Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu'nun hobisi. 13.11.2014

Yanal yerel basınla iyi geçinmek zorunda. MHP'de vuruşma olmayacak. Günnar hedefinden şaşmaz.

Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu'nun hobisi. 13.11.2014

HACİOSMANOĞLU’NUN HOBİSİ

Çocukluk yıllarında köyde çobanlık yaparken Trabzonspor başkanlığını hayal eden İbrahim Haciosmanoğlu, çok az insana nasip olan bir hayaline kavuşmuş oldu.
Camiada büyük bir çoğunluğunun kulüp başkanı olmasının imkansız olduğunu düşünürken, camianın en dağınık olduğu bir süreçte başkanlık yarışına girdi ve Trabzonspor’un Başkanlık koltuğuna oturdu.

Göreve gelir gelmez, görevde olan teknik direktör Tolunay Kafkas’ı apar topar basın yoluyla görevden aldığını beyan ederek, yerine yerlinin yerlisi Mustafa Akçay’ı getirdi.
Bu hareketiyle öze dönüş sürecini de başlattı.
Alt kademe takımından yerli futbolcuları kadroya kattı, Akçay’a yardımcı olarak bombacı Hami’yi getirdi.
Akçay’la yollarını sezon ortasında, yerine getirdiği Hami ile de sezon sonuna kadar çalıştı.
Bir anda yüz seksen derece dönüş yaptı, eski hocalardan Halilhodziç’i getirip şampiyon olacağım diyerek dümeni şampiyonluk rotasına çevirdi.

Ancak Halilhodziç ile işler yolunda gitmedi, adeta para saçılarak alınan bunca futbolcuya rağmen, onunla da yollar erken ayrıldı.
Haciosmanoğlu kesenin ağzını açmamıştı, çünkü kese boştu ama Trabzonspor Kulübü’nün kredisini kullandı, borcu 300 milyon dolara çıkardı.
Şimdi de Ersun Yanal’ı getirdi, bir buçuk yıl dolmadan dört teknik direktörle çalışma şerefine erişti Haciosmanoğlu.
Galiba büyük patronlar gibi önemli çalışanları kovmaktan, para saçmaktan keyif alıyor.

YANAL YEREL BASINLA İYİ GEÇİNMEK ZORUNDA

Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü Ersun Yanal oldu.
Camiayı az çok tanıyan, beklentisini bilen bir isim.
Daha önce bu takımı çalıştırdı.
Yanal’ın Trabzonspor teknik direktörlüğüne yeniden dönüşünü biraz da Trabzon basını açısından irdelemek lazım.
Geçmişte bu takımı çalıştırdığı zaman özellikle yerel basınla arası hiçbir zaman iyi olmamış, iyi geçinememiş yerel basınla.
Ancak, yerel basın Trabzon’da çok güçlü, Trabzonspor üzerinde yerel basın mensuplarının hepsinin de söz hakkı var, Yanal birinci dönem ki görev süresi içinde yerel basının görev ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşır bir yaklaşım içinde olmamış.
Ancak Trabzon yerel basını Trabzonspor’la yatar onunla kalkar, Yanal geçmişte olduğu gibi yerel basını kale almaz ise yerel basın Trabzonspor menfaatleri doğrultusunda birleşir, Halilhodziç’in sonunu getirdikleri gibi Yanal’ın da ipini çeker.
Ne demek istediğimizi Yanal hoca da anlamıştır.
Öncelikle Trabzonspor’u başaralı kılmak zorunda, bunun için işini iyi yapacak, yerel basınla da iyi geçinecek, başka türlüsü de zaten olmaz.

MHP’DE VURUŞMA OLMAYACAK

Önümüzdeki günlerde Trabzon’da ilçe kongre sürecinin startını verecek olan MHP il teşkilatı, genel merkezden kongre takvimini bekliyor.
İl teşkilatı her ne kadar ilçe başkanları ile kendi aralarında bir kongre takvimi belirlediyse de genel merkezin ilçe kongrelerini biz belirleyelim, ilçe kongrelerine de genel başkan yardımcıları ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerinden gönderelim anlayışıyla hareket etmeleri yüzünden, ilçe kongrelerinin başlaması ay sonuna kaydı.
Seçim takvimiyle ilgili görüşlerini aldığımız İl Başkan Yardımcısı Oktay Kaplan, ilçe kongrelerinin bir şölen havasında geçeceğini, her kongremize genel merkezimizden bir yetkilinin gelip konuşma yapacağını söyledi.
AK Parti gibi MHP’de de ilçe kongrelerini tek liste ile yapma kararı almış, vuruşmadan kaçınıyorlar.
Belki iki üç ilçe kongresi dışında yarışmanın olmayacağı şimdiden netleşmiş.

GÜNNAR HEDEFİNDEN ŞAŞMAZ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, aktif siyasete bu partide başladı.
Partiye adım atar atmaz kendisini il başkan yardımcısı olarak buldu, il başkanlığı görevine kadar da il yönetiminde aktif görevler yaptı.
İl Başkanlığı döneminde Trabzon’da dört seçim yaşadı, partisinin oyları her geçen seçim katlanarak arttı.
Günnar, AK Parti’de aktif siyasete girerken hedefi vardı.
Siyaseti üst düzey yaparım, olmazsa da siyasette olmamın anlamı yok dedi.

İl Başkanlığı görevinden sonraki hedefi milletvekilliği, rotayı meclise kırmış durumda.

Her ne kadar parti içinden birileri kendisine il başkanlığı görevine devam et denecek iddialarını ortaya atsalar bile, Günnar’dan il başkanlığı görevine devam etmesini kendisinden kimse beklemesin.
Ya vekil adayı olur, ya da aktif siyasetin dışına kendisini atar.
Siyasetin hoşafını kurmaz.

DOLMUŞ ESNAFINA DENETİM YOK MU?

Maraş Caddesi’nin araç trafiğine kapatılarak, bir araçlık zorunlu geçiş güzergahı bırakılması fikri kulaktan kulağa yayılıyor.
Şoförler Odası Başkanı Turan Altıntaş her ne kadar bu fikri savunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e saldırıya kalkıştıysa da gitti özür diledi, gaza geldim dedi.
Zaten Altıntaş’ın dışında sivil toplum örgütlerinden hiç biri onun gibi düşünmüyor, Maraş Caddesi’nin araç trafiğine kapanması savunuluyor.

Uzun Sokak’ın araç trafiğine kapatılması aşamasında da benzer tepkiler olmuştu, şoför esnafı organize edilmiş, ekmeğimizle kimse oynayamaz naraları atılmıştı.

Bu şehirde şoför esnafının ekmeğiyle oynayan yok.
Şehrimizin daha cazip hal alması için herkes elini taşın altına koşması lazım, Kaldı ki, şehir içi trafik akışındaki düzensizliğin asıl müsebbipleri de özellikle dolmuş esnafının kural tanımazlığı olduğunu de belirtmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar