Anahtar Deliği 12.04.2018

Anahtar Deliği 12.04.2018

Anahtar Deliği 12.04.2018
HAYDAR REVİ’NİN KAFASI KARIŞIK

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar son kongrede il başkanı seçildi. Tek listeyle kongreye gidildi. Listesine ve kendisine özellikle Akçaabat teşkilatından ciddi şekilde tepki vardı. Ama tabiki AK Parti’de yukardan talimat geldiğinde akan sular duruyor. Liderin sözü kılıçtan keskin! Bu bazen dezavantaja bazen de siyasi yolculukta avantaja dönüşebiliyor. Şimdi gelinen noktada Haydar Revi kırmadan dökmeden gerginlik yaratmadan üzüntü vermeden uzlaşı içinde bir A Takımı belirleme çabasında gibi gözüküyor! Yine kendi A Takımını belirleyecek. Lakin önceki dönemlerdeki gibi basit olmuyor! Bu defa o kadar basit değil. Öyle gözüküyor. Zaten nerdeyse bir ay oldu halen daha 2. Toplantısını yapmasına karşın bir yürütme kurulunu belirleyemedi. Kafası karışık gibi duruyor. Zaten listelerin daha kendi bile netleştirmeden basına nasıl sızdığının tartışması yaşanırken şimdide böyle bir durumda yaşanması can sıkıyor. Teşkilatlar da huzursuz! AK Parti Trabzon’da ciddi sıkıntı yaşıyor. İçerde köstebek arayan bir il başkanı profili zayıf duruyor! Yatırım Adası, Şehir Hastanesi, Kent Cami, Kanuni Bulvarı gibi ve ayrıca demiryolu bağlantısının adımları hissedilirken böyle bir iktidar temsilciliği, herkesin diline düşmüş durum!

Yavaş yavaş düzelir herhalde.

Teşkilatlarda konuştuğumuz bazı isimler ‘umutluyuz’ demekle yetiniyor. 

MUSTAFA ERDEM YOL ARKADAŞLARINI SEÇİYOR

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), ay sonunda olağan genel kurulunu yapacak. İhracatçılar 10 kişilik yönetimini ve yeni başkanını seçecek. TTSO binasının 8. Katında 26 Nisan tarihinde yapılacak olan seçimlerde 205 ihracatçı (delege) oy kullanacak.

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 2 dönem yani 8 yıl bu makamda kaldı. Görevini yaptı. Bitirdi. Yasa gereği bırakmak zorunda kaldı.

Gürdoğan Kalyoncu Şirketleri Grubu’nun sahibi Saffet Kalyoncu’yu işaret etti. 

Delegelere “benim yerime onu seçin” çağrısı yaptı. 

Buna ilk tepki Veysel Beyazlı’dan geldi.

Herkes Beyazlı’nın aday olacağını düşürken değişimden yana tarafta yer aldığını başkan adayı olmadığını duyurdu.

O da Mustafa Erdem’i önerdi. 

TİSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdem’i aradık.

“ Yol arkadaşlarımızı belirliyoruz bir kaç gün sonra açıklama yapacağız.” diyerek konuşmak istemedi.

Yakında adaylığını duyuracak.

Ama işi zor!

SESİ YÜKSELDİKÇE GERGİNLİĞİ YÜZÜNE YANSIDI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dün meclis toplantısında Aşkale Çimento’ya yeni imar düzenlemesine kıyak geçilmesiyle ilgili bazı iddialara cevap verdi. Çok sinirliydi. Gümrükçüoğlu, “İmarda daha önce olan ticari alanları kıstık, yeşil alan parkı genişlettik. Bu iddiaları söyleyenler yazanlar utanmazdır” dedi. Sesi yükseldikçe gerginliği yüzüne yansıdı. Bu arada ekibi yanındaydı lakin Genel Sekreteri Davut Çakır yine yoktu! Ekibine bazı noktalar hakkında teknik bilgi vermesi için söz verdi. Onlar konuştu. Meclis üyeleri sordu. 

Başkan Gümrükçüoğlu ekibinde yine aynı isimler var bildiğiniz gibi Recep Köksal, Cengiz Çolak, Seyfullah Kınalı. 

Bu arada Başkan Gümrükçüoğlu mecliste görev alan ve Trabzonspor yönetiminde Ahmet Ağaoğlu’nun listesinde seçilen CHPli Cahit Erdem ile AK Partili Faruk Kanca’yı yeni görevleri nedeniyle kutladı, tebrik etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar