Anahtar Deliği 15.04.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 15.04.2021

Trabzon’daki hastaneler kapanacak mı?

Trabzon’da yapılacak şehir hastanesinden çok, hastanenin yapımından sonra mevcutlardan kapanacak olması gündeme geliyor.
CHP Ortahisar Meclis üyesi Cüneyt Zorlu bu konuyu çeşitli mecralarda gündeme getirmeye devam ediyor. Ortahisar ilçe meclisinde daha önce gündeme getirdiği konu ile alakalı şimdi de sosyal medyadan mesaj yayınladı.

Zorlu, AK Parti Trabzon Melletvkili Salih Cora’nın hastahane kapanmayacak demecinin üzerine AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun sözlerini hatırlatarak “Hangisi doğru” sorusunu sordu.

Zorlu “Trabzon milletvekili Sayın Salih Cora; şehir hastanesi için hiçbir hastane kapanmayacak diyor. İl başkanı sayın Mumcu 3 hastanenin kapanacağını söylüyor.

Trabzon’un nasıl yönetildiğini halkımızın takdirine bırakıyorum .

Sayın Cora 1000 yatağa daha ihtiyaç var derken ,kapanacak 3 hastane ile 1050 yatak kaldırılacak. Yani şehir hastanesi yapılınca 900 yatak ilave olacak, 1050 yatak kalkacak 150 yatak eksilecek şehrimizde yatak sayısı. “ ifadelerini kullandı.

**

Hani nazlı nazlı dolanacaktı?

Ortahisar’ın bir diğer CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt de Zorluoğlu’nu eleştirdi.

Zorluoğlu’nun hafif raylı sistem ile ilgili seçim zamanı söyledikleri paylaşıp “Hani nazlı nazlı dolanacaktı?” sorusunu sordu. Söğüt “Anlaşılan o ki yakın gelecekte da hayata geçmeyecek” ifadelerini kullandı.

Oktay Söğüt şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçimler öncesi, en önemli projesinin Hafif Raylı Sistem olduğunu söyleyen Murat Zorluoğlu, ‘Raylı Sistem Akçaabat - Yomra arası yapılacak’ diyerek güzergâh bile belirtmiş, üstüne bir de ‘Nazlı nazlı dolanacak’ diye de eklemişti. Fakat her ne hikmetse; Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarında en önemli dedikleri bu projenin artık adı sanı geçmiyor.

Geçtiğimiz günlerde ‘Büyükşehir Trabzon’un Geleceğini Planlıyor’ şeklinde fiyakalı başlık altında yapılan açıklamalarda Başkan Zorluoğlu, ‘Seçim öncesi verdiğimiz sözleri, ufak tefek farklılıklar dışında yerine getiriyoruz’ dese de, Hafif Raylı Sistem sözünü ya unutmuş, ya vatandaşa unutturmaya çalıştığı için ağzına almamıştı.

Kent içi yolcu taşımacılığının amacı ‘Taşıtların değil, insanların taşınmasıdır’. Bu amacı en iyi şekilde gerçekleştirebilmek ise toplu ulaşım sistemleri ile mümkündür. Gelişmiş toplu ulaşım sistemlerinden biri de, hafif raylı sistemdir ve tüm Trabzon kamuoyunun kabulü, hafif raylı sistem Trabzon için çok gerekli ve önemlidir. Hal böyleyken; Trabzon için her fırsatta dile getirildiği, yıllardır müjdesi verildiği halde, hafif raylı sistem bir türlü hayata geçmemiş, geçirilememiştir, görünen o ki, yakın gelecekte de hayata geçmeyecektir.

Ulaşımda kolaylık adına, iki kıtanın deniz altından birleştirildiği bir dönemde, hemen tüm büyükşehirlerde hafif raylı sistem varken; Trabzon’a vaat edilen birçok şey gibi bu sözün de -maalesef- masal gibi kalacağı anlaşılmaktadır.

**

Eski Trabzonsporlunun Avni Aker ve Yavuz selim özlemi

Trabzonspor’un eski futbolcusu Macit Güven sosyal medyada yaptığı paylaşım ile Avni Aker ve yavuz Selim özlemini dile getirdi. Yavuz Selim Sahasının hemen kenarında tel örgüler arkasından maç izleyenlerin bulunduğu fotoğrafı paylaşan Güven “Yazı çok yazık” ifadelerini kullandı.

Anlaşılan o ki spor camiası yapılan millet bahçesinden pek hoşnut değil. Avni Aker ve Yavuz Selim sahası ile alakalı bir çok paylaşım görüyoruz bu ara.

Özlemler sosyal medya paylaşımlarına yansımaya başladı.

**

Harun Yavruoğlu’na vefa

Gazeteci, karikatürist ve yazar Harun Yavruoğlu’nun vefatının üzerinden 1 yıl geçti. Usta ismin yeri bir türlü doldurulamadı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Yavruoğlu’nu unutmadı ve hem mezarını ziyaret etti hem de merhum Yavruoğlu’nun adını ikamet ettiği sokağa verildiğini duyurdu. Bu ahde vefa sosyal medyada büyük beğeni aldı.

Genç konu ile alakalı “Gazeteci, karikatürist ve yazar merhum Harun Yavruoğlu’nu vefat yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıp, aziz hatırasını yad ettikten sonra ismini ikamet ettiği Karşıyaka Mahallemizde yaşatmanın sevincini tattık. Gönlümüzde güzel izler bıraktın Harun abi. Mekanın cennet olsun.” Açıklamasını yaptı.

**

Dolmuşlar yüzde 50 ile çalışacak ama…

Trabzon’da Ramazan ayı koronavirüs tedbirleri açıklandı.

Açıklanan tedbirlerde en dikkat çeken kısım ise otobüs ve dolmuşların yüzde 50 yolcu kapasitesi ile çalışacak olmaları.

Bu durum ilerleyen günlerde bir çok şikayeti de beraberinde getirecek gibi.

Zaten normal çalışma şartlarında bile metrelerce uzayan kuyruk bu kararla beraber daha da uzayacağa benziyor.

Özellikle ramazan ayı olmasıyla iftara yakın yoğunluğun yaşanacağını düşünürsek, yüzde 50 kapasite uygulamasının bir çok zorluğa gebe olduğunu söyleyebiliriz. Umarız bugünler sükûnet ile atlatılır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler