Anahtar deliği - Gözler Akçaabat’ta. 12.06.2015

Görünürde en başarılı ilçe Akçaabat. AK Parti bir milletvekili çıkardı, AK Parti eski il başkanı Adnan Günnar Akçaabat kökenli bu ilçenin adayı olarak listeye girdi.

Anahtar deliği - Gözler Akçaabat’ta. 12.06.2015

Gözler Akçaabat’ta

Görünürde en başarılı ilçe Akçaabat. AK Parti bir milletvekili çıkardı, AK Parti eski il başkanı Adnan Günnar Akçaabat kökenli bu ilçenin adayı olarak listeye girdi.

Seçilmek için çok çaba harcadı dördüncü sıradan seçilmeyi başardı, AK Parti açısından bir başarı söz konusu. Öyle ki, milletvekili adayı gösterilmeyen MHP bile Akçaabat ilçesini başarılı buluyor, 7 Haziran’da aldığı oyların tatminkar olduğun kabul ediyor. 2011 genel seçiminde olduğu gibi CHP ikinci sıradan milletvekili adayı olarak yine Ali Türen Öztürk’ü gösterdi. Öztürk seçilememesine rağmen CHP’nin oylarında bir azalma söz konusu olmadı.

KORAY AYDIN KOALİSYONA AÇIĞIZ

7 haziran genel seçiminin ardından tekrar MHP milletvekili seçilen Koray Aydın dün geniş bir açıklama yaparak seçim sonucunu partiler açısından değerlendirdi. Koray Aydın’a göre 7 haziran seçim sandığına giden vatandaş tüm siyasilere görev verdiğini ve verilen bu görevden kimsenin kaçmasının mümkün olmadığını söyledi. MHP olarak kendilerine de hükümet kurma ya da hükümete ortak olma görevi verdiğini ifade ederek bir anlamda seçim gecesi sıcağı sıcağına AK Parti ile koalisyon hükümeti kurma çabasının önünü kapatan Devlet Bahçeli’nin de geri adım attığının işaretini verdi. MHP koalisyona açık.

UNUTUN BEŞİKDÜZÜ’NÜ

Seçimin ardından Beşikdüzü’ndeki kavga Trabzon seçimine gölge düşürdü. Eski MHP’li AK Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile MHP 2. sıra milletvekili adayı Yavuz Aydın’ın ağabeyi arasında, belediye başkanının makamında ateşlenen kavganın yine de ileri boyuta taşınmaması şans olarak görülmektedir. Keşke bu kadarı da olmasaydı. Seçim olmuş bitmiş, herkes kime oy vermişse vermiş, aklı başında eğitim görmüş topluma öncü konumundaki insanların seçim sonuçları üzerinde kavga yaparak topluma kötü örnek olmaları hiç yakışmamıştır.

BEŞİKTAŞ GÜNEŞ DEDİ

Trabzon’un yetiştirdiği futbol adamı Şenol Güneş uzun yıllar Trabzonspor’u çalıştırdı. 2010-2011 sezonu dışında lig şampiyonluğu yok, kazandığı şampiyonluk da federasyon tarafından kabul görmüyor. Böyle olunca da şansını diğer büyük takımlarda denemeye başladı.2009-2010 sezonunda dört büyüğün ardından ilk kez süper ligde şampiyon olan Bursaspor’u geçen yıl çalıştırdı. Şampiyon olamadı ama müthiş kadro kurdu, ligin en güzel futbolunu oynattı. Önümüzdeki sezon için Beşiktaş’la anlaşmak üzere, hayırlı olsun diyelim. Önümüzdeki sezon Trabzonspor’un yanında g3alibiyetine sevineceğimiz bir başka takımımız daha oldu.

İNİSİYATİF ERDOĞAN’DA MI?

Koalisyon kurma çalışmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan mı yoksa AK Parti adına Ahmet Davutoğlu’mu yürütecek. İlk bakışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inisiyatifi eline aldığını görüyoruz. Bu durum diğer siyasi partileri de tedirgin ediyor. Erdoğan’ın miting düzenlemesi, her yere karışması diğer siyasi partileri rahatsız etmesi bir yana AK Parti’de de tepkilere neden oldu. Belki tepkiler dışa vurulmadı ancak, Erdoğan’ın başkanlık sistemi mücadelesinde adeta yalnız başına kalması bu mücadeleyi sonuna kadar götürmesi AK Parti’nin de çıkmazı oldu. Bu olumsuzluk gündemde iken koalisyon çalışmalarında inisiyatifi Erdoğan’ın alması çalışmaları sekteye uğratabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler