Anahtar Deliği 10.10.2019

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 10.10.2019

ARTIK CAMİ YERİNE KÜTÜPHANE YAPIN DEDİ TARTIŞMA BAŞLADI

Prof Dr Kemal Üçüncü Trabzon’da yerel yönetimler konusunda getirdiği eleştirilerle zaman zaman tartışma konusu olur. İşte bunlardan son bombası şu cümleleri oldu; “Kenti köylü cehaletiyle, cemaat taassubuyla yönetmeye çalışıyorlar. Ehali tavan bakıyor ayağının dışıyla vurdu Zumbak diyor. Eşraf bedava çay içmek için büro, kayık damı arıyor.

Gültürüsü varmş.”

Bir de öneri sundu;

“İstanbul'daki hayırsever Trabzonlulara çağrımdır. Trabzon'a bir kütüphane kazandıralım. Kitaplar benden. Çok ciddi bir koleksiyonu buraya kazandıracağız.

Buradakilerle yapamayız.

Şut çekiyorlar, devamlı, bir de guymak, hay huyla sınırlı gündemleri.

Gençler bizim ama.”

Bu mesajına tepki de geldi destek de..

Bakalım bu tartışma ne zaman biter.
 

SERMAYE ARTIRIMI İSTEDİLER

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları devam ediyor. Dünkü toplantıyı Büyükşehir Belediyesi başkan yardımcısı Atilla Ataman yönetti.

Toplantıda en önemli gündem maddelerinden biri de Belediyeye ait kurumların sermaye artışları oldu. Öyle ki bazı kurumların sermayeleri 66 kat artırıldı.

Kurumların yeni sermayeleri şöyle oldu;

Belediyeye bağlı şirketlerden TRABEL’in sermayesi 7 milyon 500 bin liradan 15 Milyon liraya, Turkuaz Otopark'ın sermayesi 2 Milyon TL'den 15 milyon TL'ye, TRABİTAŞ'ın 4 milyon 500 bin TL'den 8 Milyon 500 bin TL'ye, TİSKİ'nin 120 bin liradan 8 Milyon TL'ye çıkartıldı.

CHP’li meclis üyesi Tugay Şahin söz alarak, “Bazı kurumların sermaye artışlarını anlayabilirim ama 66 kat sermaye artışını anlayamadım” ifadelerini kullandı.

Plan ve bütçe komisyonu başkan yardımcısı Murat Üçüncü de konuya açıklık getirdi; “Sermayesi artırılan bu şirketler hizmet veriyor ve başka bir geliri yok. Bunun bir nedeni çalışan eleman sayısı ve toplu sözleşmeden kaynaklanan farklar. Ayrıca bu büyüklükte geliri olan şirketlerin de sermayesinin aslında bu seviyelerde olması gerekiyor. Bir başka konu da bu şirketlerin daha aktif hizmet verebilmeleridir” ifadelerini kullandı.
 

MURAT ZORLUOĞLU YENİ OTOGAR YERİNİ NASIL SAVUNDU?

Trabzon Değirmendere’ye yapılması planlanan yeni otogar projesi ciddi tartışmaları beraberinde getirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, hedefe kondu.

İşte mecliste bu hafta bu tartışma alevlendi.

Bu hafta gündem oldu.

Herkes fikrini tekrar söyledi.

Ama Başkan Murat Zorluoğlu kararında kesin!

Geri adım atmıyor.

Ve gerekçelerini de açıkladı.

Yani neden bunu düşünüyor, buraya düşünüyor?

Değirmendere’de yapılacak olan yeni otogar binasının trafik yönünden hiçbir sorun yaratmadığını da belirtiyor.

Bakın Başkan Zorluoğlu yeni otogar binasıyla alakalı neler diyor;

“Burası önemli bir ulaşım aksı hareket merkezi gibi. Eğer hafif raylı gelirse onun için, güneyden gelecek tren yolu için, havayolu için de önemli bir ulaşım destinasyonu. Bu anlamda da bunun şehre olumlu katkı yapacağına inanıyorum. Trafik yönünden buranın bir sorun yaratmayacağı bilakis trafik anlamında Değirmendere’deki kavşağın sahile bağlanması projesiyle ki Karayolları Genel Müdürüyle birkaç gün önce görüştüm. Şu anda yapılması için adımlar atılıyor. Yeni yolun da yapılmasıyla yeni terminalin şehir trafiğine bir yük getirmeyeceği bilakis yükü azaltacağını değerlendiriyoruz.

Yeni otogar mevcut Trabzon Otogarının yerine yapılması sıkıntı yaratacaktı. Mevcut yerinde yapılmasının sıkıntısı vardı. Yenisini yapana kadar mevcut ne olacak sporunu var. Orayı yıkmak zorundasınız. O kadar teşkilata 2 sene boyunca nerede hizmet verdirteceksiniz. Bu mevcut alan küçük. 16 17 dönüm. Taşınacak olan yeni alan yaklaşık 28 dönümlük bir alan ve sahile 1 km uzaklığında. Bunun şehrin menfaatine olacağını düşünüyoruz.
 

ALİ SÜRMEN NE İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ?

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, 14 bin 369 üyenin

7 bin 585’i aidat yatırdığını, 2 bin 023’ü 70 yaş üstü nedeniyle aidat yatırmaksızın,

toplam 9 bin 608 üyenin Genel Kurula katılma hakkı elde ettiğini söyledi ve dedi ki;

“Duyarlılıklarından dolayı üyelerimizi kutlarım”

Üyelik listelerine bakıldığında binlerce isim ise ihraç edildi.

İhraç edilenler arasında bir sürü tanıdık isim var.

Bu arada Hasan Basri Haliscelik’in yorumu dikkatimizden kaçmadı;

“ Bu gün bir üye arkadaş bana sitemle. Ben bu kulübün 24 yıllık üyesiyim, Divan üyeliğime bir yıl kalmışken beni üyelikten ne hakla attınız diye sitemde bulundu. Durumunu inceledim, yedi yıldır aidat ödememiş. Kusura bakma arkadaş sen kendini ihraç etmişsin suç ortağı aramana gerek var mı?”

İhraç edilmelerine sinirlenmesinler.

Çoğu hak etti diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler