Anahtar Deliği 15.08.2018

Anahtar Deliği 15.08.2018

Anahtar Deliği 15.08.2018

BUNU BURAYA KİM YAPTI? LÜTFEN MERAK EDİYORUZ

Takipçilerimizden Murat Er, Trabzon’un en yoğun mahallelerinden olan Çukurçayır mahallesindeki çarpıklığa tepki gösterdi.
Bir yazı yazıp ona fotoğrafı da iliştirip gönderdi.
Vallahi bizde şaştık kaldık.
Dedikki bunu kim yaptı?
Merak ediyoruz harbiden.
Çıksın ortaya onu manşete koymak istiyoruz.
Dİyeceğiz ki; “ÜSTÜN ZEKA”
Bakın fotoğrafa ve yazıyı ne demek istediğimizi anlarsınız;
Saygı ve Sevgilerimle 
Neden  ?
Niçin ? 
Neyse bunların çok önemi yok fotoğraflara baktığınızda bunun  nedeni ortaya çıkacaktır .  bu çalışma Çukurçayır mahallesi Muradiye cami  yanındaki  cadde de aydınlatma çalışması yapıldı . Bu güzel bir şey bu konuda tebrik ediyorum .
Şimdi  fotoğraflara baktınız mı ? Bir daha bakın .
Bu çalışmayı kim yapıyor şehir planlamacıları  yani üniversite okumuş  kültürel düzeyleri yüksel ve insanların yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları yapan kişilerdir. Eeee sonra 
Okuduğun  üniversitenin ………………….
Size bu eğitimi veren  profesörün …………………
Size bu eğitimi veren  araştırma görevlisinin ……………….
Araştırma tezinizi onay verenin …………………
Diplomayı size veren Dekanın ……………………
O Dekanı atayan Rektörün ……………………………..
O Rektörü atamasında destek veren  YÖK  Başkanını ………………………
YÖK  Başkanını  ve Rektörü atayan  kişinin  ………………..
 Birazda aşağı gidelim 
Mezun olduktan sonra sizi işe alan belediyenin  ……………………
O belediyenin başkanının…………………………..
Sorumlu olduğunuz belediye başkan yardımcısının ……………………
Sorumlu olduğunuz müdürün ………………………….
Aydınlatma çalışmasının ihaleye  çıkartanın …………………………
Bu ihalenin onayını veren ihale komisyon başanının ……………………….
İhaleye onay veren  belediye encümen üyelerine ……………………….
Kazanan şirketin ……………………………….
O şirkette bu işi onaylayan  müdüre………………………..
O müdürün görev verdiği şefe …………………………..
O şefin  denetlediği işçiye……………………………….
Yoruldum ama devam nerede kalmıştık?
En önemlisi  bu yolda yürüyüp tepkisini göstermeyen değerli vatandaşlarımın………………………………
İyi de ne oldu?
Kaldırım genişliği 108cm   (ölçümü yapılmıştır bazı yerler 90cm kadar4 düşüyor ) gelmişsin bu kaldırımın ortasına aydınlatma direğini bu yetmiyor gibi eski direkte sökülmedi vatandaş geliyor birden önüne aydınlatma direği çıkıyor. Kaldırımdan iniyor,  yoluna devam ediyor. Teyze pazardan geliyor pazar arabasını kaldırımdan indiriyor yürüyor . kadın çocuk arabası ile geliyor yoldan yürümeye mecbur kalıyor . peki bu insanlar tepkisini dile getirmek için o an kimseyi bulamıyor ne yapıyor . tabi bu arada içinden bunu yapana küfür ediyor bu ne biçim iş böyle bir şey olur mu
Ben onların içinden yaptığı bu güzel duyguları   yazıya döktüm  abartı yok .
Peki şimdi ne olacak 
Bu işim biran önce düzeltilecek 
Sorumlular bulunacak gereken yapılacak 
 Vatandaşlardan özür dilenecek.
Çok şey değil.
Bekleyelim  görelim ne olacak 
SAYGILARIMLA “

FOTOĞRAFINI DUVARA ASTI

Trabzon Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İstanbul iline savcı olarak atandı. Bu atama şaşırttı. Başsavcıydı çünkü.  Trabzon’da veda ziyaretlerini sürdüren Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’i de ziyaret etti. İkili renkli bir sohbet ettiler. İstanbul’da buluşacaklar. Sözleştiler. Bu arada İl Emniyet Müdürü Çevik, öyle birşey yaptı ki şaşırdık. Belki şaşırmamız anormal. İl Emniyet Müdürlüğü binasının etrafından sarılan güvenlik duvarının önüne emniyetin arması ile vatandaşlarla birlikte çekilmiş fotoğraflarını koydurdu. Yani kimisi bizim gibi şaşırdı kimisi de, ‘normaldir emniyetin yüzü olarak, sıcak yüzü olarak görülmesi gerekir’ dediler. Fotoğrafını koyuyoruz yorumu siz yapın. 


NACİ ORHAN ORAYI ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN ÖYLE GÜZEL YAPTI Kİ 

KODLAYAP projesi, Trabzon Valiliği koordinatörlüğünde, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen bir kodlama eğitimi projesidir. Projede öğrencilerin problemlere farklı çözümler üretmesini ve teknolojiyi kullanarak bu çözümleri hayata geçirmesini sağlamak için kodlama ile bilişimsel düşünme becerilerinin kazandırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilecek faaliyetlerden biri de Trabzon Kodlama Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan eğitimlerdir. İşte bu projenin merkezi Trabzon Lisesi’nin bahçesindeki yıkık dökük bir tarihi bina vardı oraya yaptılar. Ama nasıl? İşte bundan sonra hayır sever iş insanı Nci Orhan devreye girdi. Bu binayı aslına uygun yeniden yaptı milli eğitime bağışladı. Çocuklar burada eğitim görmek. Naci Orhan’ın bu yardım severliği gerçekten çok önemli. Hele de eğitim alanında yaptığı bu güzel adım nedeniyle kendisiniyle kendisini kutluyoruz. 2 milyon lira civarında bir parayla burası eğitime kazandırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler