Anahtar Deliği 13.07.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 13.07.2020

Anahtar Deliği 13.07.2020

GÜLCEMAL’İN ÜSTÜNE NE YAPILACAK? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vefat eden kayınpederinin cenazesine gittik. Samsun’un Bafra İlçesi’ndeki cenazesine çok sayıda seveni katıldı. Buradan dönüşte şöyle sahilden bir göz atarak döndük. Neler yapıldığını inceledik. Trabzon sahili gibi değildi. Her yerde plajlar sosyal alanlarla donatılmış. Bunu zaten biliyorduk ama şöyle Trabzon kıyası yaparak döndük. 
Bazı yerlerde proje görselleri gördük. 
Proje görselleri…
Aklımıza Trabzon sahilinde dolgu sahasında yapılan Gülcemal Projesi geldi. 
Neden Samsun gibi burada da ne yapılacağı halka gösterilmiyor? 
Gülcemal Projesi’nde ne olacak? 
Sahilin üstüne ne koyacaklar? 
Neden görselleri paylaşılmıyor? 
Bu bilgilendirmenin halka açık bir şekilde yapılması gerekmez mi? 
Hala neden bekleniyor?
Trabzon halkı oranın sahibidir, sahibinden bir şey gizlemeyin!

DEĞİRMENDERE KAMULAŞTIRMASI NASIL OLACAK? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kanuni Bulvarı bitmeden bana proje getirmeyin önceliğimiz buranın bitirilmesidir” diyor. Her Trabzon’dan kendisine gelen talepte bulunanlara bunu söylüyormuş! Doğru bir yaklaşım! Trabzon’da parça parça projeler yıllardır bitirilmedi, ordan başlandı buradan başlandı, ulaşıma bir çözüm olmadı. Zaten öncelikle şehrin kavşakları bitirilmesi gerekiyordu. Farkındaysanız Beşirli, Değirmendere, Haçkalıbaba Hastane kavşaklarında kitleniyor trafik. Çömlekçi’de bildiğiniz boğuluyor! Buralar 20 yıl önce halledilseydi şimdi bunları yazıyor olmazdık! Şimdi değinmek istediğimiz Değirmendere’de ne yapılacağı? Buradan büyük bir kavşak geçeceği belirtiliyor ama nasıl? Burada yaşayanlar, iş yerleri olanlar her gün bize arayıp, “Ne olacak? Bize bir şey denmiyor. Bilgi verilmiyor. Tünel nerden gelecek? Nereye bağlanacak? Burada neler kamulaştırılacak?” Gibi sorular almaya başladık. 

KTÜ REKTÖRLÜĞÜNDE ÖNE ÇIKAN DETAY

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük başvuruları sürüyor. Bu arada önce çıkan isimler var. Bunlardan bir tanesi ilk üçe girecek denilen Asım Örem. AK Parti döneminde özellikle kamuoyu yoklamalarına çok dikkat edildiğini bilirsiniz. Bu çok belirgin bir özelliğidir. Kamuoyu yoklamalarına bakıldığında Asım Örem şehri yakından tanıyan bir isim. Bu nedenle Ankara’da Asım Örem gibi kamuoyunda öne çıkan isimler dikkate alınacak deniyor. Aldığımız bir duyum şu 100’e yakın isimler başvuru yapar lakin şu ana kadar 25’e yakın isim resmi başvuru yapmış.
İçlerinde görevde olan var, il dışından olan var. Bazı siyasilerde başvuru yapanların isimlerine ulaşmaya çalışıyorlar. Niyeyse?
KTÜ Rektörü kim olur sorusu siyasi kulisleri fena halde havalandırıyor.

TAKSİ PLAKALARI KİMLERE VERİLDİ? 

Trabzon’da taksi plakaları kimlere veriliyor?
Hani şu yeni çıkanlar? 
Dolmuştan parçalananlar..
Geçenlerde Beşirli Durağına girdik, oradan çıkıp Boztepe durağına girdik…
Postane önünde dolmuşçularla görüştük.
Turan Altıntaş döneminde bazı dolmuşların kimlere verildiği tartışması vardı ya heh işte aynısı şimdi söyleniyor. Hele de en son Boztepe’ye yeni taksi plakaları kimlerin?
Öyle şeyler diyenler var ki..
Kimi muhtardır, kimi bilgisayarcıdır, kimi tekstilcidir, kimi bilmem nedir..
Yahu bu nasıl iştir!
Trabzon Şoförler Odası Başkanlığı şu plakaları kimlere nasıl verildiğini isim isim, plaka plaka izah ederse çok iyi olacak. Hatta Başkan  Ömer Hakan Usta, bir basın toplantısıyla bu sorulara yanıt verse izah etse iyi olacak gibi duruyor. Her durakta kucağımıza gelenler arşı alayı aştı! 

MURAT ZORLUOĞLU CHP İLE FİLM İZLESİN!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi,  güzel bir kültürel etkinliğe imza attı.
‘Arabada Sinema’ etkinliği düzenledi.
Katılımda oldukça fazlaydı. Lakin bu etkinliği eleştirenlerde olmadı değil. Nasıl neyini eleştirdi ne güzel işte diyenlerinizi duyuyoruz!
Duyar gibiyiz…
Evet hemen aktaralım…
 CHP Trabzon İl Başkanlığı da İl Bilişim Sorumlusu Umut Özkarabekir, şöyle diyor;
“Kısa bir süre önce bu paylaşımı yapıp Trabzon Belediyesinin de böyle bir etkinlik yapabileceğini, yapılacak yeri bile önermiş aynı zamanda bu önerimi belediyeye resmî olarak da yapmıştım..
Dün gece yapmışlar 
Aynen de dediğimiz yerde
Yenimahalle fuar alanına 200 aracın yerleştirilmesiyle etkinlik düzenlenmiş
Dikkate alın dedik de kendinize özel keyif yapmak için bu etkinliği yapın demedik 
Bu etkinliğin yapılacağını nerde duyurdunuz…
Oraya gelen 200 araç neye göre geldi 
Adamlarınızla kulaktan kulağa oynayıp aman aramızda kalsın kimseye söylemeyin belediye bize özel bir etkinlik düzenliyor mu dediniz? 
Belediye imkanlarını kullanarak adamlarınıza, yandaşlarınıza özel keyif mi yaptırıyorsunuz! 
Orda bile adam kayırmışsınız
Halk için yapılan etkinlikte halk nerde
Ayıp değil mi!”
Bu eleştiri ilginç geldi bize…
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yerinde olsak…
Bir dahaki etkinlik olmadan tüm CHP’lileri tekrar davet eder, üstüne davet eder bir de davete gelip gelmeyenleri not ederdik.
Hatta aralarında film izlerdik…
Tutup da AK Partililere özel davet çıkarmamıştır herhalde…
Yok canım sizde!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler