Anahtar Deliği 11.09.2017

Anahtar Deliği 11.09.2017

Anahtar Deliği 11.09.2017

AKYAZI’NIN İLK HALİNİ HATIRLADINIZ MI?

Milli maç Trabzon’da yapıldı lakin Akyazı Stadyumu’nun eksikleri de ön plana çıktı. Şimdi konu bu. Bize geen sorular ‘neden böyle?’ ‘Bu proje böyle mi başladı?’

Hayır tabiki..

Projede yelken sporları içni sahil yolu ile Akyazı arasında bir hendek şeklinde köprülerle dolu kısım vardı. Neler yoktu ki..

Nasıl böyle yonulmuş ördeğe çevrildi de bu duruma geldi anlamış değili. Açıldığı dönem, “Yeter artık bu iş uzadı bitsin de nasıl biterse bitsin” dendi.  

Şimdi biraz daha düzeliyor. Biraz daha kendini alıyor. Oraya bir de şehir hastanesi yapılacak. Ama maalesef başlanmadı bile. Bu noktada Nuri Albayrak ve liman ekibi hazırlıkları yapıyor. Aşkale Çimento ekibi de sırada. Başka kimler var bilmiyoruz. Ama onlar Trabzon’da her nedense böyle projeler başlamadan hep hazır şekilde bekliyorlar!

BU SORULAR KAFAMIZI KURCALIYOR

Trabzon’da doğusunda muazzam bir nokta ortaya çıkıyor. Şehrin olması gereken şehre yeni bir çehre vizyon kazandırması gereken bir nokta. Burası neresi Çimento Fabrikasının olduğu alan. Şimdi orada fabrika kalkıyor. E hani buraya ne yapılacak? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu neden susuyor? Neden burayla ilgili tek bir kelime dahi etmiyor. Burası ne olacak? Burası şehrin en güzel yeri. Heba mı edilecek? Yine birilerinin çıkarı mı düşünülecek? Şehre vizyon kazandıracak proje ne olacak? Üniversiteyle işbirliği yapılacak mı? Bu sorular kafamızı kurcalıyor.


KARALAMA NİYETİMİZ YOK AMA DİKKAT EDİN KARDEŞİM!

Trabzon’da bu sene eğitim öğretim yılı sorunsuz başladı. Yalnız özellikle özel kreşler, özel okullar, kolejler gibi eğitim kurumlarında yaşanılan aksilikler var. Diğerlerinde de yaşanıyor ama bunlar da daha bir sorun çıkıyor. Meblağ mı fazladır nedir anlamıyoruz. Takipçilerimizden şikayetler alıyoruz. Okul servislerinin denetlenmesi yapılması gerekir. Şu anda önemli bir sorunla karılaşmadık. Geçen sene isim vermeyelim bazıları hiç dikkat etmediler. Sorunlar yaşadılar. Kimseyi karalamak peşinde değiliz lakin dikkat edilmesini de istiyoruz.

HAVALİMANINDA FINDIK KRİZİ VE KÜLLİYE

Bir kaç gün önce Trabzon Havalimanı’nda ‘fındık’ krizi yaşandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’i bekleyen AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora, fındık fiyatının 15,5 lira belirlenmesi konusunu görüşmek istediler. Burada ellerinde bir dosyayla beklediler. Bakan Artvin’e ardından da Ağrı’ya geçmeden bu görüşmeyi yapmak istediler.

Balta ve Cora fiyatın düşük olduğunu ve sorunları aktardılar yalnız hiç beklemedikleri bir cevap aldılar. Bu sefer sinirler gerildi. Bakanla aralarında ufak da olsa bir zıtlaşma oldu.

Bakan ekonomik gelişmeleri göstererek iki vekili başından savmaya kalktı.

Bu sırada tartışma sertleşti.

Bakan Pakdemirli ile görüşmeden olumlu sonuç çıkmayınca AK Partili bölge milletvekillerinin fındık fiyatına ilişkin ve TMO’nun piyasaya alım yapmak üzere girmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme yapmak üzere karar aldığı öğrenildi. Milletvekillerinin hafta içinde bu görüşmeyi yapmak için harekete geçeceği öğrenildi.

Bu arada aldığımız bir duyuma göre Bakan Pakdemirli, daha öncesinde Ferrero fındık devi ile görüşmüş. Yani o görüşmede herşeyi ayarlamışlar! Bu doğru ise vay üretinin haline..Bu iş yine Külliyede ancak çözülecek gibi duruyor.

Son olarak şunu hatırlatalım; Kabine de 4 tane Trabzonlu Bakan var.

Bölge sorunlarına sahip çıkıp bölgenin değeri olan fındığı sahipsiz bırakmazlar umarız.

BELEDİYEDE KÖRÜKLÜ KAVGA!

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Yalıncak Mahallesi’nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski model körüklü belediye otobüsünün seyir halindeyken körüğü kopmuş araç ikiye ayrılmıştı. Kazada üç kişi yaralanmıştı. Bu olay mecliste muhalif partilerinin gündemindeydi.

CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem, eski model otobüslerin bir an önce tedavülden kaldırılması gerektiğini söyledi. Erdem, “Trabzon halkının daha güzel şartlar altında seyahat etmesi gerekir. Bunun içinde otobüslerin daha güvenli, daha yeni olması lazım. Eğer eski model otobüslerle halkımız seyahat etmeye devam ederse canı tehlikededir. Bir an önce tedavülden kaldırılması lazım. Bu otobüsler artık Trabzon’a yakışmıyor” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin, “Gereksiz yatırımlar yaptılar. Bunun bir planlamasını yapacaktınız. Bu planlama doğrultusunda ihtiyaca göre otobüs sayısı belirlenecekti. Bu otobüsler satın alınacaktı. Ancak bunlar, belki maliyet hesabı düşünerek bunları yapmadılar. Gidip yandaş belediyelerden hibe otobüs istediler. Bu otobüslerin büyük bir bölümü hibedir. Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir belediyeleri hiç yeni otobüslerini verir mi? Tedavülden kalkmış otobüslerini bunlara verdiler.” diye konuştu.

Şahin, “Bir de Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu otobüsleri tamir edip boyadılar. Ben bunları biliyorum. Sonra servise soktu. Bu yanlıştır. Yeni otobüsler var; yenisi almak varken neden eskiler kullanılır? Bu şehrin sahibi yok. Koskaca Büyükşehir Belediyesi bir 50 tane daha otobüs alamaz mı? Zaten bu otobüsleri peşin de almıyorlar; İller Bankasından kredi ile alacaklar. Ancak onlar başka işler peşindeler. Meydan Parkı’nda tören yapsınlar, millete çorba, limonata dağıtsınlar. Vatandaşa mesaj çeksinler. Gereksiz işler. Raylı Sistem Projesi dediniz yapamadınız. İyi ama otobüs nedir? Bu körüklü otobüsleri trafiğe çıkarmak skandaldır” şeklinde konuştu.

İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu şu ifadeleri kullandı: “Posası çıkarırcasına çalıştırılan izin kullanamayan antidepresif ilaç kullanan belediye otobüs şoförlerini mi anlatsam? Yoksa bakım onarımda araç parkına hizmet verecek kadronun olmayışını mı? Yoksa bakım talep eden belediye şoförlerini duymayan idarecilerini mi? Yoksa tamircilere ödenemeyen trilyonları mı? Siz makam vehmine kapılanlar otobüsleri kullanın. En azından işe gidiş gelişte. Belediye şirketleri üzerinden alınan araçları rahat bırakın. Halkın rahatına bir göz atın. Şu ikiye bölünmüş otobüse talipli belediye çıkar mı? Hani kütüphane, kafe, düğün salonu, kıraathane sahile yakışır ucube üst geçidin altına.”

Anlaşılan bu kavga bitmez..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler