Anahtar Deliği - Avni Aker'e hakim olmak. 12.09.2014

Avni Aker'e hakim olmak.

Anahtar Deliği - Avni Aker'e hakim olmak. 12.09.2014

AVNİ AKER’E HAKİM OLMAK

Pazar akşamı Avni Aker’de oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasına artık sayılı saatler kaldı.

Bordo Mavili takımın Teknik Direktörü Vahit Halilodziç bugün yapacağı basın toplantısı ile ezeli rekabete hazır olduklarını ve maçı kazanmak için sahaya çıkacaklarını ifade edecek. Trabzonspor camiası Fener maçından galibiyetten başka düşüncesi yok. Son yıllarda kendi sahasındaki karşılaşmalarda başarılı sonuçlar alamayan bordo mavili takımın, bu maçı kazanarak eski dönemleri taraftarına yaşatmalıdır. Yönetim de bir yandan passolig ve maç bileti satışlarını artırıp, tribünleri doldurabilmek için gayret gösteriyorlar.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ARBEDE

Trabzon, Gümrükçüoğlu’nun alel acele belediye meclisinden geçirdiği Akyazı spor kompleksine verilen ismi konuşuyor.

Konuşma bir yana herkes kendi arasında şiddetle tartışıyor. CHP İl Başkanı Yavuz Karan önderliğinde bir grup dün Büyükşehir meclis grup toplantısını bastı, Akyazı spor kompleksine Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmemesi için mücadele verdi. Meclis toplantı salonu bir anda arenaya döndü ama Gümrükçüoğlu dediğini yaptı, kararı meclisten geçirdi.

İyi mi etti kötü mü etti?

Bize göre iyi olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ismi o tesislerde kaldığı müddetçe her zaman tartışılmaya ve tepki gösterilmeye devam edilecektir.

Belki de başka bir siyasi parti Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığı taktirde Recep Tayyip Erdoğan ismi o tesislerden sökülüp atılacaktır. Trabzon’un bunca sorunu olduğu gibi dururken, sırf Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yağcılık olsun diye o tesislere isminin verilmesi yanlıştır.

SÜRMENE’DE VEFASIZLIK

Trabzon Büyükşehir Meclisi hiç gündemde yokken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini Akyazı spor kompleksine verirken, Sürmene ilçesinde de AK Partili Belediye Başkanı Rahmi Üstün, kendisinden önce belediye başkanlığı görevi yapan aynı partili Fikri Usta’nın ismini caddeden kaldırıyor.

Bu ne yaman çelişki değil mi?

Bir dönem Sürmene’de belediye başkanlığı görevinde bulunarak yaptığı hizmetlerle ilçesine damga vurmuş olan şahsın isminin, aynı partili bir başkan tarafından kaldırılması, yanlış oğlu yanlıştır. Evet, ismi ilçe merkezinde bir kavşağa verilen eski başkan Usta’nın ilçe merkezinde o kadar fazla gücü yoktu ama o isim o ilçede bir dönem belediye başkanı yaptı. Ve ta bürokrasi döneminden itibaren kaygınlığını korumasını bildi, bu şahsiyetin isminin bir kavşağa verilmiş olması iktidar partisini mi rahatsız etti. İktidar partisini rahatsız ettiyse, o isim verilirken nerelerdeydiler. Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün kişisel tercihi ise AK Partili belediye meclis üyesi başkanın isteğine neden boyun eğdiler?

CUMHURBAŞKANI’NA GİDİYORLAR

Çukurçayır yöresinde yaşayan vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nden istekleri var.

Belediye otobüsü seferlerinin başlatılması için aylardan beri Büyükşehir’in kapısını aşındırıyorlar. Devreye koymadıkları hatırlı kişi kalmamış. Buna rağmen belediye otobüs seferleri Çukurçayır’a başlatılmamış. Yöre sakinlerinden önde gelen insanlar kendi aralarında toplanarak karar almışlar, Çukurçayır’a belediye otobüs seferi koymayan Gümrükçüoğlu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazarak şikayet edecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bulunacakları isteğin ardından, otobüs seferlerinin Çukurçayır’a başlayacağına inanan insanlar, Gümrükçüoğlu’nun Fevri ve ferdi tasarruflarından da memnun olmadıklarını dile getirdiler.

DEMELİ’YE TEPKİ ARTIYOR

MHP’de Trabzon İl Başkanlığı görevinden yönetimiyle birlikte istifa eden Muammer Demeli’den sonra görevin hangi isme verileceği tartışmaları sürüyor.

Parti içi muhalefetin de içinde bulunduğu büyük bir partili kesimin en büyük tereddütü il başkanlığı görevinin yeniden Muammer Demeli’ye verilecek söylentileri Parti çevrelerinde şimdilik konuşulan konu bu. Muammer Demeli’ye yeniden il başkanlığı görevi verilirse, 2015’de hangi partiye oy vereceğini şimdiden düşünen çok sayıda partili var. Partiyi küçülten, temsil noktasında son derece başarısız olan, hitabı beğenilmeyen, kendi yönetimini çalıştıramayan, ilçe teşkilatları ile uyumlu tek bir çalışma yapamayan Demeli’nin yeniden il başkanlığı görevine atanması harakiri yapma anlamına geleceği konuşuluyor.

Demeli’nin yeniden il başkanlığı görevine atanmasını isteyebilecek tek kişinin Milletvekili Koray Aydın olacağını, Demeli’yi tekrar il başkanı olarak göreve getirirse, kendisinin bile milletvekili seçilemeyeceği, MHP’lilerin tespiti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar