Anahtar Deliği 11.04.2018

Anahtar Deliği 11.04.2018

Anahtar Deliği 11.04.2018
İHRACATÇILARDA KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK NETLEŞTİ

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), ay sonunda olağan genel kurulunu yapacak. İhracatçılar 10 kişilik yönetimini ve başkanını seçecek. 

26 Nisan tarihinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yapılacak olan genel için nefesler tutuldu. Pazartesi günü 205 delegenin oy kullanma hakkı olduğu netleşti. Normalde 550 üyesi bulunan DKİB’ın  sadece 205’nin sandık başına gitme hakkı kazanmasının nedeni diğerlerinin bir takım yükümlülüklerini yerine getirmemeleridir. 

Yasa gereği bazı bildirimleri yapmaları gerekiyordu fakat yapmadılar ve seçme seçilme haklarına haiz olamadılar. Bu durum mevcut başkanAhmet Hamdi Gürdoğan’ın elini güçlendirdi. Onun işaret ettiği kişi daha şanslı oluyor.  

Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın desteklediği isim Türkiye’nin en fazla yaş meyve sebze ihracatı yapan Kalyoncu Şirketleri Grubu’nun sahibi Saffet Kalyoncu. Gürdoğan Kalyoncu ile listesini şekillendiriyor. 
Ahmet Hamdi Gürdoğan yasa gereği 2 dönem başkanlık yaptı ve bıraktı.

5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri kanuni gereği bir kişi iki dönem 4+4 en fazla başkanlık yapabiliyor. İşte bu 5910 sayılı yasaya takılan Gürdoğan, Saffet Kalyoncu’yla ortak hareket ediyor. Bu olağan genel kurulda 10 kişilik yönetim kurulu da seçilecek. 

Tam karşısına aday ise TİSAŞ’ın yönetim kurulu başkanı Mustafa Erdem. Veysel Beyazlı’nın grubu onu destekliyor. Seçim çalışmalarını Veysel Beyazlı ile aynı ofiste sürdüren Erdem, şu anda sivil toplum örgütleri ile görüşüyor. İhracatçılarla tek tek görüşen Erdem, aldığı bilgileri sorunları not etti projelerini anlatıyor. 

İKİNCİ ADAMLAR GÖREV DEĞİŞİMİ YAPTI 

Trabzonspor Kulübü son olağanüstü genel kurulda istifa eden yönetimin yerine Ahmet Ağaoğlu ve ekibini seçti. Dün Trabzonspor Mehmetali Yılmaz Tesisleri’nde mazbata töreni yapıldı. Önce basın mensupları bu törene alınmadı. Basına kapalı olmasını görevi bırakan asbaşkan Ahmet Çubukçu ve ekibi istememiş.  Asbaşkanlar mazbata törenini yapmalarının sebebi ise eski başkan Muharrem Usta törene katılmak istememiş. Ahmet Ağaoğlu da o günün akşamı canlı yayına çıkacağından iki başkan gelmeyince iş ikinci adamlara asbaşkanlara kaldı. Hayrettin Hacısalihoğlu,  masasına oturdu. İlk pozlarını verdi. Bir pozu da Cevat Kol ile birlikte verdi. Yani Hacısalihoğlu, “Evet nerede kalmıştık!” pozu verdi.   Hacıosmanoğlu’nun görev yaptığı dönemlerle bu dönem kıyaslanırsa daha rahat bir dönem yaşayacağı kesin. Önceki dönemlerde karışanı fazlaydı. Mesela eski bakan Faruk Özak, eski başkan Sadri Şener ile aralarının açılmasının sebeplerinden bazıları bu karar uyuşmazlıkları oldu. Şenol Güneş hep Hayrettin Hacısalihoğlu’ndan taraftı. Tabi bu çekişme her iki taraf içinde yıpranmaya neden olsa da kulübe bazen yarar bazen bu çekişmeler zarar getirdiği görüldü. Örnekleri geçmişte vardır. 

Neyse dünkü mazbata töreninde asbaşkanlık görevini Hayrettin Hacısalihoğlu’na bırakan Ahmet Çubukçu, herkesle tokalaştı. Yöneticiliği bırakan Ali Rıza Egemen her gazeteciyle vedalaşmadı. Mazbata törenine Muharrem Usta’nın İstanbul kanadından kimse katılmadı. Gençağa Meriç, Coşkun Bülbül gibi isimler katılmadı. Ağaoğlu’nun da İstanbul kanadından kimse katılmadı.  Cafer Hazaroğlu Gürcistan plakalı aracıyla törene geldi. Tören bittikten kısa süre sonra oradan ayrıldı. Medya tabiki çok ilgiliydi. Trabzonspor’un divan başkanı Ali Sürmen dahil diğer kurul temsilcileri de törende yer aldı. Kısaca tarihi bir olağanüstü kongre sonrası Trabzonspor Kulübü’nde, sessiz, derinden, sükunetle görev değişimi oldu. 

Tarihe not düşelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar