Anahtar Deliği 10.05.2019

Anahtar Deliği 10.05.2019

Anahtar Deliği 10.05.2019

DORTMUND’DA TRABZON MEYDANI 
 2007 yılında yapılan görüşmeler neticesinde Almanya'nın KRV eyaleti Dortmund şehri ile Trabzon şehri kardeş şehir oldu. 2014 yılında Trabzon Günleri etkinliği ilk kez yurtdışında Dortmund'da yapılmıştı. Bu iki kardeş şehir arasında yeni bir adım daha atılıyor. Dortmund'da özel bir alana ‘Trabzon meydanı’ ismi veriliyor."12 Mayıs 2019 Pazar günü saat 15:30'da gerçekleşecek törenle meydanın açılışı yapılacak." Açılış törenine Trabzon Büyükşehir  Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau ve Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosumuz Sener Cebeci katılacak. "Açılacak olan Trabzon Meydanı Dortmund'da Bereich Rheinische Strasse / U-Turm Gelände adresinde bulunuyor. Açılış törenine yoğun bir ilgi bekleniyor. Almanya’dan gurbetçiler buraya açılışa gelecekler. Karadeniz’in tüm dernekleri, Karadeniz illerinin tüm dernekleri de davet ettiler.
Aldığımız duyumlara göre Trabzon medyası davet edilmedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu da böyle bişeye ihtiyaç duymadı. Eşiyle beraber gidecek. Bazı gazeteciler Trabzon Basın Dairesi başkanlığını aradılar. Buraya gidecek bir kafile varsa neden yokuz diye ‘böyle bir program gerçekleştirmedikleri’ tarzında cevap aldılar. Bazıları da, “E bize sadece bir ay öncesinden bilgi verseydiniz biz kendi imkanlarımızla program yapardık” eleştirileri getirenler oldu. 
Ama böyledir zaten. Başkana yakın isimler davet edilir diğerlerine ses verilmez! Normaldir yani.. 

BÖYLESİNİ DE İLK KEZ GÖRDÜK!

Trabzon’da tiyatro festivali düzenleniyor. 2 Mayıs tarihinde başlayan festival güzen görüntülere sahne oluyor.
Bilmem farkında mısınız ama yabancı ülkelerden gelen sanatçılar şehirde tur bile yaptılar. Böyle etkinlikler keşke Trabzon’da her mevsim olsa.. Dün bu nedenle festival etkinlikleri kapsamında heykel tasarımı atölyesi açıldı. Bu atölye Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) Müdürlüğü’nde açıldı.  Burada ilkokul öğrencilerine Tiyatro Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir heykel traş tarafından  maske yapılması uygulatıldı. Haber61 TV ekibi olarak oradaydık. Kameraman arkadaşımız çekimleri yaptı. Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) Müdürü Elvan Saliha Karahasan, bizi çok güzel ağırladı. Eyvallah! da.. İşte o da ’sı şu!
Tam çekimler güzel.. Yaptık çıkıyoruz. Öle renkli görüntüler var elimizdeki çocuklar gülüyor, eğleniyor, maskelerini yapmışlar, kimleri biz sanatçı olacağız diyor, bazı çocuklar o kadar mutlu oldular ki kameraya poz vererek ellerindekileri gösterdiler. Bunları hepsi kayda girdi.. İşte o ‘da’ varya biz ona gelelim. Tam kapıdan çıkarken Müdire hanım arkadaşlara, “Yalnız genel müdürlükten izin alalım. Sonra yayınlayın” dedi.
Hayır eğer izin alınmadıysa niye oraya davete dildiler?
Ayrıca programda gizli saklı yada izin alınacak ne var ki?
Buna da anlam veremeyen arkadaşlar müdürlük binasından ayrıldılar.
Halen aramalarını bekliyorlarmış..
Gerçi bu saatten sonra izin alıp arasalar da değiştirmez bazı şeyleri!

AYNI FİRMA CHPLİ BELEDİYELERE DE ÇALIŞIYORMUŞ

Şu asansör konusuna tekrar dönmek istiyoruz.
Hani Ortahisar Belediye Meclisi’nde gündem olmuştu.
CHPli ve İYİ Partili meclis üyeleri bu nedenle eleştiriler getirmiştiler.
Bazı iddialar vardı.
Bu iddialar içerisinde bir sürü şey vardı.
Heh işte!
Ortahisar Belediye meclisinde asansörlerin denetimi için geçen dönem ihaleyi alan firmaya tekrar fiyata zam yapmadan onay verildi.
Yani asansör denetimini tekrar o firma yapacak Ortahisar’da..
Firmayla alakalı teknik konularda bir uzman görüşünü bildirdi.
İddiaları okumuş..
Şunları söyledi;
“Öncelikle ben iddiaları bilmiyorum. O firmayla alakalı ama şunları iyi biliyorum yılda Ortahisar’da 800 asansör periyodik kontrol ediliyordu bu rakam 4 bine çıktı. Bu büyük bir rakam. Kaza riskleri ortadan kalktı! Daha profesyonel oldu hepsi.. İşte bu nedenle işlerini iyi yapıyorlar.” 
İşte böyle asansör konusunda çarpıcı bir gerçeği öğrenmiş olduk.
 Diğer iddialarla ilgili de aynı firmanın CHPli belediyelere de hizmet verdiğini öğrendik.  

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ O MEKTUPLARI POSTALIYOR

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, genel kurulda, ‘Gazetecilik mesleği yapmayanlar halen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyesi’ eleştirilerine kulak tıkamadı. Hemen işe koyuldu. Bir kurul oluşturdu. Bu kurul cemiyete üye olup olmayan, aktif çalışmayan, sarı bası kartı olmayan, bir kaç yıl yaptıktan sonra başka bir meslek grubunda olan üyeleri tespit etti. Bu kurulda Tahir Orhan, Nevzat Yılmaz, Osman Çavuşoğlu, Cevat Kol, Şakir Bostan var.
180 cemiyet üyesine mektup hazırladılar. Bu mektupları evlerine postalamaya başladılar. 
Bu arada Sayıştay mevzusu halen sona ermedi. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile arası açık olan bir gazeteci meslektaşımız, önemli gelir kaynağı olan cemiyet lokali altındaki dükkanlardan alınan kiraların usulsüz alındığı yönündeki şikayet neticesinde 
Sayıştay’ın incelemesi sonrası lokalin 2012 yılından bugüne kadarki aldığı kiralar geri istenmişti. Cezanın 400 binin üzerinde olduğunu öğrendik. Başkan Ersen Küçük ne yapacak? Biraz dertli olduğunu gördük. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gitmişti. Burada Süleyman Soylu’dan destek istemişti. Bir yardım gecesi düzenleyerek bu cezayı ödemeyi planlıyor. Ersen Küçük’e muhalifleri,”Başkan olmayı çok istiyordun. Hadi hallet. Öyle kıvırma yok” diye sesleniyorlar. Her ne olursa olsun, Cemiyetin önde gelenleri, ağabeyleri, bir araya gelip birlikte çözüm üretmeliler.
Bugüne kadar sadece cemiyetin kira bedelini alanları hiç birşey yapmayanları da biz biliyor tanıyoruz! 

TRABZONSPOR’U YALNIZ BIRAKTILAR

Prof Dr Burhan Kuzu twitter hesabından Galatasaray ile ilgili ‘FETÖcu futbolcular oradan çıktı” yazdı. Ardından büyük bir sansasyon oldu. Çünkü yurt dışına kaçan eski AK Partili vekili Hakan Şükür’ün ona cevap verdi.
Hakan Şükür verdiği cevaplarda Trabzon ve Trabzonspor’dan da bahsetti.
Çünkü konuyu şike sürecine getirdi.

Birinde şöyle diyor;

“Meclis’te ilk günlerimde, Şike yasası geldi ve ben Şamil Tayyar ile beraber bu meclisin işi değil dedim. Zorla kürsüden konuşmam istendi ve cevabım; Kariyerimi tırnaklarımla kazıyarak kazandım. Sizin keyfinize göre bunu hiç edemem dediğim dönem bunlar beni çoktan tukaka etmişti.”
“Bu konuşmayı da Mahir Ünal’ın İstanbul’a kadar gelip evimde elinde hazırlanmış metin ile istedi ve benden hayır cevabı aldı.O süreçte Trabzonlu Vekil ve bakanlar da, (ki onları daha çok ilgilendiriyordu.) tepki koyabilselerdi herkesin takip edeceği bi yargı süreci başlardı.”

“Başta Trabzon vekil ve bakanlarının, ele geçmiş medyanın, muhalefetin büyük bir çoğunluğunun muhalefet ediyor gibi gözüküp, siyasi olarak fayda sağlamaya çalıştıkları bir dava için, sen neden konuşmadın diyerek ben günah keçisi seçildim. Ben sadece siyaset yapamıyorum.”

Trabzon’un o dönem vekil olan ve şu anda halen vekillik yapanlar da var. Onlar sessizler. Bu iddialara cevap vermeleri gerekir. Yenilir yutulur cinsten değil! Çünkü resmen Trabzonspor’u yalnız bıraktılar diyor.


BEN GEREKİRSE O YAYLAYA ÇIKMAM!

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ile meydanda karşılaştık.
Hızlı hızlı yürürken konuştuk.
Adımlarımız yavaşladı.
“Ekrem İmamoğlu kazanacak” dedi.
 Ve şöyle devam etti; 
“İstanbul’daki Trabzonlu hemşerilerimizle konuşuyoruz. Kesinlikle açık ara tekrar alacak diyorlar. Çünkü burada yapılan hak yemektir. Bunu partili partisiz, hangi partiden oluğu önemli değil herkes görüyor. Vicdanı olan kimse buna başka gözle bakamaz”
“Karadeniz’e gelecekler olacak. 23 Haziran’da seçimin olması  etkiler mi sandıkları?” diye sorduk. 
“Bir hemşerimiz bana ne dedi biliyor musun?” diye sorumuza soruyla cevap verdi. 
“Ne dedi?” Diyerek merakla sorduk tekrar.
“Ben yayla hastası biriyim. Yaylaya çıkmadan duramam. Bu sene gerekirse o yaylaya çıkmayacağım, oyumu İstanbul’da kullanacağım” diyerek gülümsedi.
Sohbetimiz burada noktalandı.
Ekrem İmamoğlu’nun tekrar ve açık ara İstanbul Büykşehir Belediye Başkanlığını alacağından emin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler