Anahtar deliği. MHP'den ilçelere Facebook talimatı. (15.10.2014)

MHP'den ilçelere Facebook talimatı. (15.10.2014)

Anahtar deliği. MHP'den ilçelere Facebook talimatı. (15.10.2014)

MHP’DEN İLÇELERE FACEBOOK TALİMATI

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon’da revizyona yaptı.

Fakat İl Başkanı Muammer Demeli ile birlikte.

Demeli ile birlikte Ortahisar İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ı görevden aldı.

Yerine Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar’ı atadı.

Bekar’ın Genel Merkez’de beklediği resmi atama yazısı dün partiye ulaştı.

Şimdi Bekar yeni yönetimini basın toplantısıyla tanıtacak.

Diğer yandan MHP Trabzon teşkilatının yeni yönetiminde yer almayan eski il yöneticisi Kerim Erdoğlu, parti üyeliğinden de istifa ettiğini açıkladı.

MHP’de sular durulmuyor desek yeridir.

Bu istifanın ardından birkaç kişinin daha olduğu vurgulanıyor.

Erdoğlu şöyle de bir eleştiri getirdi istifası sonrası, “Gerçek MHPLiler dışlanıyor!” diyerek sert çıktı.

Bakalım bu çalkantı daha ne kadar sürecek.

Bu arada MHP’nin ilçe başkanlıklarına şöyle bir talimatı olmuş, “Facebook ve twitter kullanın, ve yoğun kullanın”

Yani sosyal medyada aktif olun talimatı bu!

İnsanlara doğruyu siyasi gündemi hızlıca aktarın denmiş.

Bu konuda biraz geç kaldıkları kesin.

Öte yandan Koray Aydın’ın 25 ekim tarihinde Trabzon’a gelerek partide kaçan huzuru tekrar yerine getirmek için çabalayacağı hatta toplantılar yapacağı öğrenildi.

Ve bu huzur toplantılarının ardı ardına yapılacağı herkesin katılımının sağlanması için uğraşılacağı öğrenildi. Yani MHP’de küskünleri yan yana görürseniz şaşırmayın..

TRABZON BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİR

Geleneksel olarak 3 yılda bir gerçekleştirilen Trabzon İpekyolu İş Adamları Zirvesi’nin 3.sü için geri sayım başladı. Bu yıl 17-19 Ekim tarihlerinde Novotel’de düzenlenecek olan zirve için Zorlu Grand Otel’de TTSO ve DKİB önderliğinde basın toplantısı düzenlendi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Zirveye 20’yi aşkın ülkeden 260 iş adamı katılacak” dedi.

Bakın bu ne oluyor biliyor musunuz?

Bu binlerce turiste eşit demek.

Bu milyonlarca göz demek.

Bu fırsatı Trabzon kaçırmamalı ve iyi değerlendirmeli demek.

Her gelen iş adamlarına Uzungöl’ün, Sümela Manastırı’nın ve diğer tüm güzelliklerimizin hatırası verilmelidir.

Anahtarlık yaptırılmalı, ev süsleri hediye edilmelidir.

Ayrıca bir görsel şov yapılmalıdır.

İş adamlarına izletilmelidir.

Bu şov içerisinde devasa bir Uzungöl maketi yer almalıdır.

Buraya katılan İş adamları Uzungöl yada diğer dev Trabzon’u anlatan maketler önünde fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşması sağlanmalıdır.

AHMET METİN GENÇ BÜROKRASİDE HANGİ KRİTİK HAMLEYİ YAPTI?

Trabzon Tapu Müdürlüğünde değişim… Uzun süredir Tapu Sicil Müdürlüğü görevini yapan ve personeli tarafından da çok sevilen Seyfettin Seyyar 7 yıllık rotasyona takıldığı için görevi devretti. Görev yeri değişen Seyyar’ın tecrübesinden yararlanmak isteyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kritik bir müdahale yaparak Seyyar’ı yanına aldı. Belediyede Emlak İstimlak Müdürlüğü görevine getirdi.. Peki Seyyar’ın yerine kim atandı?

O’nu da söyleyelim.

Arsin İlçesi’nin Tapu Sicil Müdürü Namık Şişçi atandı. Ortahisar İlçesi’nin Tapu Sicil Müdürü oldu.

MEHMET ŞENTÜRK BARO’NUN LİSTESİNDE NEDEN YOKTU?

Trabzon Barosu geçtiğimiz günlerde yeni yönetimini seçti.

Baro’nun listesinde dikkat çeken detaylar vardı.

Mesela Ali Sürmen, Sibel Suiçmez gibi ağır toplar Türkiye Barolar Birliği delegasyonunda yer aldı.

Ama Baro Başkanlığını bırakan Mehmet Şentürk listenin hiçbir yerinde yoktu.

Birkaç telefon görüşmesi.

Birkaç kulis.

Olayı hemen çözdük.

Meğer Şentürk kendisi istememiş.

Meğer Şentürk ‘biraz kendimle ilgileneceğim, Baro’dan tamamen uzak kalmam gerekiyor’ demiş.

Yeni Başkan Orhan Öngöz ve yönetimi ‘O’nu listeye yazmadı’ gibi bir algı oluşmasın yani…

EROL TUNA’YA ZİYARETÇİ AKINI

Trabzon’un tanınan simalarından iş adamı Erol Tuna birkaç gün önce hacdan döndü.

Dünde son ziyaretçilerini kabul etti.

Trabzon’dan iş dünyası bu ziyarete önem gösterdi.

3 gün süren hacılık ziyareti sırasında Tuna Söğütlü’deki iş yerinde ve evinde misafirlerini ağırladı.

Son günde iş adamları Ali Bayram ve Adnan Bayram da ziyaretçiler arasındaydı. Ayrıca CHP’nin ağır toplarından Cafer Hazaroğlu, Trabzonspor’un Divan kurulu Başkanı Ali Özbak ve iş adamı Semih Sarıalioğlu da Tuna’yı ziyaret etti.

HALİLHODZİÇ’E 2 MAÇLIK OPSİYON

Ligde oynadığı beş karşılaşma sonunda 4 puan toplayarak puan cetvelinin dibine demir atan Trabzonspor’da Teknik Direktör Vahit Halilhodziç hedef tahtasına konuldu.

Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu lig karşılaşmalarını fikstür gereği kendi sahasında oynayacak olan bordo mavililerde Halilhodziç’e iki hafta zaman tanındı.

Takımın kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı iki karşılaşmayı galibiyetle bitirmek için gerekeni yap denilerek iki maçlık bir opsiyon tanındı.

Deneyimli hoca Vahit Halilhodziç’de Başkan Haciosmanoğlu’nun kendisine tanıdığı iki maçlık opsiyonu dikkate alarak, çalışmalarını daha dikkatli yapmaya ve oyuncular üzerinde titremeye başladığı gelen haberler arasında.

Bordo mavililerin kendi sahasında oynayacağı iki karşılaşmayı kazanamaması halinde biletinin kesileceği kendisine bildirilmesinin ardından, alternatif hoca isimleri üzerinde çalışmalar da başlatılmış durumda.

Halilhodziç’in takımın kötü gidişini durduramaması halinde biletinin kesilmesinin ardından, Haciosmanoğlu yönetimi yeni bir yabancı macerasına girmeyeceği yeni hocanın yerli olacağı üzerinde duruluyor.

Öncelikle Hami Mandıralı ile görüşme yapacak olan yönetim, yapılacak bu görüşmeden sonuç alınamaması halinde, alternatif yerli hoca arayışı başlayacak.

DÜMENDE HÜLYA HANIM

İş dünyasının duayeni merhum Ali Osman Ulusoy’ın vefatının ardından, Ulusoy şirketler grubunda dümenin başına kimin geçeceği merak konusu olmuştu.

Ulusoy ailesi kendi arasında toplanarak merhum Ali Osman Ulusoy’ın kızı Hülya Hanım’ı tüm şirketlerin başına getirdi.

Ulusoy şirketlerini bundan böyle Hülya hanım hem yönetecek hem de temsil edecek.

Şirketlerde kurulu bir düzen olduğu ve hepsinin de profesyonel kadrolar tarafından yönetildiğine dikkat çekilerek, Hülya hanımın karar noktasında önemli sıkıntılarla karşı karşıya kalmayacağı söyleniyor.

Yıllardan beri babası merhum Ulusoy’un yanında olan ve iş görüşmelerinde bile babasıyla birlikte hareket eden Hülya hanımın iş tecrübesinin yeterince olduğu, baba mirasını yönetirken, kimsenin gözü arkada kalmaması gerektiği de şirketlerden sızan haberler arasında.

Ulusoy şirketlerinin başına geçen Hülya hanımın sivil toplum örgütlerinde de etkin rol alıp merhum babasından kalma geleneği sürdüreceği söyleniyor.

HUKUK DEVLETİNDE KISASA KISAS OLMAZ

Trabzon’da Atatürkçü Düşünce Derneğini kuran ve ilk kurucu başkanlık görevinden sonra uzun yıllar bu görevde kalan Nuri Aydın’ın siyaseti de CHP’de devam ediyor.

Milletvekili adayı olup seçilemediği dönemler oldu Aydın’ın, önümüzdeki dönem Trabzon dışından bir Büyükşehir’de CHP’den milletvekili adayı olması bekleniyor.

Gerek Trabzon gerekse Türkiye meselelerine de her zaman ilgi duyan ve duyarsız kalmayan Aydın, son günlerde yaşanan Kobani ayaklanmasının ardından, Doğu ve Günaydoğu’da meydana gelen olayların, sıradan olaylar olmadığına dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun olaylara bakış açılarını yanlış bulduğunu söylüyor.

Bingöl Emniyet Müdürü’ne yapılan silahlı saldırı olayının ardından Emniyet Müdür Yardımcısı ile bir komiserin terör grubu tarafından şehit edilmesinin ardından, silahlı saldırıyı yapan terör grubunun güvenlik güçleri tarafından öldürülmesi olayını savunan Erdoğan ve Davutoğlu’nun yanlış konuştuklarını ifade eden Nuri Aydın, “Silahlı saldırıyı yaparak iki polisimizi şehit edenler cinayet işlemişlerdir. Devletin görevi kısasa kısas değildir, suçluları adalete teslim etmektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’da böyle savunmaları gerekir” dedi.

AK PARTİ’DE MİLLİ GÖRÜŞÜN HESAPLAŞMASI

Milli görüş geleneğinden gelenler AK Parti’nin ilk zamanlarında parti içinde bir hayli etkin durumdaydılar.

Zaman içinde etkinlikleri azaldı, şimdi ise partide çok azınlıkta kaldılar.

Trabzon için bir gazeteci arkadaşımız dedi ki, Recep Tayyip Erdoğan 2004 yerel seçiminde Mazhar Yıldırımhan’ı belediye başkan adayı göstererek, milli görüş kökenlilere pas attı, ama onlar becerip Yıldırımhan’ı seçtiremediler.

Merhum Erbakan dönemi milli görüş particiliği hayali içinde olan AK Partili bir isimle konuştuğumuzda, Yıldırımhan konusunu açtığımızda tam da bam teline basmışız.

O dönem parti içinde Asım Akyan ile Kemalettin Göktaş’ın savaşı yaşanıyordu.

Mazhar Yıldırımhan, Aykan’a yakın bir isim olarak 2004’te Trabzon belediye başkanlığına aday gösterilmişti.

Mazhar seçilmesin Akyan güçlenmesin diyen karşı taraf, Yıldırımhan’ın seçilmemesi için çalışıp çabaladılar, sonuç onların istediği oldu.

Yıldırımhan 2004’te yapılan Trabzon belediye başkanlığı seçimini kazansaydı, milli görüş parti içinde çökmez, şehir de daha büyük yatırımlar kazanmış olurdu.

CANALİOĞLU’NUN TAZİYESİ BELDEYİ AYAĞA KALDIRDI

AK Parti’de etkin görevlerde bulunan, partili olmasına rağmen şimdi aktif görevi olmayan önemli bir isim sitemlerini anlattı.

Daha yakın bir zaman içinde annesini kaybetmiş.

Annesinin vefat haberi AK Parti teşkilatının sitesinde yer almasına rağmen Trabzon milletvekillerinden hiçbiri kendisini lütfen arayıp başsağlığı bile dilememiş.

Buna çok içerlemiş.

Diyor ki, yıllarca biz o milletvekilleri seçilsin diye dağ bayır, yaz kış demeden koşturduk, onlar seçildi kıyak maaşlara bağlandılar.

Gittiler bizleri unuttular.

Teselli olduğu bir diğer konu ise annesinin vefatının ardından CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun kendisini arayıp taziyede bulunmuş olması.

Ben AK Partiliyim, kendi partimin milletvekilleri beni arayıp taziyede bulunmadılar. Volkan Bey nereden öğrendiyse beni arayabildi.

Volkan Bey’e teşekkür ediyorum, insanlık budur.

AK Partili Trabzon milletvekillerine karşı dolu olan arkadaşımız diyor ki, yine seçim geliyor, beldemizdeki vatandaşlar bize hangi partiye hangi milletvekili adayına oy verelim diyecek biz de o zaman, acı günümüzde yanımızda olanı tercih edin diyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler