Anahtar Deliği 11.08.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edceeğiz.

Anahtar Deliği 11.08.2020

TRABZON’DA DEVLET BAHÇELİ ADI NEREYE VERİLDİ?

Trabzon’da MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ismi gündem oldu.
Şalpazarı Belediye Meclisi dün Belediye Başkanı MHP’li Refik Kurukız başkanlığında olağanüstü toplandı. 
Şalpazarı Belediyesi Başkanlık makamında yapılan toplantıda ana gündem maddesi Devlet Bahçeli oldu. 
 Şalpazarı ilçesine yeni yapılan Belediye Hizmet Binasına Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın önerisi ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adının verilmesi istendi. 
Oy çokluğu ile alınan kararla Şalpazarı Belediye Hizmet Binasının adı Devlet Bahçeli Kültür ve Sanat Merkezi olarak değiştirildi.
Ayrıca toplantıya Şalpazarı’ndan meclis üyesi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da katılarak adın değiştirilmesinde ‘evet’ oyu kullandığı görüldü. 

Anahtar Deliği 11.08.2020

Anahtar Deliği 11.08.2020

O REKTÖR GÖRENDEN ALINDI YA KTÜ YA TRABZON ÜNİVERSİTESİ!

YÖK, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ı görevinden aldı.
Rektör Bağ, eşini tarif eder şekilde ilan hazırlayıp, üniversiteye almak istediği medyada yer aldı bunu da inkar etmemişti.
Hatta dedi ki, "Bu üniversitede böyle eşiyle çalışan çok var bunda ne var? Onlar tamamda bize sıra gelince mi etik değeler ortaya çıktı?"
Türkiye'de bilimin tartışılması, yarıştırılması gereken üniversiteler nelerle anılıyor? 
Ya Trabzon'da nasıl?
KTÜ farksız mı?
Hayır tabi ki..
Hatta daha beter örneklerini birçok defa haber yazmıştım!
 Bu arada Trabzon Üniversitesi’nde bir işe alma da rektörün akrabası olduğu iddia edildi. 
Tıpkı bu şekilde!
Trabzon Üniversitesi’nde açılan sözleşmeli büro personeli ilanına başvuru için “İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikasına sahip olmak” şartı koşuldu.
Trabzon Üniversitesi’nde, ilan için belirlenen kriterleri karşılayan tek aday olan ve işe girmeye hak kazanan kişi ile aynı soyadı taşıyan bir profesörün olması dikkat çekti.
Tartışmalı karar şu şekilde;
Trabzon Üniversitesi, üniversite bünyesinde büro personeli olarak çalışacak kişilerin belirlenmesi için 26 Haziran’da dokuz ayrı ilan açtı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilanlara başvuru için çeşitli özel kriterler getirildi. Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisleri’nin başvurabileceği ilana başvuru için bir de ‘İHA Pilot Sertifikası’na sahip olmak’ şartı arandı.
Üniversite, dokuz büro personeli alımına ilişkin ilanın başvuru sonuçlarını açıkladı. Başvuru için İHA Pilot Sertifikası’na sahip olunması şartı koşulan ilanın sonuç kısmına, “Diğer başvurular arasında ilan şartlarını sağlayan aday bulunmamaktadır” notu düşüldü. İşe alınmaya S.A. isimli bir kişinin hak kazandığı bildirildi. İşe kabul alan S.A.’nın KPSS puanının da sadece 63,8 olduğu bildirildi. Düşük KPSS puanı ile işe alınan S.A. ile aynı soyadı taşıyan bir kişinin Trabzon Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapması dikkat çekti.
Yalnızca 63 puan ile üniversitenin belirlediği özel koşula uyduğu için işe giren S.A. ile aynı soyada sahip akademisyenin aynı zamanda Trabzon Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde müdür olarak görev yaptığı öğrenildi.
Şimdi gözler Trabzon Üniversitesi’ne çevrildi.

TEKRAR İYİ Kİ VARSIN EREN DEDİK

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017’de terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül, ölümünün 3’üncü yıldönümünde anıldı.
Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında jandarmaya rehberlik ederken saldırıya uğrayan Bülbül, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.
Bülbül'ün cenazesi, 12 Ağustos 2017'de, Maçka Merkez Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verilmişti.
Eren Bülbül'ün ölümünden bir süre önce sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar ve sözler dikkati çekmişti.

Anahtar Deliği 11.08.2020
 "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" sözüyle paylaşılan fotoğraf sembol olmuş ve "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımına, "İyi ki varsın Eren" sözleriyle karşılık verilmişti.
Annesi, “"Bizim için o acı hep öyle kalacak" dedi.
Eren’i hatırlamak için herkes bir şey yaptı.
Kimisi şarkı yazdı.
Kimisi tuvaline yansıttı.
Akçaabatlı resim öğretmeni Zekeriya İskefiyeli de eşsiz bir eseri imza attı.
Çizgilerinde Eren’i yansıttı. 

EKREM İMAMOĞLU’NUN EREN BÜLBÜL PAYLAŞIMI NASIL OLDU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eren Bülbül’ün mazarına Trabzon ziyareti sırasında gelmişti. İşte o geldiği görüntüleri bugün tekrar sosyal medya hesabından paylaştı. 
Orada Kuran okunmuş ve ardından Ekrem İmamoğlu şunları demişti;
“Çok küçük yaşta evinin yakınlarında haince saldırı sonucu şehit edildi. Allah’tan rahmet diliyorum. Bir çocuğu henüz hayatının başlangıcındaki bir çocuğu kaybetmek teröre kurban vermek şehit olması gerçekten acı. Allah bütün çocuklarımızı gençlerimizi korusun.” 

ŞU SIRALAR DAVETİYE DAĞITIYOR

CHP’li Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt, bu aralar davetiye dağıtıyor.
Oktay Söğüt’ün oğlu TSK görevlisi Sami Erkin, Hatice ve Kemal Özdemir ailesinin güzel kızı iktisatçı Başak ile dünya evine girecek.
17 Ağustos Pazartesi günü saat 19.00’da çiftin nikah töreni yapılacak.
Varlıbaş AVM yanı Ortahisar Çok Amaçlı Salonu’ndaki nikah törenine Meclis üyesi arkadaşlarının tümünü davet etti.
Genç çifte mutluluklar diliyoruz.

Anahtar Deliği 11.08.2020

Anahtar Deliği 11.08.2020

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler