Anahtar Deliği 10.08.2018

Anahtar Deliği 10.08.2018

Anahtar Deliği 10.08.2018

ZEKİ YAVRU KARARI VE PERDE ARKASI

Trabzonspor Kulübü’nde Zeki Yavru çatlağı nasıl oluştu? Duyumlarımız son derece sağlam. Yani bu duyumlar inkar edilmedi. Ahmet Ağaoğlu yönetimi belkide ilk kez bu kadar fikir ayrılığına düştüler. Bugüne kadar bazı kulübe personel alımlarında olsun diğer konularda olsun ciddi şekilde çatışmaya girdiler. Ama bu kulübün menfaatleri doğrultusunda halının altına süpürüldü baltalar kuma gömüldü. Zeki Yavru konusu başka. En baştan başlayalım. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu Trabzon’da Samsun hazırlık maçı günü yönetim ile bir araya geliyor. Bu toplantıya Trabzon’daki yöneticiler tam kadro katılırken diğerleri katılmıyor. İşte katılmadıkları o toplantıda Zeki Yavru konusunu Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu açıyor. Net karar alınmasa da bir Hacısalihoğlu’nun sözlerine kimse birşey demiyor. Ardından Zeki Yavru kararını diğerleri duyuyor ve kıyamet kopuyor. Hala krizi bitmedi. Zeki Yavru’ya söz veren asbaşkan bu defa geri vites yapamıyor. Yani Zeki de ona göre kulübüyle bağlarını koparıyor. Ne yapacaklar merakla bekliyoruz. Bu arada Hayrettin Hacısalihoğlu Aralık’ta ayrılırım restini çekiyor. Medya yoluyla. Hatırlarsanız Haber61’den Tuncay Lakot’a özellikle Aralık ayıyla ilgili ‘olabilirimde olmayabilirim’ de demişti. Durup dururken bunu niye desin! Neyse devamında Hayrettin Hacısalihoğlu’na hiç alakası olmayan bir yerden destek geliyor. Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen sanki transfer komitesindeymiş gibi açıklama yapıyor! Hayır Divan Başkanı neden böyle bir açıklama uyarı yaparki? Tarihte görülmemiş. Yani Aralık ayına yaklaştıkça içerdeki fırtına dışarı taşıyor. Yıldırımda kulübün önüne şimden düşmeye başladı.

BEŞİKDÜZÜ GİBİ OLACAKSA OLMASIN!

Geçtiğimiz günlerde Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşanan sel felaketinde bir çok hemşerimiz  mağdur oldu. Öncelikle Ordu ve Ünye’ye geçmiş olsun diyerek başlayalım. Sel felaketinin ardından devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek bölgeye gitti. Bakanlar sel faciasının hemen ikinci gününde yaptıkları açıklamalarla vatandaşların yüreğine su serpti. Tüm zararı devletin karşılayacağını belirten bakanlar, çiftçi ve esnafa da kredi borçlarının erteleneceği müjdesini verdiler. 
Bizim aklımıza ise hemen 2016 yılında Beşikdüzü’nde yaşanan sel faciası geldi. Bir çok esnafın mağdur olduğu bilinen selin maddi  izleri hala devam ediyor. İlçedeki esnafların bir kısmı kötü giden ekonomik durumlarını o zaman yapmış oldukları maddi kayba bağlıyorlar. Bir çoğu ise bankalardan ve esnaf Sanatkar Kooperatifi’nden çektikleri kredilerin ertelenmemesine hala isyan ediyor. Şimdi karşımızda iki örnek var. Orduda yaşanan felaket sonrası  hemen ortaya konulan acil önlem planları ile esnafın içi biraz olsun rahatlatılırken Beşikdüzü bu konuda neden yalnız bırakıldı sorusu akla geliyor. Devlet güçlüdür, vatandaşı mağdur etmez ancak, devletin kademelerinin iyi çalışıp vatandaşın mağduriyetini tepeye iyi anlatması lazım. Anlaşılan Ordu, Ünye’deki sıkıntıyı iyi ve hızlı bir şekilde anlatmış. Trabzon anlatamıyor mu yoksa…?


THY TRABZON UÇUŞLARINDA FIRSATÇILIK YAPIYOR

Türk Hava Yolları Trabzon’un bu dönemlerinde yani yaz dönemlerinde uyguladıkları fiyat politikasını inanılmaz. Daha önce 100 lira olan bilet fiyatları 500 liraya kadar yükseldi. Vatandaşların tepkileri dinmek bilmiyor. Bu konuda birileri artık birşey yapmalı. Bu kadar fırsatçılık olmaz! Öte yandan THY’nin Türkiye’nin her yerine 66 TL’ye bilet sloganıyla çıktığı reklamı da tepki çekti. İstanbul Trabzon arası en ucuz bilet 560 lira olarak dikkat çekerken böyle bir reklamı böyle bir fiyatla sunmak kandırmaca değilde nedir?  Twitter ve Facebook üzerinden verilen reklamda geçen ‘Her zaman çok güzelsin Türkiye. Türkiye’nin her yeri 66 TL” sloganının kullandığı reklama başta Trabzonlular olmak üzere pek çok insan tepki gösterdi.
Vatandaşlar, “Trabzon’a 66 lira bilet fiyatı yok. Şaka mı?”, “Trabzon’a 500’den aşağı bilet yok! Nerede 66 TL! Milleti kandırmayın!” Diyerek sosyal medya üzerinden THY’nı adeta topa tuttular.


BU BULUŞ DUYGUSAL ANLAR YAŞATIR

Geçtiğimiz günlerde Haber61 ekibi olarak şöyle bir ilçe turu yaptık. Kentin doğusundan batısına… Of’tan Beşikdüzü’ne.. Her bir yerde nabız yokladık. Hem yerel seçimler için hemde vatandaşların görüşlerini dinledik. Bir nevi dertleştik. İlginç anlara da şahit olduk. Mesela Süleyman Soylu konusu. Hala insanların beklentisi Soylu’dan yüksek. Bir amcamız, “Süleyman Soylu gelecek” diyor. Bizde “O artık İstanbul Milletvekili” diyerek cevap veriyoruz. Israrla reddediyor. “Hayır” diyor. Neden böyle ısrar ettiğini soruyoruz. Salih amca anlatmaya başlıyor; “ Evladım. Trabzon’un lideri o’dur. Biz onu bilir onu sayarız. Gelir halimizi sorar. Dinler. Hiç eksik etmezdi elini üstümüzden. Ben başka birşey bilmem. O buraya gelecek” 
İşte böyle. Hala Süleyman Soylu’nun Trabzon’da bıraktığın intiba geçmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trabzon’a gelecek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hemşerileri ile uzun bir aradan sonra buluşacak. Bu buluşa duygusal anlar yaşatacağa benziyor. 

HAYDAR REVİ’NİN İŞİ ZOR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi arada kaldı. Sıkıştı. Karar alamıyor. Nereye dönse olmuyor. Nereden baksa olmuyor. Bir tarafta kendisini yöneten bir kaç medyacı bozuntusundan kurtulamıyor. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlamaya kalkarken bir çuval inciri berbat ediyorlar. Haydar Revi’yi pazarlayayım derken adamı rezil ediyorlar. E haliyle zor tabi işi. Diğer tarafta bazı yöneticilerinin yaptığı işler kamu oyunda ciddi rahatsızlık yaratıyor. Özel işler bunlar tabi. İl yöneticilerinin yol, konut yaparken, bazı işler alırken ki beceriksizce sorumsuzca tavırları Haydar Revi’yi çileden çıkartsa da sesini çıkaramıyor. Çünkü yönetici il başkanından daha güçlü! Böyle bir durum söz konusu. Söz dinletemiyor bile.. Haydar Revi’ye üzülüyoruz tabiki. İşi zor. En son bir yöneticisinin inşaatı sahil yolunun çökertti. Çıtı çıkmadı. Tek şansı pasif muhalefet! Onlar düşmüşleri kendi koltuk kavgalarının içine. Bunları görüpte iktidar partisinin temsilcisinin ne hale düştüğünü sorgulayıp kamuoyuyla paylaşamıyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler