Anahtar Deliği 12.11.2019

Anahtar Deliği 12.11.2019

Anahtar Deliği 12.11.2019

TRABZON’DA EN SAMİMİ SİYASET KADINI İŞTE O

Mahallede karşımıza çıkıyor
Sokağın başını dönüyorsun o..
Köşede teyzelerle çay içiyor.
Çay ocağında abilerin masasında, birşeyler not ediyor.
Yalıda çarşıda..
Kent sorunlarının tartışıldığı masada..
Kimi zaman protokolde kimi zaman halkla..
Bu defada tribünde gördük.
El işi yapıyordu maç başlamadan.. 
Ablalarımız, nenelerimizle..
Bahsettiğimiz kim biliyor musunuz?
Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen.
Vallahi billahi..
Ak Parti teşkilatlarını bilemeyiz ama..
Bizim gördüğümüz en samimi siyaset kadını..
En içten..

VAY VAY VAY ALLAH MUHABBETİNİZİ ARTIRSIN

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yakınlaşması sürüyor. Bunu şundan dedik daha önce Büyükşehir Belediyesindeki atamalarla alakalı il başkanlığı ile büyükşehir belediye başkanlığı arasında ipler gerildi. Neredeyse kopma noktasına gelmişti. Dün böyle olmadığı ortaya çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Başkanı Haydar Revi’yi ziyaret etti. Ziyarette il başkanlığından yöneticilerin neredeyse tamamı toplantıya katıldı.
Aldığımız duyumlara göre toplantıda bazı yöneticileri Murat Zorluoğlu’na yaptığı uygulamalar ve atttığı ciddi adımlar nedeniyle teşekkür ettiler. 


Dün dikkat çekici bir ziyaret daha gerçekleşti. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti.
Çok sıcak bir ortamda geçen ziyaret, yakında meyvelerini verir.

BOZTEPE TÜNELLERİNİ KORKU FİLMİ AFİŞİ YAPTI

Ortahisar Belediye Meclisi’nde CHPli meclis üyeleri, yapılan uygulamalardaki kendilerine göre gördükleri hatalara tepkilerini bazen mecliste bazen farklı yollarla gündeme getiriyorlar.
CHP Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Hrt. Müh. Oktay Söğüt yine böyle farklı bir yol çizdi. 
Kanuni Bulvarı’nın Boztepe’de noktasında tüneller yapılmasını bir korku filmi afişi olarak yansıttı.
Hazırlattığı görsele , ‘üstü seyir terası, altı yüz karası’ yazdırdı. Üstüne yaş sınırı +18 koyan Söğüt, film adı olarak ‘Şeytanın gözleri Boztepe tünelleri’ 2019’un en korkunç görüntüsü  olarak yazdı. 

Yaratıcılar diye şunları ekledi;
KGM-SORUMSUZ SİYASETÇİLER-TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Altına da şu açıklamayı iliştirdi; 


“ÜSTÜ SEYİR TERASI, ALTI YÜZ KARASI…

Trabzon’un simgesi, şehre hâkim konumuyla doğal bir teras, piknik, spor alanı ve çayın en keyifle içildiği yerlerden biri olan Boztepe, bu şehre ihanetin simgesi oldu.
Önce, yapımına izin verilen beton yığını ucube bir otel inşaatıyla hançerlenen Boztepe görüntüsü, Trabzon’a ait tüm mimari, estetik ve kent kültürü ilkelerini de, bilgilerini de yerle bir etmişti.
Sonra da, bu tahribat yetmezmiş gibi, geçtiğimiz aylarda, Kanuni Bulvarı Yolu çalışmaları kapsamında Boztepe’yi delip geçen iki tünel inşaatının başlamasıyla, ikinci kez -üstelik çatallı bir hançerle- hançerlenmişti.
Bilindiği üzere, ülkemizin en pahalı şehir içi yol inşaatları arasında gösterilen Kanuni Bulvarı’nın, her etabının beraberinde getirdiği eleştiriler, Boztepe’de ki tünel inşaatlarının yarattığı tahribatla zirve yapmıştı. Bu eleştirilere, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘çalışmalar bittiğinde eski haline gelecek’ şeklinde akıllara ziyan bir cevap vermişti.
Bugün, Boztepe’nin böğrüne saplanan çatallı hançerin gözler önüne serdiği korkunç görüntü, Boztepe’nin artık eski haline gelemeyeceğinin kanıtıdır. Ortada üzücü, üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir tablo mevcuttur.
Büyükşehir Belediyesi ve büyükşehirin en önemli paydaşı Ortahisar Belediyesi, şimdi de Boztepe’ye, yürüyüş yolları, seyir terası gibi imalatların olacağı ‘Seyri Şehir ve Kültür Rotası’ isimli bir proje çalışması başlattı.
Boztepe’nin hançerlenmesine izin veren, gözler önüne serilen vahameti görmek istemeyenlerin bu bölgede yeni bir proje başlatması, her ne kadar ‘doğal yapıya minimum müdahale edilecek’ denilse de beraberinde soru işaretleri oluşturmaktadır.
Doğal bir teras olan Boztepe’ye küçük dokunuşlar yetecekken, on trilyonun çok üzerinde maliyetle yapılacak imalatların, yeni bir tahribata zemin oluşturacağı kaçınılmaz görülmektedir. Boztepe’de yapılan ya da izin verilen çalışmaların yarattığı tahribat ortadayken, yeni bir proje deyip Boztepe’ye dokunacağız diyenler bilmelidirler ki, bu sözleri kulaklara hiç hoş gelmemektedir.
Sözün özü; Boztepe’ye dokunmamak, Boztepe’ye de, Trabzon’a da, Trabzonluya da iyi gelecektir.”


UY AHA VE BİZ DAR SOKAKLARINDA'NIN ÜSTÜNE ÇIKACAK MARŞ VAR MI?

Emrah Yalçınalp dediki; 
“Uy Aha” ve “Biz dar sokaklarında”sı olan bir camia hangi ihtiyaçtan yeni bir marş arayışına girer ki? Daha ne yapacak yani o marş?”
Ne dersiniz? 
Uy Aha
Biz dar sokaklarında’nın üzerine çıkacak bir marş var mı?
Yada arayışa gerek var mı? Ortahisar Belediyesi’nin Trabzonspor ile ortak düzenlediği marş yarışması sonucunu merakla bekliyoruz. 

BUGÜN TARİHTEN BİR KAÇ KESİT VERELİM

Trabzon - İran transit yolu 19 Haziran 1937 tarihinde faaliyete geçti.
Otobüs ve kamyonculuk taşımacılığı yapıldı.
 11 Aralık 1937 tarihine kadar 264 otobüs ve 875 kamyon seferi yapılarak toplam; 3 bin 881 yolcu, 85 ton bagaj ve 11 bin 273 ton eşya taşındı.


Bir diğer tarihten ilginç ayrıntı..

2 Mart 1900 tarihli Trabzon Gazetesinden ilginç bir haber yayınlandı.
Haberde konu edilen yer  Akçaabat Derecik Kaloyna (Oğulkaya) köyünden.

Aynen şu yazıyordu;
Akçaabad Kazasının Kalonya Karyesinden Altmışoğlu Osman namaz kılmakta iken belinde bulunan tabancası nasılsa kazaen ateş alarak içinden çıkan kurşun tanesi sağ ayağının topuğuna isabet etmekle iki gün sonra müteessiren vefat eylediği kaza-i mezkur kaymakamlığı vekaletinden makam-ı celil-i vilayete varid olan tahriratta beyan olunmuştur.
Kaynak : Koçinzade Bestami


CHP İÇİN DUA ETTİ ‘MEVLAM SENDEN DİLEĞİM’ 

Uzun süre İsviçre’de hayatını geçiren…
Bir süre CHP İlçe Başkanlığı yapan..
Bir dönem il başkanlığına aday olmak için kolları sıvayan…
‘CHP nasıl iktidar olur?’ Adıyla kitap bile çıkaran İbrahim Akbulut ilginç bir paylaşımda bulundu.
Şöyle yazdı;
“Kadir mevlam senden bir dileğim var. Trabzon siyaseti canlansın, CHP Trabzon'un faaliyetleri de bereketlenip ferahlayarak nefes alsın. "Kendim için bir şey istiyorsam namerdim"
Böyle bir dua edince baya bir yankısı oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar