Anahtar Deliği 13.04.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 13.04.2021

Trabzon’da belediye otobüslerine gizli zam

Trabzon Büyükşehir Belediye Otobüslerine yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Geçtiğimiz ay içerisinde şehir içi dolmuş fiyatlarına zam gelerek 3 TL olmasının ardından vatandaşların önemli bir çoğunluğu belediye otobüslerine yönelmişti.

Ancak vatandaşların zamsız yolculuk hayali suya düştü. 1.40 TL olan otobüs ücretleri yüzde 20 oranında zamlanarak 1.70 TL oldu. Öğrenci ücreti ise 1.10 TL’den 1.20 TL’ye çıkarıldı

Zamlı rakamlar hakkında şimdiye kadar hiçbir resmi bilgi verilmemesi ise herkesi şaşırttı.

“Devlet sırrı” gibi hakkında açıklama yapılmaktan kaçınılan ancak otobüse bindiğinizde karşınıza çıkan 30 kuruşluk zam gizliden gizliye yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili ulaşılan isimler zam kararının UKOME kararında dolmuş zammı ile birlikte alındığını dile getirse de bugüne kadar hiçbir karar yayınlanmadı, hiçbir yetkili açıklama yapmadı. Ulaşılan bir çok kişi ise “Geçen ay başladı, zam geleli 3 gün oldu, zam yok” gibi farklı yanıtlar verdi.

İşin daha garibi Haber61 olayı öğrenmeye çalışınca, bazı işgüzarlar gelecek tepkileri azaltmak adına olsa gerek çareyi bazı kaynaklar vesilesiyle “Yarın yürürlüğe girecek” şeklinde bilgi vererek gizli zam konusunu kapatmaya çalışmakta buldu.

Ancak bu hamlenin bir işe yaradığı da söylenemez. Çünkü zam zaten çoktan vatandaşın radarına takılmıştı. Onların ihbarları gizli zammı ortaya çıkarmıştı. Haber patlamadan önce işi düzeltelim düşüncesi bu nedenle tutmadı.

Ayrıca bu tarz işlerle meşgul olanların belediyenin kendi işini aksatmaması daha iyi olurdu.

Belediyenin resmi sitesini güncellemediği, 1 ay önce uygulanmaya başlanan dolmuş zammının ve geçtiğimiz günlerde gizlice yürürlüğe giren otobüs zammının yer aldığı UKOME kararlarının yer almadığı görülüyor. Şu saate kadar hala 19 Ocak’ta alınan kararlar listede yer alıyor.

“Yarın yürürlüğe girecek” dedirtilen ancak uygulamaya alınmış olan zam kararının yer aldığı UKOME kararının vatandaşa ne zaman açıkça şeffaf şekilde duyurulacağı merak ediliyor.

Öte yandan bu tarz durumlara neden düşülür anlamak güç.

Belki de göze gelmeyecek 30 kuruşluk zam şeffaf anlatılamadığı için 1 oy kaybı anlamına gelecek.

Diyelim ki biz yanıldık, vatandaş yanıldı, zam uygulanmaya başlanmadı, bugünden itibaren uygulamaya geçecek…

Böyle olsa dahi “yeni tarifemiz şudur” diye alınan kararı açıklamak çok mu güç?

Şeffaf olmak neden bu kadar zor?

**

Trabzon’da günlük vaka sayısı kaç?

Trabzon’da vaka sayıları artmaya devam ediyor.

Çok yüksek risk kategorisinde yer alan Trabzon’da serviste yatan koronavirüs hastalarının sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Aşılanan grupta yer alan 65 yaş üzeri vatandaşların hastaneye yatma oranında ise düşüş olduğu açıklandı.

Trabzon’da son dönemde günde ortalama 2 bin civarı test yapıldığı ve bunların 450-500’ünün pozitif çıktığı öğrenildi.

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Hakan Usta yaptığı açıklamada aşının etkinliğinden bahsederek “65 yaş üstünde aşılama oranı çok yüksek bir seviyeye geldik. Bu bizim için yüz güldürücü tablo. Buna bağlı olarak da 65 yaş üstü hastanede yatış oranlarımız oldukça azaldı. Yoğun bakıma girenler entübe olanlar 65 yaş üstü için olanlar oldukça azaldı.” Dedi.

**

Zorluoğlu otogar satışını böyle savundu

Trabzon Büyükşehir belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantıları sürüyor. Dün yapılan oturumda ise 2020 faliyet raporları okundu ve onaylandı.

Görüşmelerden önce söz alan CHP grup başkanvekili Turgay Şahin mevcut otogarın yeri ile ilgili satışın onaylanmasını eleştirdi. “Yapmayın dedi ama yaptınız” diyen Şahin’e Bütükşehir belediye başkanı Zorluoğlu “Bundan sonra sadece otogarın finansmanı 100 milyon civarında, sadece Ganita - Faroz 47,5 milyon, Ortahisarın içme suyu toplam maliyeti 400 milyon lirayı geçiyor. Demin bahsettiğim bir sürü projenin maliyeti var. Bunların tamamını borçlanarak yapamazsınız. Kıymetli gayrimenkulleri de değerlendireceğiz. Bunları yaparken de neyi nereye harcadığımızı belirteceğiz. Bunları yapacağız yapmak zorundayız.” Diye açıklama getirdi.

Kısacası muhalefet ne kadar eleştirirse eleştirsin, iktidar kanadının satış kararı kesin.

**

Gözler Davut Çakıroğlu’nu aradı

Trabzon Büyükşehir belediye meclis üyesi Davut Çakıroğlu geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa etmişti. İstifa sonrası ilk meclis toplantısında gözler Çakıroğlu’nu aradı fakat izinli olduğu için meçli toplantısına katılmadı.

Bugün yapılacak meclis oturumunda gözler yine onun üzerinde olacak. İlk kez bağımsız olarak katılacağı meclis oturumunda nasıl bir performans sergileyecek hep beraber göreceğiz.

Hal böyle olunca da bütün muhalefet görevi tek başına Turgay Şahin’e kalmış oldu.

**

Dilek İmamoğlu’nun duygulandıran vedası

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, annesinin vefatı ile adeta yıkılmıştı. Ancak yakalandıkları koronavirüs illeti nedeniyle annesinin cenazesine katılamadı.

Annesine sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajla veda eden İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Yaşadığım acıyı tarif etmem imkansız. En büyük tesellim, bu dünyada kıymetli annemin iyilik dolu değerleriyle büyümüş, onun sevgiyle sardığı kollarında yaşamış olmak... Mekanın cennet olsun annem. Yanımızda olan, başsağlığı dileyen herkese de en içten duygularımla teşekkür ederim.

**

Ustaoğlu şehir hastanesi inşaatını denetledi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ilçe ilçe gezip muhtarlar ile buluşuyor ve koronavirüs ile alakalı bilgilendirme yapıyor, talimatları yüz yüze veriyor ve sıkıntıları dinliyor. Ustaoğlu dün de Beşikdüzü’ndeydi.

Beşikdüzü’ne geçerken de Akyazı stadı’nın yanına yapılacak olan Şehir hastanesi çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bareti taktı, yeleği giydi ve planları inceleri.

O anlar valilik tarafından “Valimiz İsmail Ustaoğlu, 900 yataklı Trabzon Şehir Hastanesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.” Şeklinde paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar