Anahtar Deliği - 13.05.2020

Anahtar Deliği - 13.05.2020

Anahtar Deliği - 13.05.2020

BÜYÜKŞEHİR’İ BABASININ ÇİFTLİĞİ GÖRENLER VAR!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde son yaşanan saldırının detayları ortaya çıkıyor. 
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yaşadığı yumruklu saldırı görev yeri değişen, düz memur olarak atanan bir daire başkanını eşi olduğu, eşi hakkında Tekataş ile görüşmek istediği, tam bu esnada sinirlerine hakim olamayarak yumruk attığı zaten görüntülerde var.
Eşinin görev yerinin değiştirilmesi ve ardından yaşadığı olumsuz görüşmelerden bahsetmek istediği öğrenildi. 
Bu konuda Turgay Beşyıldız’ın tespitleri var.
Büyükşehir Belediyesi’nde 35-40 kişinin bu şekilde görev yerlerinin değiştiği, ilçelerde çeşitli görevler verildiğini ifade etti.
Beşyıldız, “Bazıları kendini hala amir sanıyor! İlçelerde görev verildiğinde bunu beğenmeyenler var. Böyle şeyler yaşanıyor. Bunlar doğru değil. Nereye görev verilirse orada çalışacaksın. Merkezde bir odada oturup kimse beklemesin! Herkes işini yapsın. Büyükşehir Belediyesi kimsenin babasının çiftliği değildir. Ali Tekataş haksız bir saldırıya uğradı. Bunu kınıyorum” dedi.
Bu arada yaşanan yumruklu saldırı sonrası ilginç bir gelişme oldu. Polise ifade veren eski daire başkanı Berrin S.’nin eşi Hakan S., Ali Tekataş için, “O da bana vurdu” diyerek kendisi de Tekataş’tan şikayetçi oldu.

TARTIŞMALAR DERİNLEŞİYOR 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde neredeyse 4 binden fazla kişi çalışıyor. Bu rakam çok büyük. Bu büyüklükte bir yapı, Trabzon’a hizmet anlamında çok daha verimli hizmet verebilir. 
Son yaşanan yumruklu saldırı büyükşehir belediyesi kente ne kadar hizmet veriyor, ne kadar daha fazla verebilir tartışmasını da kulislerde başlattı. 
Trabzon nüfuslu kentlere bakalım, Ortahisar Belediyesi de kadro anlamında ciddi büyüklükte. 
Bu nedenle tartışmalar derinleşiyor!
Trabzon sınırlarında yaşayanlar, belediye personellerinin, kente daha verimli hizmet etmeleri, hantal yapıdan daha verimli yapıya geçilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

BABAMIN OĞLU OLSA TANIMAM!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, seçim vaatlerinin en başında yeni yönetim anlayışı bulunuyor.
Daha önce, “Bu siyasetçinin adamı bu bilmem kimin adamı” denilerek ilçedelerde görev verilmeyenler yada bazı işlere gitmekten kaçanlar, Ankara’da adamı var denilerek bugüne kadar toz kondurulmayanlar şimdi artık görev almalılar! 

Hatta Trabzon medyası ile ilişikli bazı kişilerin de kayırıldığı iddiaları var. 

Haber61 WhatsApp ihbar hattımıza bazı şeyler geliyor. 

Dikkate almıyorduk bundan sonra üzerinde duracağız! 

Başkan Murat Zorluoğlu, bu saldırıyla çok sinirlendiği haberini aldık! 

“Babamın oğlu olsa tanımam, herkes iş yapacak” dediği ifade ediliyor. Çevresindekiler, ”Başkan zaten bu konularda çok titiz. Lakin şimdi daha da çok sinirlendi. Bu saldırıdan sonra Büyükşehirde çok şey değişecek” diyorlar.

Evet büyükşehir belediyesinde bir odada boş boş zaman öldürmek yok. 
Herkes kente katkı yapacak hizmet edecek!
Hatta başkan Murat Zorluoğlu’na tavsiyemiz, belediyede daire başkanları dahil herkese performans değerlendirmesi yapmasıdır. Bu sadece özel sektördeki gibi işini daha hızlı daha etkin ve daha güçlü yapmayanları önümüzdeki sene görev yerleri değiştirilir. 

Ortahisar Belediyesi’nde böyle şeyler hiç olmuyor diye aklınızdan geçebilir Hayır! Oluyor ama çok gündeme gelmiyor. 
Bu tecrübeyle sabit.
Ortahisar’daki verimliliği artırmak için Başkan Ahmet Metin Genç’in bazı yaptırımları olacağını, özellikle torpilli iddialarının üzerine giderek bazı şeyleri artık başlatacağını öğrendik!
Medyada önümüzdeki günlerde böyle haberler gelirse şaşırmayın. 
 
Trabzon kentinde belediyeler bu yönde mimliler.. Olumsuz tepkiler alıyorlar. Kent yapısında bunu kırmak lazım. Halkın belediyesi olmak budur. Bunu gerektirir. Orada gece gündüz çalışan, emek verenler var. Onlarında hakkını yememek gerekir.
Eleştiriler tabiki onlara değil.

HADİ GELİN TRABZON GERÇEĞİYLE YÜZLEŞELİM

Son olarak başlıkta TİSKİ Genel Müdürü Trabzonlu olsa ne olurdu?  diye bir soru sorsak. 
Eminimiz hemen altına, “O zaman Trabzon kentinden kırk tane telefon gelir. Kimse alt yapı çalışmalarına gitmek istemez. İş seçerler” cevapları peşi sıra gelir.
Bu algı bu kentte oturdu.
Yahu şunu bir kırmak lazım.
Trabzonlu olup kenti çok iyi tanıyanlar var.
Geldiler.
Yönetici oldular.
Başarılılardı. 
Bu kent onları yedi!
Evet yanlış duymadınız, yıprattı çarçur etti ve yedi.
“Aloo dayıoğlu naber”
“Aloo amcaoğlu naber”
“Toprağım nasılın”
“Hemşerim ne yapıyorsun şu iş varya..” telefonları alır adama ilk 6 ayda bir türlü iş yaptırmazlar sonrada  Trabzon’dan kaçmanın derdine düşer.
Trabzonlu kenti bilen yöneticiler olsun olsun da..
Onları rahat bırakıyorlar mı?


TRABZON HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile dün telefonda görüştük.
Kendisine bazı konularda sorular sorduk.
Kendisine kanaatimizi söyledik.
Korona virüsü günlerini Trabzon kentinin diğer illere göre daha sorunsuz bir şekilde atlattığını söyledik. 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na Trabzon Havalimanı’ndaki çalışmaları sorduk. 
Ne zaman açılacağını merak ettiğimiz belirttik. 
Vali Ustaoğlu, “Bayramdan sonra açılacak” cevabını verdi.
Çalışmalar kısa sürmüşe benziyor. Yüklenici firma zeminini asfalt döken firma beklenenden kısa zamanda havalimanını teslim edecek. 
Bu arada “Trabzon Havalimanı’nın zemin çalışmaları ihale edilmeden yandaşa verildi” diyen  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, iddiasını sürdürüyor. 
Bu iddia gündemde çok yerini tutmadı!
Zaten Trabzon Havalimanı 10 yıldır zemin düzenlemesi bekliyordu. Turizmcilerde bu çalışmayı bekliyorladı. Şimdi bu 2 ayda korona virüsü günlerinde uçuşlar iptal edilmişken kısa zamanda yapılması memnuniyetle karşılandı. Bu nedenle bazı turizmciler, “Yahu bırakın Allah aşkına kısa zamanda yapıldı bitti. Bu şekilde muhalefeti etmeyin. Doğrusu buydu. Şimdi havalimanında sorun kalmadı” diyorlar.
Ahmet Kaya mutlaka bu yönünü de düşünüyordur. Nabız tutuyordur diye düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler