Anahtar Deliği 11.10.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 11.10.2018

Anahtar Deliği 11.10.2018

İL YÖNETİMİ OSMAN CORA VE AYŞE SULA KÖSEOĞLU İLE TERS Mİ DÜŞTÜ?

AK Parti Trazon İl Başkan Yardımcısı Avukat Nurettin Aydın, Trabzon Baro seçimleri sonuçları sonrası eleştirilere cevap verdi. Bu cevabı kendi mi hazırladı yoksa il başkanı Haydar Revi mi? Şaşırdık. Haydar Revi onayından geçmeden gerçi yayınlanmaz. 

Şimdi niye şaşırdığımızı anlatmadan önce Nurettin Aydın’ın ne dediğini yazalım;

Önce Baro Başkanlığına seçilen Av. Sibel Suiçmez ve yönetimini tebrik etti arından Ak Parti İl Yönetiminin etkisiz kaldığı yönündeki eleştirilere Aydın, “ Ancak, ‘AK Parti Baro seçimlerinde hezimete  uğradı, AK Parti Baro seçimlerini kaybetti.’ şeklinde gerçeklikten uzak, kabul edilemez, gündem oluşturma ve gündemde kalabilme maksatlı bir takım yazılar kaleme alınmıştır. Bu açıklamaları kesin ve net bir şekilde reddediyoruz. Partimizin Baro seçimleriyle bir bağlantısı ve dahli olmadığı gibi olması dahi düşünülemez” dedi.

Üstüne Baro seçimleri öncesi AK Parti’nin ağır topları baro üyesi Ayşe Sula Köseoğlu ve Osman Cora’nın Sibel Suiçmez’e eleştirilerini unutup(!) bir de savunmaya geçti. Yani Osman Cora ve Köseoğlu’nun da eleştirilerini çiğnedi.
Şöyle devam etti; “Esas itibariyle yapılan bu yönlü açıklamalar Trabzon Baro Başkanlığı ve yönetimini töhmet altında bırakmaktadır. Zira Baro Başkanlığı seçimlerinde kaybeden AK Parti ise kazanan hani partidir? Baro seçimlerinde hezimete uğrayan AK Parti ise zafere ulaşan hangi partidir? Seçilen Baro yeni yönetimi bir siyasi partinin temsilcisi midir?  Trabzon Baro Başkanlığını AK Parti’nin siyasi alternatifi ve rakibi olan bir parti mi kazanmıştır? Bizce kesinlikle hayır! Partimizi kamu kurumu ve niteliğinde meslek kuruluşu olan Trabzon Baro seçiminde taraf olarak gösteren ve neticesine göre hayal ürünü yorumlar yapan her türlü haberi, köşe yazısını ve açıklamaları ret ediyoruz”

Aydın’a önce Baro seçimleri öncesi AK Partili avukat Osman Cora’nın yazısını hatılatalım. Ayrıca Milletvekili Salih Cora’nın da ağabeyidir.
Bakın ne diyor;

Baro Başkanı Sibel Suiçmez’i eleştiren Cora, “Baro’nun seçimlerde seçim güvenliğini sağlama adına Baro’dan avukat görevlendirme yükümlülüğü yoktur. Avukatlardan sandık müşahidi olmamalı. Baro’nun görevi meslektaşlarının haklarını korumak, meslek onurunu yüceltmektir. Seçim güvenliğini sağlamak valiliğin ve seçim hâkiminin görevidir. Sibel Hanım, darbe ve muhtıraların yıl dönümlerinde o yıllardaki hukuk katliamlarına tepki göstermeyip Köy Enstitülerinin kapanış yıl dönümlerinde tepki gösteriyor. Baro’nun böyle görevi de yok. Köy Enstitüleriyle Baro’nun ne işi var?” ifadelerini kullanmıştı. 

Osman Cora’nın bu sözleri sonrası Nurettin Aydın’a sormak lazım, “Osman Cora sizin görüşlerinizle örtüşmüyor. Peki bu eleştirileri baroya getirirken AK Parti’yi zor durumda bırakıyorsun!  Biz müdahil olmayacağız diye neden uyarmadın? Ayrıca bir kardeşin vekil bizi dolayısıyla partimizi böyle şeylerle tartıştıramazsın” diyerek neden uyarmadın? Yada uyardınsa çıkıp açıklar mısın?

Devam edelim ..

Sayın Aydın’ı hemen bırakmayalım.

Zira belkide il başkanlığında yöneticiliği ve görevi boyunca böyle bir  topa ilk kez girmiştir.

AK Parti’nin baroya kayıtlı eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ne demişti hatırlatalım.

Baro seçimlerine 2 hafta kala..

Şunu söylemişti;

“Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez’in dediği ile yaptığı birbirini tutmadı. ‘Sibel Hanım Trabzon Barosu seçim çalışmalarından Trabzon Barosu’na siyaseti sokmayacağını söylemişti. Meslek örgütü olarak yoluna devam edeceğini ifade etmişti. Bugün gördük ki Sibel hanımın sözü ile eylemleri birbirini tutmamaktadır. Sibel Hanım’ın sergilediği tavır tüm baro avukatlarını kuşatmaktan kucaklamaktan uzaktır. Baronun görevi siyaset yapmak değil, mesleki sorunlara karşı, ülke ile ilgili genel meselelere karşı siyasi eğilim göstermeden duruş sergilemektir.”
Referandumdan öncesi  Ayşe Sula Köseoğlu vekilken baro yönetiminin ‘hayır’ cephesini Trabzon’a davet ettiğini iddia edip şunu demişti;

“Eğer Trabzon barosu gerçekten tarafsız ise, Anayası’yı tartışacak her görüşten uzmanların katılacağı bir tarafları bir araya getirmeliydi. Fakat gördük ki öyle olmadı. Sadece hayırcı cepheden oluşan taraflı bir program oldu. Kendi siyasi görüşünün kurbanı oldu. Bu şekilde yönetim sergileyen Trabzon Baro Başkanına zamanı geldiğinde en demokratik ve yasal şekilde hesabı avukatlar tarafından sorulur”

Bir de Ali Sürmen eleştiri getirmişti.

O zaten bambaşka bir gündemi tuttu. 

Şimdi soralım Sayın Aydın  bunları ne çabuk unuttunuz?

O dönem iktidar partisi neden bunları söyledi? 

İzah eder misiniz? 

Tabiki Baro Seçimlerine siyaset bulaşmamalıdır.

Tabiki bulaştırılmamalıdır.

Ama yukarıdakiler ne?

Gelen eleştirilerde iktidar partisinin Trabzon’da zayıflatıldığına alınmış herhalde.

İktidar partisi bu denli eleştirdiği bir yönetime isim verip rakip çıkarmıyorsa neyle izah edilir?

Bu da ayrı bir tartışma konu değilim?

Bir de şunu hatırlatalım iktidar partisini temsilcisi olmak en doğruyu, en yararlı ismi ortaya koymaktan geçer. AK Parti teşkilatlarında Baro seçimiyle ilgili il yönetimine, “Hiç birşey yapmadınız” eleştirisi getirmeleri herhalde birilerinin hoşuna gitmemiş olacak. 

Belkide hiçbirşeyi yapmamanın verdiği huzurla üstünü kapama şeklidir bu açıklamalar.

Yada Nurettin Aydın’ın bu son açıklaması şunu gösteriyor; Biz anlaştık. Yönetime bir kaç isim vererek Sibel hanımın devam etmesini istedik. Yani daha önceki açıklamalarımızı yedik yuttuk!

Son olarak gözler avukat Ali Sürmen’e çevrildi. Bakalım şimdi o diyecek. Çünkü daha önceki seçimlerde kendisi aday olduğunda AK Parti’nin seçimlere müdahale ettiğini ve karşısına rakip çıkardığı için aday olmaktan vazgeçtiğini ifade etmişti. Hatta aday çıkarmalarına karşın adaylarını desteklemediklerini de ima edip,” Problem ben miydim” siteminde bulunmuştu.

ORTAHİSAR’A SALİH AKYÜZ ADAY PEKİ AK PARTİ NE YAPACAK?

Trabzon eski mimarlar odası başkanı. Salih Akyüz, CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı adayı oldu. Gözler AK Parti’ye evrildi. Salih Akyüz ciddi bir rakip. Karşısına Ahmet Metin Genç mi çıkacak? Yoksa büyükşehir adayı mı olacak? Biraz kulislerde konuşulanlardan gidelim. İYİ Parti eğer Salih Akyüz’e destek olursa seçilebilir diyenler var. Tabi bunu diyenler CHP örgütlerinden. İYİ Parti kimi aday çıkaracak henüz belli değil. Bu arada şunu da unutmayalım. Böyle kulis yapanlar henüz CHP Ortahisar adayını belirlemedi. Aday adayı henüz. Hatırlarsanız daha önce Ortahisar Belediye Başkan adaylığı Mehmet Ongan’a söz verilmiş , son anda değiştirilip Nazım Özcan yapılmıştı. Salih Akyüz de değişebilir. Ama Salih Akyüz en favori aday gözüküyor.

RAMADA VAKFIKEBİR VE OĞUZHAN ERKAN

İş insanı girişimci Oğuzhan Erkan ile dün Vakfıkebir Ramada otelde buluştuk. Biliriz Trabzon’da ilçelerde bir yatırım yapmak, 50 kişiye istihdam sağlamak zordur. Bu zorlu işin üstesinden geldi. Güzel bir yatırımı ilçeye kazandırdı. İçeri girdik işleri sorduk, doluluk oranını. Sezonun bittiği şu günlerde doluluk yarıdan fazlaydı. Bizi mutlu etti. Oğuzhan bey başka projeler de yapacak. Vakfıkebir’i çok seviyor. Kendisine oteli almak içni Araplar 5 milyon dolardan fazla para teklif etmiş ama kesinlikle reddetmiş. İlçesini seviyor. Böyle bir eseri kazandırmaktan memnun. En son ana kadar satmayı istemiyor. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın yatırımcının önünü açacak her türlü desteği verdiğini söylüyor. Genelde böyle yatırımları Trabzon’da hep doğu tarafında görüyoruz. Vakfırkebir’de böyle bir yatırımın olması bizi de sevindirdi. Daha da artacağını düşünüyoruz.

HABER61 YEREL SEÇİM ARACI İLÇELERDE

Her an karşınıza çıkabiliriz.
Her an mikrofonumuzu görebilirsiniz.
Haber61 TV ekini ilçelerde..
İlçe ilçe yerel seçim öncesi neler düşündüğünüzü soracağız.
İlk Araklı ilçesinden başladık.
Sonra Beşikdüzü, ardından Vakfıkebir..
Ardından diğer ilçelere gideceğiz.
Takipçilerimizin, vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz.
Şu ana kadar gördüğümüz alt yapı sorunları ciddi boyutlara ulaşmış..
Bunların çözümünü ortaya koyarken yapılanları da gözardı etmiyor ekranlara taşıyoruz.
Kimileri organize şekilde birileri tarafından karşımıza çıkarılsa da objektif olup her kesime mikrofonumuzu uzatmayı biliyoruz.
Yani kandırmaca falan yok.
Herşeyi gözler önüne sermek görevimiz.

ERDOĞAN BAYRAKTAR ADAY OLUR MU?

Dün aldığımız biz duyumu sizlerle paylaşalım. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday yapılacağı söyleniyor. Hatta bu yönde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Git Trabzon’da çalış” dediği iddia ediliyor.
Öte yandan Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon’da Bakanlığı döneminde yaptıkları hizmetleri anlatanlar karşımıza çıkıyor. Onun Trabzon’a aday olması gerektiğini savunanlar her geçen gün artıyor. Erdoğan Bayraktar bu konuda net birşey söylemiyor ama “Memleketime hangi görevde olursam olayım hizmet etmek isterim” diyor. Yani kapıları kapatmıyor. Kendisi aday olmak istiyor. Ama siyaset bu işte neler olur kestirmek zor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler