Anahtar Deliği - Abidin başkan nasıl etkilendi? 14.5.2015

İlçe belediyeleri arasında en az borçla belediye devralmasına rağmen, Büyükşehir’e giden talepleri karşılandığı halde Abidin Başkan’ı durdurmak mümkün olmuyor.

Anahtar Deliği - Abidin başkan nasıl etkilendi? 14.5.2015

ABİDİN BAŞKAN NASIL ETKİLENDİ?

AK Parti iktidarına en sert eleştiriyi yapan belediye başkanı Düzköy İlçe Belediyle Başkan Abidin Çelik. İlçe belediyeleri arasında en az borçla belediye devralmasına rağmen, Büyükşehir’e giden talepleri karşılandığı halde Abidin Başkan’ı durdurmak mümkün olmuyor.

Muhalefettir tabiî ki konuşacak, hizmet alamadığı noktada eleştiri de getirecek. Ancak son dönemlerde Abidin Başkan’a yönelik eleştiriler de var, özellikle de kendisini Düzköy’e Başkan seçenlerin ortaya attığı iddiaya bakarsanız, ilçe sınırları izinde HES projesi yapanlarla arasına akçeli işler girmiş, daha önce HES projesine şiddetle karşı çıkan Başkan Çelik şimdi zararı yok diyormuş. HES projesini yapanlar yüklü miktarda para ödeyerek Düzköy Belediyesi’ne iş makinesi ve araç satın alacakmış, bunlar her yerde konuşuluyor.

ÇAYIRBAĞI HESABI BİTTİ

Düzköy Belediyesi’ni 30 mart yerel seçiminde AK Parti yöneticilerinin hesap bilmezliği daha doğrusu bile bile lades demesi seçim kaybettirdi.

Ne olduysa seçimi kaybeden Başkan Salih Bakal’a oldu, bir dönem daha beklemesi lazım. Karşısına aday çıkar mı çıkmaz mı o da belli değil. Çayırbağ dengesini koruyabilselerdi AK Parti seçimi kaybetmeyecekti diyorlar. Önümüzde genel seçim var, bu seçimde Çayırbağı seçmeni ne yapacak, 30 Mart’ta yapılan yanlışı unutacak mı yoksa yine iktidara ders vermeye mi hazırlanıyor. Söylentiye bakılırsa Çayırbağı’nın AK Parti’ye bir önyargısı yok, 30 Mart seçiminde kendilerine bir yanlış yapıldı onlar da sandıkta ders verdiler ve hesaplaşmayı unuttular, şimdi herkes partisine oy verecek, AK Partililer Çayırbağı ağırlıklı olarak bize oy verir diyorlar.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hakkında açılmış davalar vardı.

Özel bir hastane ile arasında para ilişkisi olduğu basına yansıyan Gümrükçüoğlu hakkında konuyla ilgili açılan tüm davaların kapandığı ve dava hakkında takipsizlik kararı verildiği açıklandı. Takipsizlik kararının ardından Gümrükçüoğlu manevi bir sıkıntıdan kurtarmış oldu. Aslında Gümrükçüoğlu’nun kendisi söz konusu davanın açılmasına bile gerek olmadığını söylüyordu ama açılan davanın takipsizlikle sonuçlanması yine de Gümrükçüoğlu’nu rahatlattı.

UMUT FAKİRİN EKMEĞİ

Şampiyonluk iddiasına ligin başından itibaren almış olduğu başarısız sonuçlarla havlu atan Trabzonspor, Türkiye Kupası'na da erken veda etti.

Şampiyonlar ligi hayal olan Trabzonspor için kala kala Avrupa ligine katılmak kaldı. Son yıllarda en iyi Avrupa liginde Türkiye’yi temsil ediyor. Avrupa ligi için yarıştığı ciddi rakipleri var. İstanbul Başakşehir ve Bursaspor. Dün kendi sahasında oynadığı karşılaşmada rakiplerinden Bursaspor’u 1-0 geçerek rakibine üç puan fark atan bordo mavililerin en güçlü rakibi olarak Başakşehir kaldı, ligin bitimine üç maç kala iki maçı deplasmanda bulunan Trabzonspor’un Avrupa ligine katılma şansı son haftaya kadar devam edeceğe benziyor.

BIÇAK SIRTI!

Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine OF’tan seçilen Halim Kaya, açık sözlülüğü ile tanınır. Trabzon’da devam eden seçiM kampanyasının sonucunu 4-1-1 olarak değerlendiren Kaya’nın bir tespiti de kendi partisi AK Parti’ye yönelik oldu. Trabzon’da AK Parti’nin bir milletvekili kaybederek üç milletvekili çıkarması demek bu şehirde iktidarın bitmesi anlamına gelir, bu vebalin altından kimse kalkamayacağı gibi, Trabzon’dan milletvekili kaybedip tek başına iktidar olacaksa AK Parti hizmet bakımından Trabzon silinir dedi.

HDP’nin barajı aşmasını bıçak sırtı tabiriyle değerlendiren Kaya’ya göre, AK Parti’nin tek başına iktidarı da bıçak sırtındadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler