Anahtar Deliği 11.08.2018

Anahtar Deliği 11.08.2018

Anahtar Deliği 11.08.2018

BAŞKAN ERDOĞAN TRABZON’U BU DEFA TEPEDEN TIRNAĞA İNCELEYECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleriyle ilgili en yüksek oy aldığı illerle ilgili teşekkür ziyaretleri sürüyor. Bayburt, Artvin, Rize ve Artvin’den sonra Trabzon’a gelecek. Başkan Erdoğan Trabzon’a özel ilgi duyuyor. Bunu burada yapacağı toplantılardan anlayabiliriz. Ayrıca Trabzon ile ilgili daha önce verdiği talimatları da hatırlatacak. Mesela ‘Kanuni Bulvarı neden hala bitmedi?’ diye sorabilir. ‘Çimento Fabrikası’nı ben size bir an önce kaldırın demiştim neden hala burada?’ diye serzenişte bulunabilir. Çömlekçi Kentsel Dönüşümün neden tamamlanmadığını sorabilir. Bunlar gibi bir çok konuyu… Başkan Erdoğan sadece parti yöneticilerini istemiyor. Sivil Toplum Örgütleri ile Trabzon Ramada Otel’de bir araya gelip onları dinleyecek. Partisi’nin İl Danışma toplantısına da katılabilir. Netleşmedi ama Büyükşehir Belediyesi’nde Trabzon ile ilgili yatırımlar konusunda brifing alabilir. Başkan Erdoğan Trabzon’u tepeden tırnağa kendisi görecek. Bunu bu ziyaretinde neden istedi sizce? 24 Haziran seçimleri sonuçlarından olabilir, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile daha önce Bakan Süleyman Soylu’nun arasındaki elektriklenmeden olabilir.. Herşeyden olabilir. Ama şu kesin Başkan Erdoğan Trabzon’u bu defa farklı ele alacak.

BAŞKAN ERDOĞAN İLE TRABZON’A KİM GELDİ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Trabzon’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi. Bölgede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan incelemelerde bulunuyordu. Bu ekibe daha sonra o da eklendi. Süleyman Soylu’ya sel afetiyle ilgili sorular sordu. Süleyman Soylu bir an olsun yanından ayrılmadı. Başkan Erdoğan ile birlikteydi. Bu da gösteriyorki Başkan Erdoğan, yerel seçimler öncesi Soylu’yu bu bölge ile ilgili görüşlerini alacak. Başkan Erdoğan, Rize'de bugün saat 15.00'te halka hitap edecek. Daha sonra AK Parti Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’na katılacak. Aynı programın benzerini Trabzon’da gerçekleştirecek.

ÖZLEDİK SENİ BE YAAA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bölgeye geldi. Trabzon’a uğrayıp uğramayacağı konusunda teşkilatlarda bir endişe hakimdi. İl Başkanlığına uğrayıp uğramayacağı gibi. Evet Bakan Soylu bildiğimiz beklediğimiz şekilde hareket etti. Sokağa indi. Başkan Erdoğan’ın programı bittikten sonra kendinisi eşiyle Trabzon’a geldi. Burada Uzunsokak esnafını ziyaret etti. Meydan parkıyla Palet pastanesi arasında yürüyerek vatandaşlarla tokalaştı. İlginç anlar yaşandı. O esnada bir vatandaş sanki 40 yıllık arkadaşıymış gibi, “Yav sayın Bakanım özledik sizi yaaa” diye seslenmesi herkesi güldürdü. Özellikle Soylu’ya ‘Bizi neden bıraktınız?’ Sorusu yönetildi. O da, “Hayır bırakmadım aksine hep yanınızda olacağım’ cevabını verdi. Bakan Süleyman Soylu Trabzon’da vekillik yaptıktan sonra İstanbul’da vekili seçildi. Ama Trabzon’u hiç bırakmadığı ona olan sevgiden anlaşılıyor. Bakan Soylu bugün yine Başkan Erdoğan ile olacak. Bu gece Trabzon’daki evinde istirahat ettikten sonra Başkan Erdoğan ile Trabzon ziyaretlerini yapacak.

GÜZİDE UZUN NE YAPACAK?

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’un şu aralar genel merkezle arası hiç yok. Hatta eksilerde. Yomra İlçe İnci Atasoy’u görevden aldığını hatırlıyorsunuz Sırf kendisini eleştirdi diye.. Sonra Genel Merkez ne yaptı biliyor musunuz.. Onu tekrar görevine iade etti. İl Başkanı Güzide Uzun ve Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu değişimden yana imza vermişti. İşte bu durum mu araların açılmasına sebep oldu bilinmez. Ama bir çok nedeni var bu da onlardan biridir diyebiliriz. Peki şimdi ne olacak? CHP örgütlerinde bir sürü iddia ve söylenti dolanıyor. Hatta bir hafta için il başkanı değişir diyenler bile var. Biz ihtimal vermiyoruz. Yerel seçimlere az bir zaman kala köklü değişime girileceği düşünülür mü?

AHMET AĞAOĞLU YİNE BİR TEŞEKKÜR PATLATTI

Trabzonspor Kulübü son günlerde yaptığı mali anlamdaki manevralarla ciddi adımlar attılar. Geçmişe dönük yüklerden biraz kurtularak nefes aldılar. Geçmişteki yönetimlerin hatalarını bedelini onlar ödediler. Trabzonspor eski Başkanları İbrahim Hacıosmanoğlu ile Muharrem Usta ortalarda yoktu! Kürsüden esip gürleyenler mangalda kül bırakmayanlar neden ortalarda yok diye insanın sorası geliyor. Bu arada Başkan Ahmet Ağaoğlu yine o çok kullandığı sosyal medya hesabından iki yöneticisine özellikle teşekkür etti. Ertuğrul Doğan ve Zeyyat Kafkas son 30 milyona varan ödemede yoğun emek harcadılar. Bunu anlatmaya çalıştı herhalde. Yalnız bu teşekkür işleri, sosyal medya hesaplarından böyle göndermeler doğru değil. Başkan Ağaoğlu bunu hala anlamadı. Acemi Başkan diyelim.. Ama bi’ dakka belkide birilerine gönderme mi yapmak istedi? He ne dersiniz? İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor. Bazı yöneticilerine, “Siz konuşun durun iş yapmayın ama bakın arkadaşlarınız nasıl çalışıyor mu?” demek istedi. Siz yanlış kararlar alıyor üstüne hep dır dır ediyorsunuz falan mı göndermesi yaptı. E öyle paylaşım yapılırsa böyle yorumların gelmesi normal değil mi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler