Anahtar Deliği - Günnar İl Başkanlığı'da tamam mı Devam mı? 10.09.2014

Günnar İl Başkanlığı'da tamam mı Devam mı? 10.09.2014

Anahtar Deliği - Günnar İl Başkanlığı'da tamam mı Devam mı? 10.09.2014

GÜNNAR İL BAŞKANLIĞI’NA TAMAM MI DEVAM MI?

Anahtar Deliği köşemizde bundan bir gün önce “Adnan Günnar’a Yol Göründü” başlığıyla yayınlanan yazıya, AK Parti’nin önemli isimlerinden biri açıklama yaptı.

Günnar’ın il başkan adayı olmayacağı, 2015 yılının haziran ayında yapılacak genel seçimde milletvekili adayı olacağı iddialarına açıklama getiren partili duayen isim farklı bir bakış açısı getirdi.

Dedi ki: “Günnar il seçimi öncesi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile görüşür, milletvekili adaylığı için garanti almaya çalışır, alacağı ışığa göre nereye aday olacağına karar verir.”

Başbakan Davutoğlu Günnar’ın talebini not alır kendisine milletvekili adaylığı için garanti veremez, belki de Günnar’ın teşkilatta il başkanı olarak görev yapmaya devam etmesini de kendisinden isteyebilir.

2015 genel seçiminde AK Parti Trabzon milletvekili adaylarını belirlerken sıkışacağı kesin.

Dolayısıyla, milletvekilliğinde yeni yüzler olarak, Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora, Ahmet Çubukçu ve Mazhar Yıldırım gibi isimlere garanti verilemez, verilirse güçlü isimlere listede yer kalmaz.

ALTUNBAŞ’IN İL BAŞKANLIĞI YOLU

AK Parti’de kasım ayının başında başlayacak ilçe kongreleri bir yandan konuşulurken, il başkanlığı için de gündeme gelen önemli isimler var.

Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ismi de il başkan adayları arasında geçiyor.

Ve Altuntaş diğer aday adaylarından bir adım önde.

Ancak, Altunbaş’ın da bir zorunluluğu var.

Ortahisar ilçe kongresi yapılırken, ilçe başkanlığı görevine yeniden aday olmayacak.

İlçe kongresi aşamasında Altuntaş bu kararı verebilecek mi?

Karar verebilirde Ortahisar ilçe başkanlığı görevine başka bir isim bulabilirse, ilçe kongrelerinin ardından yapılacak il başkanlığı yarışında en güçlü aday olarak öne geçer.

Partiye önemli hizmetler yapan ve merdiven basamaklarını birer birer çıkan Altunbaş’ın il başkan adaylığı ciddi olarak konuşuluyor.

Genel merkez Ortahisar ilçesinde değişime giderse, Altunbaş’ın teşkilattaki başarısından yararlanmayı düşünürler.

KENAN BABA OPERASYON GEÇİRDİ

Trabzonspor camiasının duayen isimlerinin başında gelen camianın büyüğü Kenan İskender’i tanımayan yoktur.

Belki camianın genç jenerasyonu Kenan Bey’in kulüpte her kademede başarıyla görev yaptığı dönemleri hatırlamazlar ancak o süreçleri yaşayanlar ne kadar başarılı bir yönetici olduğunu hatırlarlar.

Kenan Ağabeyimiz biraz rahatsız ve dün de KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde bıçak altına yattı, önemli bir operasyon geçirdi.

Kol damarlarının birinde kan dolaşımından kaynaklanan problem erkenden konan teşhisle belirlendi, dün de hastaneye yatarak aynı fakültenin Kalp Damar Cerrahı uzmanlarından olan Doç. Dr. Zerrin Pulathan’ın başarılı operasyonu ile Kenan ağabeyimiz sağlığına kavuştu.

Kenan ağabeyimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, kendisini başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturan, Yardımcı Doç. Dr. Zerrin Pulathan’a da ellerine sağlık diyoruz.

ORTAHİSAR KAYMAKAMLIĞI’NA DANIŞMA ŞART

Olmaz demeyin, bu da oldu kocaman tarihi Trabzon şehri Ortahisar ilçesi olarak ismi değişti ve kaymakam atandı.

Uzun uğraştan sonra Ortihisar Kaymakamlığı’na yer bulundu.

Uzun Sokak’taki Bölge İdare Mahkemelerine ait tarihi bina Ortahisar Kaymakamlığı’na tahsis edildi.

Kaymakamlığın o binada ne kadar kalacağı belli olmamakla birlikte geçici bir bina olduğunu da anlamak için kahin olmamak lazım.

Elbette ki, yeni kaymakamlık binası yapıldıktan sonra, mevcut yerinden taşınacaklardır.

Ortahisar Kaymakamlığı tahsis edilen bağımsız binaya taşınalı daha dün bir bugün iki demeden şikayetler de artmaya başladı.

Kaymakamlıkta işi olan vatandaşlar müracaat edeceği birimleri bulabilmek için büyük güçlük yaşıyorlar.

Giriş katındaki çaycıya denk gelen vatandaşlar onlara sorarak müracaat edeceği, işini halledecek makamı bulabiliyor. Çaycı denk gelmiyorsa gideceğin yeri arada bulasın.

Girişin kapısının hemen önüne bir danışma konamaz mı?

Madem ki, Kaymakamlık yeni oluşturuldu, danışmayı unutmayın, vatandaşın kaymakamlığa girince karşısında bir muhatap bulsun.

GÜMRÜKÇÜOĞLU SEÇİM SÜRECİNE KARIŞMAYACAK MI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun teşkilat seçimlerine müdahil olup olmayacağı her ortamda konuşulmaya başlandı.

Son yapılan il kongresine direk olarak müdahil olan Gümrükçüoğlu, kongre sürecine bayağı ağırlığını da koymuştu.

Kim devreye girdiyse durumu dönemin Başbakan’ı Erdoğan’a durum anlatıldı, Erdoğan’da Gümrükçüoğlu’nu arayarak, Adnan Günnar’ın il başkanı olmasını istediğini kendisine söyledi. Gümrükçüoğlu’da geri durmak zorunda kaldı.

O tarihten sonra Gümrükçüoğlu ile Günnar’ın arası hep nane molla oldu.

Günnar’da il başkanı alarak Gümrükçüoğlu’nun Büyükşehir’e aday gösterilmemesi için canla başla uğraş verdi.

Gümrükçüoğlu çevresine nasıl olsu başkanlığım sona erene kadar yeniden bir il başkanlığı seçim süreci yaşanacak, seçim sürecinde partime zarar gelecek hareketler olmadıktan sonra, kongre sürecine müdahil olmayacağını söylüyormuş.

NE OLACAK BU PARKIN HALİ?

Zeytinlik'te bulunan Eski Cudibey ilköğretim okulunun bahçesi 9 aydır atıl bir şekilde kaderine terkedilmiş.

9 ay öncesine kadar Köylere yardım getirme adına İl Özel İdaresi tarafından otopark olarak işletilen parkın kapısına zincir çekilmiş pislik içinde. Sürekli şikayetler geliyor. Akşam saatlerinde hava karardıktan sonra içkisini alan ağaç dibine çekilip gecenin geç saatlerine kadar eğlencesini yapıyor.

Mahalle sakinleri şikayetçi. Gece sokaktan geçmeye korkuyorlar. Parka zincir vurup kendi haline bırakanların biran önce denetlemesini de yapmasını istiyorlar. Vali ve Emniyet Müdürü'nün bu konuya eğilmesini istiyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler