Anahtar Deliği 11.09.2020

Anahtar Deliği 11.09.2020

Anahtar Deliği 11.09.2020

Bakan uzak kalıyor görüntüsü çiziyor


Trabzon’da Kemerkaya Mahallesi’nden girip, meydanın altından geçerek Değirmendere’deki Ali Osman Ulusoy petrol ofisinin ordan çıkacak olan tünel projesinin tartışması başladı.
Çömlekçi’yi rahatlatmak amacıyla yapılması düşünülen bu projeye karşı olan bir kesim var bir de karşı olmayan bir kesin var. Şu anda bu içten içe günden güne artarak devam eden bir durum. 
Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yakın isimler, tünel projesine karşı olunmasına şaşkınlar!
Hatta öfkeliler!
Bunlardan biri AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i eleştirdi. Neden muhalefete cevap vermedi, projeye sahip çıkmadı sessiz kaldı diye.
Demekki projeyi AK Parti kanadının kimse bilmiyor!
Millete danışılmamış!
Sorulmamış!
Kamuoyu yapılmamış!
Tanıtılmamış!
Bir sürü neden ekleyebiliriz bunlara..
Trabzon dikkate alınmamış!
Yakında bu projeyle alakalı ve diğer yatırımlarla alakalı Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’a ne zaman gelecek?
Bu konularla alakalı ne zaman Trabzon’da basın toplantısı düzenleyip sorulara yanıt verecek?
Trabzonlu olmasından dolayı kente daha çok ilgi gösterir, yatırımları irdeler, yarım kalanları tamamlar diye beklerken, daha çok Trabzon’dan uzak kalmaya çalıştığı gözlenmesi de dikkatlerden kaçmadı. 

Ve o sektör artık harekete geçti

Üniversite ve kamu hastanelerinde gecikmiş alacaklarından dolayı büyük sıkıntı yaşayan Trabzon’daki medikalciler, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın açıklaması yapacaklar.
Bu güne kadar bu isyanlarını çeşitli kanallarla ilettiler hatta Trabzonlu Bakanlara TTSO aracılığıyla dosya bile sunmuşlardı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sunulan dosyada, KTÜ Tıp Fakültesi’ne verdiği ürünlerin karşılığını 4-5 yıldır alamadığı için batan iş insanlarından tutun da bir çok konuda sıkıntı içeren hatta intiharın eşeğinden dönenler vardı.
İşte medikal sektörü bu denli sorun yaşıyorken ona en yakın Erzurum’da medikalcilerin paraları peşin ödeniyor.
Bunu da örnek göstermelerine rağmen çoğu hastanede alacaklarını alamıyorlar.
Bugün bir basın toplantısı düzenleyecekleri.
14.00’da TTSO’da düzenlenecek olan toplantıda bu konular dile getirilecek.
TTSO 18. Meslek Komitesi üyeleri, 
Şu açıklamayı yaptılar; “Medikal sektörü vadesi üniversitelerde ödeme süresi 36 ayı geçen, kamu hastanelerinde ödeme süresi 16 ay tahsil edilmemiş alacaklardan maliye bakanlığının 2020 yılı yüzde 60, 2019 yılı yüzde 50, 2018 yılı için yüzde 30 oranında feragat kabul edilirse ödeme yapacağına dair basın açıklaması yapılacaktır” 


Siyasette öne çıkan babalar ve oğulları

Saadet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Başkanı Sefa Aydın, Haber61’i ziyaret etti.
22 yaşında olduğunu, KTÜ Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi olduğunu ifade etti.
Doğal ve içten davrandı.
22 Yaşında genç dinamik bir siyasetçiyi karşımızda görmek bizide umutlandırdı.
Siyasetten genelde uzak kalmaya çalışırlar kötü örnekleri gözlerinin önüne getirip.
Sefa Aydın, myle değil rahat olağan.
Tabi siyasi diline, edebine çok dikkat ediyor.
5 ay önce Tanıtım ve Medya Sorumlusu olduğundan bahsetti ve ancak medya ziyaretlerine başlayabildiğini, virüs nedeniyle partideki bası etkinlikleri yapmadıklarından bahsetti.
Sefa Aydın’ın babası Ali Osman Aydın, son yerel seçimlerde CHP’den Maçka’da aday oldu. Büyükşehir Meclis Üyesi seçildi ardından CHP’den istifa etti. 
Şu anda mecliste bağımsız olarak görev alıyor.
Sefa Aydın da tıpkı DEVA Partisi Trabzon Kurucu İl Başkanı Gökhan Onur gibi.
Onur’un da babası Nusret Onur, AK Parti Ortahisar Meclis Üyesi. 
Sahi İl Başkanı Gökhan Onur nerelerde?
Pek sesi çıkmıyor!
Acaba neden?

Köprülerin şefini unutmadınız mı? 

Karayolları’nda bir dönem hizmetleriyle adından sıkça söz ettiren, yaptığı köprülerle ‘köprülerin şefi’ denilen, devlete verdiği hizmetlerle anılan Halit Kobya ismi, öldükten sonra Akyazı’nın önündeki Beşirli Üst Geçidi’ne vermişlerdi.
Bu üst geçit şimdi yıkıldı. 
Bu üst geçidin yıkılmasının ardından Halit Kobya ismi de karayollarından silindi! 
Bu konuda hiçbir girişim yapılmıyor. 
Haliyle karayollarının ve milletin gönlünde iz bırakan, hizmetleriyle anılan efsane Halit Kobya ismi mutlaka bir yere verilmeli ve yaşatılmalıdır. 
Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’a sesleniyoruz. Köprülerin şefini unutma… Hatta memleketi Çarşıbaşı’nda bir üst geçide adı verilebilir. Çalışma yapılabilir. Karayolları gelen bu talebi geri çevirmez diye düşünüyoruz. 

Sibel Suiçmez rakipsiz gibi!

 Trabzon baro başkanı Sibel Suiçmez ekim ayında yapılacak olan Olağan genel Kurulu’nda yeniden aday olduğunu açıkladı.

"Üyesi olmaktan büyük onur duyduğum Trabzon Barosu’nun, Ekim ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurulunda, Baro Başkanlığına yeniden aday olduğumu belirtmek istiyorum" diyen Sibel Suiçmez’in karşısına güçlü aday çıkmıyor. Çıkamıyor. Şu anda rakipsiz.
Bundan sonra ne olur bilemeyiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler