Anahtar Deliği 10.08.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 10.08.2020

SESSİZ VE DERİN ZİYARET

Trabzon’da hafta sonu en derin..
En sessiz..
En zirve..
Program ne oldu diye sorsalar..
Tabiki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun buluşması deriz.
Seyfullah Hacımüftüoğlu, Murat Zorluoğlu ile hafta sonu sadece belediye makamında değil, yayla turu da yaptı. 
Murat Zorluoğlu bu ziyaret anısına Hacımüftüoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediyesi anı defterini yazarkenki pozla paylaştı.
Ve dediki; “Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, vazifelerinde kolaylıklar diliyorum.”



İYİ PARTİ KONGRESİNDEN KULİSE YANSIYANLAR

İYİ Parti Trabzon İl Kongresi dün gerçekleştirildi. Kongreye fırtınalı bir giriş yapıldı! İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun sürtüşmesini yazmıştık! 14 kişilik üst kurul delege aday listesine kendisini yazmayan Azmi Kuvvetli’ye karşı savaş başlattı. Bu savaş bir birlerini tehdit eder boyutlara kadar çıktı! Davut Çakıroğlu, Grup Başkan vekilliği görevinden kongreye 24 saat kala istifa etti. Bu sürtüşme sırasında Davut Çakıroğlu, Azmi Kuvvetli’nin kendisini azletmekle tehdit ettiğini belirtti. Kongre günü Davut Çakıroğlu, Azmi Kuvvetli’nin rakibi Tuna Taşkın’ın listesinde üst kurul delegesi olarak karşımıza çıktı! Azmi Kuvvetli’ye tepki olarak delegelerin tümüne SMS gönderdi. Oyunuzu kullanın ama Kuvvetli’nin üstünü çizin çağrısı yaptı. Sandıklar açıldığında aldığı oylarda bazı delegelerden  çizik yiyen Azmi Kuvvetli, 293 oyla başkan seçildi. Kimine göre kongrenin tek kaybedeni Davut Çakıroğlu oldu, kimine göre ise seçilen il başkanı bu kadar çizik yemesi doğru değildi.
Şimdi İYİ Parti’de yeni bir dönem başladı.


ŞÜKRÜ KULEYN’DEN AK PARTİ’YE TAŞ


İYİ Parti’nin Trabzon İl Kongresi’nin sonunda Divan Başkanı Şükrü Kuleyn, iki adayı kürsüye çıkardı.
Tuna Taşkın konuşma yaparak, “Bu bir demokrasi yarışıydı. Bu yarışta daha iyisini yapabiliriz dedik. İYİ Parti teşkilatlarımız Azmi başkanla devam edilmesini istedi. Bizde buna saygı duyuyoruz. Başarılar diliyoruz” demesi büyük alkış aldı. Azmi Kuvvetli de rakibini tebrik edip, “Birlikte çalışacağız. Hep birlikte bu yolda gideceğiz” dedi.
Kongrenin divan başkanlığını yapan Kuleyn tecrübesini konuşturdu. Kongrenin ahengini bozmak isteyenler oldu, yada heyecanına yenilenler Şükrü Kuleyn, anında müdahale etti. İnanılmaz kontrollüydü.  
Şükrü Kuleyn aynı zamanda partinin GİK üyesi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile anılarını anlatması, delegelerle yakından ilgilenmesi sıcak bir ortam oluşmasına sebep oldu. Kongre bitene kadar Ganita’dan ayrılmadı. 
Şükrü Kuleyn, AK Parti ve MHP’ye de kongre konuşmasında göndermeler yaptı.
İYİ Parti teşkilatlarına teşekkür eden Kuleyn, “Siz çok çalıştınız. Çok önemli şeyler yaptınız. İYİ Parti teşkilatının önünü kesmek istediler. Toplantı yapacağı salonlarda elektriklerini kesmek bile istediler. Lakin siz bu zorlukları aştınız. Sizinle ne kadar gurur duysak azdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, ‘Zat-ı şahaneleri’ diye seslenen Kuleyn, “Yerli ve milli olduğumuz karar verdiler. Buyrun alkışlayın alkışlayalım! Saraylardan teklif alıyorsunuz artık. Zamanında bize FETÖ’cu, Kandil’in sözcüsü, deyip hakaretler etmişlerdi. Unutmadık!” Şeklinde konuşması büyük alkış aldı. 

KUSURA BAKMAYIN DA ONLARIN ORADA NE İŞİ VAR? 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, halen daha meydan parkının üzerindeki bebek kabinlerinin yan ındaki ATMlerin hesabını veremedi! Medyaya yansıyana göre bu bebek kabinleri bir yardım derneği üzerinden oraya koyuldu. Büyükşehirden kiralandı. Ama anlaşma gereği de ATMlerde açıldı! Biz Maraş Caddesi üzerindeki banka ATMleri yer kaplıyor bankalar bunları binaların içine koysun diye uğraşırken bu dernek ve aracı olan şirket üzerinden bebek kabinleri şirin gösterilerek oraya konduklarını öğrendik! Eğer bu doğruysa vay ki ne vay! Büyükşehir belediyesinden bu konuyla alakalı tek açıklama gelmedi! Çok garip. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, güzel bir iş yaptı. Meydan çevresinin düzenlenmesi için düğmeye bastı. Şu anda binaların yüzleri değişiyor. Biraz uzadı ama nihayet yapılıyor. E bunu yapan Başkan bu ATM işine neden müsade eder? O ATMler her ne olursa olsun oradan kaldırılmalıdır. Takipçisi olup kaldırılana kadar her dönem gündemde tutacağız. 

METİN ALPER’İ MUTLU EDEN ZİYARET

Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Taha Şahin ve beraberindeki heyet bir kaç günlüğüne Trabzon’a geldiler. Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Altan Şahin ile birlikte Trabzon Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerif’i ziyaret ettiler. Burada namaz kılıp dua ettiler. Ardından Ayasofya’yı incelediler. Kentte de bir kaç ziyaret yaptılar. Daha önce Adıyaman’da görev yapan Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’i de makamında ziyaret ettiler. Bu ziyaretten Metin Alper çok memnun kaldı.  

YOĞUN BAKIMA ALINDI ENDİŞELİ BEKLEYİŞ BAŞLADI
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Yol İşleri Daire Başkanı Hüseyin Türker koronavirüs sebebiyle yoğun bakıma alındı. Durumu ciddiyetini koruyor. 
Eşi dostu üzgün ve endişeli şekilde bekliyor.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu bilgiyi doğruladı,”Trabzon Büyük Şehir Belediyesi Yol İşleri Daire Başkanı Hüseyin Türker’in yoğun bakımda olduğunu üzüntüyle öğrendim. 
Kendisine Allah’tan acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa zamanda aramızda olur. Dualarımız onunla.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler