Anahtar Deliği - 12.07.2019

Anahtar Deliği - 12.07.2019

DÜNYANIN FINDIĞI BURADA

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Sırrı Eren, fındık konusuyla başladı.
Başkanlığa seçildikten sonra ilk çıkışını böyle yaptı diyebiliriz.
Bölgenin önemli ürünü fındığın sadece dış piyasa ürünü olarak görülmemesi gerektiğini belirten Eren, “Fındık bölgemizin en önemli ürünü. Daha önce Ticaret Borsamızın gerek fındık ihracatı noktasında gerekse de fındığın iç piyasada tüketiminin artırılması adına çok güzel çalışmaları oldu. Fındık tanıtım grubu da aynı yönde çalışmalarda bulundu. Biz de fındığı tanıtıcı çalışmalara destek verme arzusunda olduğumuzu belirmiştik. DOKA destekli etkinliklere katkı verecek ve 2-8 Ağustos tarihleri arasında sosyal medya kapsamlı etkinlikler yapacağız. Dünyanın tükettiği, çok önemli markaların çikolatalarında kullandığı fındığı Karadeniz’de üretiyoruz. Bu yüzden slogan olarak “Dünyanın Fındığı Burada” diyoruz.” şeklinde konuştu.
Bu tanıtımlar güzel, güzel de sürekli olmalı.
Fındığı en iyi tanıtan reklam filmi aganigi naganigi olmuştu. Ama kısa sürdü.
Fındık Tanıtım Grubu'nun hazırladığı Özkan Uğur'un oynadığı reklam büyük etki yaratmış, birinci olup ödül almış, hatta Ankara’da üzerine şarkılar yazılmıştı.
Fındık o dönem iç piyasada inanılmaz satış rekorları kırdı.
Böyle şeyler lazım.
Yani anlayacağınız buna biraz ödenek, para lazım!


TRABZON’A UÇAK BİLETLERİ EL YAKIYOR!

Uçak firmalarının Trabzon’a uyguladığı fiyat tarifesi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine oturdu.
Daha önce İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs bu konuyu TBMM’de gündeme getirmiş, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a soru önergesi sunmuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gündeme getiren ise İYİ Partili Davut Çakıroğlu oldu.
“THY’nin veya diğer hava yollarının Trabzon’a uyguladığı fiyat tarifeleri belli. Trabzon’a gelmek rüya haline geldi. Burada hala toprağından geçinen insanlar var. Bunlara uygulanan fiyatlar diğer büyükşehirlere uygulananın kat ve kat üzerinde. Bakanımız Trabzonlu. Belediye başkanlarımız, bakanımızla sık sık görüşüyor. Antalya’ya 94 lira, Trabzon’a 700 lira bilet fiyatı. Trabzon’un bu konuda sesleri olmalarını talep ediyorum” sözleri ile tepki gösterdi.
Buna karşılık meclisi yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile görüşeceğini, masaya yatırılacak konuların başında uçak bilet fiyatlarının bulunduğunu açıkladı.
Bakalım görüşmeden sonuç çıkacak mı?


DERE KIRMIZI AKIYOR!

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde eski Sebat Kulübü’nün hemen yanında, futbol sahasının dibinden geçen bir çay var. Dere yani.. Bu dereden kırmızı kan aktı geçtiğimiz günlerde. Okan arkadaşımız haberi derledi, taraflarına sordu. Aldığı cevapları da habere yazdı. Tam bir skandal! Vallahi böyle skandal olmaz! Derenin kan akması skandal, üstüne derenin neden kan aktığını sorumluların açıklaması daha büyük skandal. Biri ona atıyor, diğeri mezbahanenin akarından geldi, yetersiz diyor, diğeri TİSKİ’nin diyor, Akçaabat Belediyesi bize ne diyor… Yuh ki ne yuh! Yahu beyler. Dere kan aktı kan! Burada bir çocuk zehirlense, o kan virüslü olsa, sizin hiç umurunuzda değil mi?
Allah’a emanetmişiz arkadaş.
Bu teknolojide, bu çağda..
Yapmayın Allah aşkına..
Bunun sebebini bulun ve kamuoyuna açıklayın. Hala oradan vatandaşlar Haber61’i arayıp, ‘ne olacak?’ ‘Yazın’ diye ısrar ediyorlar.


BAŞKAN TAKIM ELBİSEYİ NASIL KAYBETTİ


Trabzonspor’da renkli görüntüler yaşanmaya devam ediyor. Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Kulüp çalışanları, Teknik ekip, futbolcular ve taraftarla kurduğu diyaloglar herkes tarafından olumlu karşılanıyor.
Başkan son 2 gündür forma ve kombine satmak için bizzat kendisi kasaya geçiyor. Dün de Akyazı’da ki TSClub noktasındaydı. Taraftarların ilgi gösterdiği organizasyonda hem satış yaptı, hem imza dağıttı hem de taraftarlarla bol bol fotoğraf çektirdi.
En ilginç an ise tüm takımın ve Teknik Direktör Ünal Karaman’ın organizasyon anında mağazan içeri girmesiydi. Bu hem başkanı hem de taraftarı şaşırtsa da yapılan sürprizle beraber coşku yaşandı. Daha sonra futbolcular 2661 forma alarak takıma katkı yaptıklarını belirttiler. Kaptan Sosa listenin altına imzasını atarak olayı resmileştirdi.
Ancak bu ziyaretin altında çok ilginç bir iddia olduğu sonradan ortaya çıktı.
Trabzonspor Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir, Başkan Ağaoğlu’na Akyazı’daki organizasyonda 2 bin forma satacaklarına inandıklarını söylüyor. Başkan da buna ihtimal vermiyor tabi. İddiaya giriyorlar takım elbisesine. Ulaş Özdemir bu. Kendini sağlama almadan hiçbir işe girmez. Önceden ayarladığı organizasyon ile tüm futbolculara toplamda 2661 formayı çoktan satmıştı bile. Bu konudan haberi olmayan başkan takım elbiseyi daha organizasyon başlamadan kaybetmişti ama bu acı gerçeği organizasyon sırasında öğreniyor.
Bakalım başkan Ağaoğlu , Özdemir’e takım elbiseyi alacak mı? Merakla bekliyoruz.


BUYRUN! TEKRARLAYALIM DEDİK

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu dün Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e bir göndermesini yayınladık. Bu gönderme kombine bilet alımıyla alakalıydı. Yanlışlıkla ünvanı girmemişiz, CHP Ortahisar İlçe Başkanı kısmını koymamışız. Tabi bu açıklama kimin? diyenler oldu. Görünce düzelttik ama yinede buradan söyleyelim dedik. Alınganlık gösterenler olmuş. Olmasın! Doğrusu bu açıklama Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nundur.
Açıklama aynen şöyleydi tekrar koyalım;
“Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Trabzonspor'a destek çerçevesinde 'personellerimize kombine hediye ettik' diyor. Belediye Meclis Üyelerine, geleneksel olarak her yıl verdiği iftar yemeğini bile 'tasarruf ' diyerek iptal eden Başkan Genç'in personele kombine dağıtması 'bu ne perhiz bu ne lahana' sözünü akla getiriyor. Başkan Genç, personeline cebinden verip te kombine almışsa alkışlıyor, belediye bütçesinden ise şiddetle kınıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler