Anahtar Deliği 14.10.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 14.10.2020

O BUZLAR ÇOKTAN ERİMİŞTİR

Prof Dr Ercüment Ovalı aşı konusunda önemli mesafeler aldı. Çalışmalarını sonuna kadar sürdürdü. 
Bu süreci Trabzon camiası da yakından takip etti. 
Ettirdi. 
Şimdi merak edilen Külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmediğiydi. Daha önce bu köşede görüşeceği yönünde duyum aldığımızı söylemiştik. 
Aldığımız son duyum görüştüğü yönünde. Yeni gelişmeler yaşanabilir. Bunu bize yakın çevresi söyledi. 
Yakında bireyler daha netleşir. Ercüment Ovalı, AK Parti iktidar temsilcileri tarafından öteleniyordu. 
Asla bir türlü onlarla aynı masaya oturamıyordu. 
Hep bir soğukluk vardı. 
Reisle görüştüğüne göre bu buzlar hemencecik erir. 

TRABZON’DA HEYETİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ VE AKLIMIZA GELENLER  
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, TEKNOFEST temaslarını sürdürüyorlar. Daha çok Milletvekili Bahar Ayvazoğlu bu konuda hassas. Elinden geleni yapıyor. Organizasyonun Trabzon ayağını başını çekiyor. TEKNOFEST’in önemli paydaşlarından HAVELSAN’IN Genel Müdürlüğü görevine atanan 
Dr. Mehmet Akif Nacar’ı makamında ziyaret etti. Sanayi Bakanı Mustafa Varank’a da gittiler. Yanlarında bir isim dikkat çekti. Kentin zaman zaman büyük projelerinin arkasında yer alan AK Partili Meclis Üyesi Ufuk Hoş. Mesela Tünel Akvaryum bunlardan biri.  Tartışmalı projelerin hemen hepsinde var. Hoş ile bu ziyaretleri yaptılar. 
Sanırız ekibi o isim üzerinde kuracaklar. Sanırız onun üzerinde Trabzon’da bazı projeleri yayacaklar. Uygulatacaklar. Şimdilik bu anlaşıldı. Hayırlı olsun. Bu arada Millet Bahçesi de onun kontrolünde ilerliyor. Kontrolü demeyelim de temsilcik anlamında diye bilgi aldık. Neyse başarılar. Yoğun mesai harcıyor o kadar projeye koşturmak kolay değil. Birşey daha dikkatimizi çekti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. Aynı günlerde peşi sıra…
Hayır akla herşey geliyor. Trabzon’un iktidar temsilleri neden ayrı ayrı temaslarda yaptılar. Aynı şehir Trabzon ise mesele neden irlikte değiller ve diğer vekiller il başkanı nerede? Aklımıza türlü türlü şeyle geliyor getiriyorlar. Getirmeyin! 

BU DURUM KÜLLİYEYE NASIL YANSIR MERAK EDİLEN BUDUR

Fenerbahçe Kulübü’nün medyadaki tetikçileri, Trabzonspor Kulübü’nü hedef aldığı zamanları biliyorsunuz. Zirvede şampiyonluğa giden fırtınanın önünü kesmek için var güçleriyle bilgi kirliliği yaratarak çirkinleştiler. 
Trabzonspor’a örtülü ödenekten devlet yardımı yapılıyor denilerek Trabzonspor’u yalnızlaştırmaya kalktılar. Yetmedi türlü çirkinliklerini sahaya yansıttılar. Ardından olanları biliyorsunuz. Fenerbahçe Kulübü hakkında dün medyada ortaya atılanları sosyal medyadan takip ettik. Yazılanlar, limit aşımları, yaptıkları temaslar falan hepsi doğru da biz yinede böyle birşey demeyeceğiz lakin bu defa Fenerbahçe kulübü hemen Resmi hesabından açıklama yapmak zorunda kaldı. Çünkü deliller ışığında zaten biliyorlar ne yaptıklarını zorları var.

Yapılan transferlerin maliyetlerini bilmeyen yokki! Neyi saklayacaklar? Trabzonspor en düşük maliyetle en büyükler arasında bir numarada. 

Fenerbahçe yönetimi iddiaları yalanlama telaşına düşüyor lakin KAP’a aldığı oyuncuların maaliyetini paylaşmıyor,  
 Hisse sahipleri Sosa, Mert Hakan, Valencia gibi oyuncuların maliyetini merak ediyor.
Yani yan çiziyorlar. 
Ama UEFA cezayı verecek. Bundan kaçamayacaklar. Ha Başkan Ali Koç yine kendi bankası aracılığıyla sponsor olur UEFA’dan yırtar mı göreceğiz.

Bu arada Trabzonspor’a yapılanları, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in başkalarının özel ofisine koşa koşa gidip Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp ve Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan’ı kabul etmemesini herkes ibretle izledi.

Türk futbolunu yöneten bir isim makamına yakışır şekilde layıkıyla her takıma kulübe eşit şekilde davranması gerekirken  yapmadı. Rengini belli etti. 
Bakalım bu durum Külliyeye nasıl yansıyacak?
Asıl merak edilen burası..

Son olarak Haber61’in 2010’dan beridir gündeme getirdiği gerçekleri, Türk futbolunu yöneten kurumlardaki çarpıklıkları  Spor yazarı Atilla Türker de geçen gün kaleme aldı. 
Peki ne oldu? Hiç birşey… Kimin kimle nasıl bağı olduğu ortaya çıkmışken bu ligden daha ne beklenirki, tuz koktu tuz..

YAKINDA YAĞMUR DUASINA ÇIKILIRSA ŞAŞIRMAYIN

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun en büyük sorunu şu anda ne biliyor musunuz? Susuzluk. Kuraklık. Kente acil su lazım. TİSKİ’nin büyük zoru var. Yaylla yayla geziyorlar. Düşünsenize Türkiye’nin en çok yağış alan en çok yeşili mavisi olan kentin su sorunu var!
Düşünsenize derelerde bir HES var.
HESlerde patladı. Şimdi bir an önce yağmur yağması bekleniyor. E TİSKİ çoğu yerde kesintiye gidiyor. 
Bu sorun günden güne büyüyor. Yakında yağmur duasına çıkılırsa şaşırmayın. 

KİM BİLGİLENDİRMİŞSE YANLIŞ BİLGİLENDİRMİŞ BAŞKAN 

Maçka Belediyesi 1 hafta önce 12 kısır ve küpeli köpek aldı.

Bu köpekleri iddiaya göre Zigana Dağı’nda ölüme terk etti.

İddiayı ortaya atan TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban.

Belediyenin yasayı hiçe saydığını ileri sürüyor.

“Maçka belediyesi 7 Ekim tarihinde barınaktan aldığı 12 tane Kısır ve küpeli köpeği Gümüşhane il sınırları içinde olan Zigana dağının ücra köşesine ölüme terk etmiştir. Maçka Belediyesi sistemli olarak küpeli küpesiz köpekleri dağ başına attın. Sorun çözüldü mü? 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre bu canlara beslenme odakları yapmalıydınız. Haydi, yasayı hiçe saydınız, Allah’tan da mı korkmadınız, kullarından da mı utanmadınız. O hayvanların açlıktan gözlerinin feri sönmüş, iskelet haline gelmiş haldeyken evlerinizde nasıl karnınızı doyurdunuz. Bunların hepsini bir kenara bıraktım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşinden de mi korkmadınız. Resimleri iyi inceleyin ölüme adım adım giden köpeklerin halini görün.” diyor.

İddiayı Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a bizde sorduk.

“Asla böyle birşey olamaz” dedi.

Yapılan iddiayı, “Maçka’ya büyük haksızlık” olarak gördü.

Hatta şunu diyor Koçhan,  “Bizim Büyükşehir’den teslim aldığımız küpeli köpekleri Zigana Dağı’nın zirvesine ya da ötesine götürmemiz söz konusu olamaz! Böyle bir işlem büyük bir zulümdür. Bizim, Bekçiler ve Başar mahallelerinde et kesim bölgelerinde beslenme noktalarımız var. Oradaki esnafımızla da görüşerek götürdüğümüz köpeklere en iyi biçimde bakıyoruz. İddia gerçeği yansıtmıyor”

Koçhan iddianın yalanlanmasını bir de bir analizle ortaya koyuyor.

“Yavru köpek verildiği iddia ediliyor. Bu doğru değil. Büyükşehir hiçbir belediyeye yavru köpek vermez.” Diye ekledi.

Şimdi olaya şöyle geniş pencereden her iki tarafı dinleyerek bakınca, iddia çürük çıktı!

Bu konuda  Lütfiye Tüzün Kurban’ı kim bilgilendirmişse yanlış bilgilendirmiş gibi duruyor.
 
 BAKAN ERSOY GÖRÜŞMESİ BAŞKANIN TEMASI BAŞKENT KULİSLERİ 

Turizm işletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD)  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü. Görüşme video ekranından sağlandı. Canlı olarak yapıldı. Sonra da bu medyaya servis edildi. Dikkatimizi çekenler oldu.  Bu dernek turizmcileri temsil mi etti şimdi? Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı murat Zorluoğlu da o sıralarda Turizm Bakanı Ersoyu’u ziyaret etti. Sanki Başkandan habersiz bu görüşme sağlandı başkanın haberi olsa belkide bu görüşmede yer alırdı. Başkan Murat Zorluoğlu’nun böyle bir şeyden nasıl haberi olmaz? Trabzon turizminin sorunları ayrı ayrı ellerden mi bakana ulaşıyor? Bakan Ersoy’un görüşmesinde TİSAD üyesi olmayanları da farkettik. Diğer tarafta TÜRSAB var. Yani turizmde iş ilginç bir hal aldı. E vekiller neredeydi? Hadi diyelim bu kadar bakan bey görüşüyor neden çözüm noktasında birşey yansımıyor. Mevzu bakanla sadece vitrin yapıp görüşmek mi? E görüşenler arasında en fazla Turizm Bakanına tepki verenler de vardı. Hatta gazete manşetlerine saydırıp duranlar. Acaba bu görüşmede bu attırdıkları manşetleri verdikleri eleştirileri verip veriştirdikleri konuları söylediler mi? Ayasofya ve Sümela açılmadan söyledikleri hala kulağımızda. AK Parti Trabzon Milletvekillerinin başkent kulislerine de daldık. Onlarda bu görüşmeden oldukça rahatsızmışlar. Nereden çıktı bu iş demişler. Valla biz biraz biliyoruz. Yakında çıkar ortaya bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler