşuluyor.

Seymenoğlu iki dönemdir milletvekili olmasına rağmen Trabzon’a icraat olarak bir yansıması olmadı.

Ancak, partisi adına olumsuz bir görüntü vermediği gibi meclis çalışmalarını hiç aksatmadığı gibi Emine hanımla sıcak ilişkilerini devam ettirmesini bildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler