Anahtar Deliği 13.11.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 13.11.2018

Anahtar Deliği 13.11.2018

TRABZON’DA AK PARTİ’YE KİMLER BAŞVURDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına bugüne kadar başvuranlar kimler? 

Dün son gündü. Ama tarih Cuma’ya kadar uzatıldı. Aday adaylarından başvurusunu en son gün yapmak isteyenler vardı. Mesela Davut Çakır. Dün mahcuptu. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Genel Sekreteri görevindeyken istifa etti aday adayı oldu. Hani sonuçta başkanı. Rakibi olacak ama başkanı. Hiç farklı bir söylem olmasın, yada farklı bir bakış açısı yer bulmasın diye en son dakika düşünüyordu. Ama süre uzatılmış, il başkanlığından da randevu almıştı. Dün bunun mahcubiyetini yüzünde gördük. Kendi de söyledi zaten. “Ne yapalım süre uzatıldı ama biz randevumuzu aldık” dedi. Farketmez! Bir kaç saat bir kaç günün önemi olmaz. 

Bu arada bugüne kadar Mehmet Atalay, Ergin Aydın, Mazhar Yıldırımhan, Mustafa Yaylalı, Davut Çakır başvuru yaptılar. 5-6 aday adayı daha başvuru yapacak. Son dakikaya kadar bekleyecekler. 

Mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu en son yapacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de, ‘büyükşehir aday adayı’ denebilir. Görevde olduklarından ‘aday adayı’ olmuyorlar. Lakin Külliyeden ‘olur’ bekliyorlar.

Eski Bakanlardan Faruk Özak ve Erdoğan Bayraktar aday adayı olmayacaklar.

Eski vekil Asım Aykan ile Başkan Başdanışmanı Oktay Saral ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan işaret bekleyenler arasında..

Ortahisar Belediye Başkan aday adaylığı için şu isimler başvuru yaptı; Hasan Kamil Velioğlu, Hüseyin Turan, Hasan Kahveci, Faruk Kanca.

TRABZONSPOR’DA DEV OPERASYONUN PERDE ARKASI

Trabzonspor Kulübü’nde Onur ve Burak’ın kadro dışı kalması son yılların yönetimce en büyük takım içi operasyonu olarak kayda geçti. Burak, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun kendisinden haberi olmadan başka takımlara pazarlamaya çalıştığını düşünüyor. Çevresinden aldığımız intiba bu yönde. Burak, bazı yöneticilerine kendisine yönelik bazı söylemlerde ve eleştirilerde bulunduğunu da biliyor. Sonuçta Burak Yılmaz profesyonel bir oyuncu. Yöneticisi de patronu! Profesyonellikte sahaya çıkar maçını yaparsın. Sen gollerinle herkese cevap verirsin. Ama Burak bar kavgasına karıştı alttan almadı. Kimseye verecek hesabım yok diğer sahada da dışardada herkese posta koydu. Tavırları hiç Trabzonspor Kulübüne yakışır bir tavır değildi. Onur da takımın kaptanı büyüğü olarak sorumluluk almadı. Üstüne olayları körükler tarzdaydı. Trabzonspor yönetimi dün akşam ikisinin de ipini çekti. 

KİM YANLIŞ YAPTIYSA HESAP SORULSUN!

Tonya tereyağının üretildiği süt fabrikasının ekonomik sorunlar nedeniyle üretime ara vermesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip eden AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, da aynı zamanda Tonyalı. 
Salih Cora konuyu şöyle değerlendiriyor; 

“Herkes yönetti ama her yönetim sorunlu ve tartışmalı ayrıldı. Hiç kimse kimseyi beğenmedi. Kooperatifler Kanunu gereği yöneticileri üyeleri arasından seçildiği için maalesef profesyonelce yönetilememiştir. Kim yanlış yapmışsa elbette hesap sorulmalı. Hukuki süreç titizlikle takip edilmeli! Olağan veya olağanüstü kongre süreci işletilmeli. Davet edilirsem benim de katılacağım bir komisyon kurulmalı. Orada her şey tartışılmalı. Hata değil çare üretmeliyiz.” dedi.

TRABZON’UN YENİ YÜZÜ ‘MÜZEYYEN’

Trabzon Forum AVM’de yaşanan sıkıntıları biliyorsunuz. Hangi sıkıntılar derseniz kira, sözleşme gibi.. Yoksa alış veriş yönünden bölgenin en büyük cirosunu yapan, rekor üstüne rekor kıran bir AVM! Hani şu Forum AVM’nin hemen deniz tarafına bakan kısmındaki Nihat Usta ve ardından Tria Restoranın olduğu bina! İşte o binada şimdi Müzeyyen restoran açıldı. Girişimdi iş insanı Burak Tonyalı’nın açtığı çok güzel ve özel bir yer. Turizme kazandırılmış harika bir mekan. Trabzon adına sevindik. Burak Tonyalı,”Bizim burası her hafta sonu açtığımız günden beri tıklım tıklım doluyor. Gelenler restoranımızı önce gözden geçiriyor. Sonra bir yere oturuyor ve eski şarkılarla rahat bir ortamda sohbetini yapıp gidiyorlar. Memnun kaldıklarını söylüyorlar. Yakında 200 m2 alanımızı da açacağız. Bir kere başladık. Bu kadar ilgi göreceğini bende düşünmüyordum. Demek ki sektöre de böyle bir ortama ihtiyaç varmış” dedi.

Burak Tonyalı açılış dahi yapmadıklarını yakında böyle bir organizasyon düzenleyerek bütün Trabzon’u Müzeyyen’de buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Tebrikler diyerek bu güzel sohbetimizi bitirdik. Aslında o bahsettiği 200 m2 alana Forum AVM, dünya markası bir kafeye verecekti. Biz araştırdık belediye ile sorunlar yaşanmış. Öyle olunca tekrar Müzeyyen’e kalmış. İyi de olmuş.

BİR CHP'LİDEN AK PARTİ YORUMU; BU TABLODA ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU ÇIKAR

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları başvurularını yaptı. Düşünülen konuşulan ve başvuran aday adaylarıyla ilgili tam zır kesimden bir yorum geldi. Bu yorumu paylaşmak istedik. Bize ilginç geldi. 

Hatta sadece AK Parti değil bütün partilerin aday adaylarına baktı ve bombayı patlattı.

CHPli, iktidar karşıtı yorum ve eleştirileriyle bilinen. Müfit Semih Baylan, şunu yazdı; 

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı aday adaylarına bakıyorum da bir gülme tutuyor beni sormayın. Yok yok Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sen hiç bir yere gitme. Yerine gelecekler seni mumla aratacaklar. Aynen görünüyor bu durum!”

AK PARTİ TRABZON’DA YENİ YÜZ PEŞİNDE

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayları başvurularını yapıyor. Bu arada kulislere düşen isimler ise gözlerden kaçmıyor. Bunlardan en çarpıcı isimler arasında yer alan Denizbank Trabzon Merkezi Şubesi’nin müdüresi Fatma Gülen Yamak oldu. Trabzon’un tanınan doktorlarından Yusuf Ziya Yamak’ın eşi olan Fatma Gülen Yamak’a çevresinden büyük baskı geliyor. Aday olması için siyasi anlamda da baskı gören Yamak, henüz kararını vermemiş, bu sorulara yanıt vermekten kaçınıyor. Ama biz kulislerden bu bilgiyi öğrendik. Hemen sizlerle paylaşmak istedik. AK Parti Trabzon’da yeni yüz peşinde… Bu çerçevede Yamak da bunlardan öne çıkanlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki yakında kararını verir.

Bu arada Yomra’da da AK Parti yeni yüz ararken kadın adaylar arasında öne çıkan Tülay Adanur, çalışmalarına devam ediyor. O aday adaylığını açıkladı. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun en büyük rakibi olarak dillendiriliyor.

Anahtar Deliği 13.11.2018

Anahtar Deliği 13.11.2018

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar