Anahtar Deliği 09.11.2018

Anahtar Deliği 09.11.2018

Anahtar Deliği 09.11.2018

ARALIK SENARYOLARI HIZLICA SÜRÜYOR

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Aralık ayındaki kongrede genel kuruldan alacağı destekle 3 yıl daha başkanlığa devam edecek. Lakin kendisinin dediği gibi ‘bir kan değişimi’ istiyor. Yönetimde tahminimiz 3–4 isim değişip yerine yeni isimler eklenecek. Nevzat Aydın eski Başkan Muharrem Usta’nın döneminde yer bulmuştu. Sonra istifa edenler arasındaydı. Şu andaki yönetimde yer alacağı konuşuluyor. Yöneticilerin ağzını bıçak açmıyor. Nevzat Aydın ihtimali yüksek. Hem maddi anlamda Trabzonspor’un yükünü hafifletebilir hem de diğer konularda.. Başkan Ahmet Ağaoğlu, Aydın gibi bir kaç ismi yönetime katmak istiyor. Burak Yılmaz meselesi epey bir can sıktı. Zaten bu konuda yönetimde bazı çatlaklar oluştu. Görüş ayrılıkları oluştu. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun bu ve buna benzer sebeplerden Aralık ayında yollarını ayıracağı ifade ediliyor. Yöneticilere bu soruyu sorduğumuzda, “Asla Hayrettin abiyle sorunumuz yok” diyorlar ama yüzlerinden bir sorunun olduğu okunuyor.

Aradaki sorunlar bir kenara Trabzonspor Aralık ayında önemli kan değişimiyle yoluna güçlü devam etmek zorunda. Yoksa çok zor şartlar bekliyor.

FARUK ÖZAK NEREDE GÖRÜLDÜ? ERDOĞAN BAYRAKTAR NE YAPACAK?

AK Parti kulislerinde her dönem konuşulan iki isim biri eski bakan Faruk Özak diğeri yine eski bakan Erdoğan Bayraktar. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu görevine başladı. Onu ilk ziyaret edenlerden biri de Faruk Özak oldu. Özak Trabzon Büyükşehir belediye Başkan adayı olacakmışsınız sorularına cevap vermedi. Bu sorulardan kaçıyor. Tartışma konusu olmasını istemiyor sanırız. Dün ilk kez yeni valiyi ziyaretiyle aylar sonra fotoğraf karesine girdi. Belki bundan sonra daha çok görürüz. Belki görmeyiz. Kendisi adaylığı düşünmüyor diye tahmin ediyoruz. Diğer taraftan Eski Bakan Erdoğan Bayraktar, molozlar kendisinin üstlendiği cami projesinin inşaatı için her hafta Trabzon’a gelirdi son bir aydır gelmiyor. Merak edilen ne yapacağı? Aday olmak istediğini biliyoruz. Ama o aday adayı olmaz! Olmaması da lazım. Bakanlık yapmış bir isim. TOKİ Başkanlığında da önemli işler yaptı. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘git Trabzon’dan aday ol’ derse olacak. Öyle tahmin ediyoruz. Erdoğan Bayraktar’ı Trabzon’da görmek isteyenler bunu sosyal medya ve diğer platformlarda söylüyorlar. Dile getiriyorlar. Bakalım bu çağrılar sonuç bulacak mı?

Bu arada bir iddiaya göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Genel Merkezle sıcak temas kurduğu ve Ortahisar Belediye Başkanlığı için adayının İlçe Başkanı Temel Altunbaş olduğunu ileri sürüldü.

O İLÇEDE AK PARTİ İÇİNDE BÜYÜK BİR KAPIŞMA VAR

AK Parti’nin Arsin İlçesi’nde aday adayları ortaya çıkıyor. Belediye Başkanı Erdem Şen’in 3 dönem kuralına takılıyor. Büyük ihtimalle Arsin’de bu nedenle değişim olacak. İlçe binasında dün Seyit Hisoğlu basın toplantısı düzenledi. Seyit Hisoğlu doktor. Erdem Şen de doktordu. Bir ikinci doktor dönemi Arsin’de olur mu? Bakalım. Herkes bu soruyu soruyor tabi. Kulisler hareketli. Diğer yandan aynı günün akşamı Şaban Bülbül açıklama yaptı. O da TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı idi. İstifa edip aday adayı oldu. O da ilçe binasından mesaj verdi. Muhammet Sayit Gürsoy meclis üyesi bu dönem o da ’ben varım’ dedi. Bugün basın açıklamasıyla aday adaylığını duyuracak. Arsin’de görünen o ki AK Parti içinde büyük bir kapışma görüyoruz. Hangisi ipi göğüsleyecek? Buna karşı muhalefet partileri ne yapıyor? CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve MHP’de henüz bir hareketlenme olmaması dikkat çekici.

HALİL BAKIRCI VE KATMER HAREKETE GEÇEBİLİR

Rize’de AK Parti hareketlendi.. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yeniden aday olmak istiyor. Ama aday gösterilme ihtimali zayıf olduğu yönünde bilgiler geliyor. Rize Belediyesi için eski AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer de aday adayı… Öte yandan aday adayı başvurusu için Halil Bakırcı'nın da hazırlandığı bilinen gerçekler arasında. Rize'de başarılı işler yapan geçmiş dönem Rize belediye başkanlığı görevinde bulunan Bakırcı, " Rize için daha çok şey yapacağız verilmiş sözlerimiz var" demişti. Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yılmaz Katmer, Rize Belediyesi Başkan Adaylığı için önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

CHP TRABZON’DA ADAY ARAYIŞLARINI SÜRDÜRÜYOR

CHP Trabzon’da ne yapacak? Şu anda Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü eğitimcilerinden Prof Dr Burhan Çuhadaroğlu’nun büyükşehir adaylığı kulislere tekrar geldi. CHP’nin belediye başkan adayı diyorlar. Lakin biz buna ihtimal vermiyor. CHP örgütlerine sorduk. Bir kaç isim, “Hocaya sordular kabul etmedi” dediler.

Burhan Çuhadaroğlu’na “Size teklif gelmiş kabul etmemişsiniz?” Diye sorduk. O da arkadaşlarımıza, “Konu teklife evet ya da hayır kapsamı dışında kalan geniş bir konu. Şu anda yürütmekte olduğum idari görev nedeniyle siyasi değerlendirme yapma imkanım yok.” diyerek cevap verdi.

Öte yandan eski milletvekili adaylarından Mehmet Özmenoğlu’nun ismi adaylık için geçiyor. İl Başkanı Güzide Uzun, örgütlere bazı isimleri sordu,” Kimi aday görmek stersiniz?” diye.. Bir çok isim öne çıktı. Tabiiki bunlardan biri de Volkan Canalioğlu. Volkan Canalioğlu ismi CHP Genel Merkezi tarafından da kabul edilir bulunuyor. Ama! İl Başkanı Güzide Uzun ile Canalioğlu arasındaki buzlar erimediğini biliyoruz. Aradaki soğukluk devam ediyor. Tabi bu süreçte eskiler unutulur.

CHP BEŞİKDÜZÜ’NÜ TEKRAR ALABİLİR

Beşikdüzü’nde CHP büyük ihtimalle Cahit Erdem’i başkan adayı gösterecek. Zaten de olması gereken bu. Eski CHPli belediye başkanları da toplanıp Cahit Erdem’e destek olmaları gerekir. MHP’den Mehmet Kalay’ın tekrar ile AK Parti’nin Orhan Bıçakçıoğlu’nun da tekrar rakip olacağı söyleniyor. Bu üçlü içinde en şanslı görünen Cahit Erdem gibi duruyor. AK Parti bu sebeple Orhan Bıçakçıoğlu’nu aday göstermeyebilir. AK Parti kanadından düşünüldüğünde AK Parti teşkilatları rahatlıkla şunu söylüyorlar; Beşikdüzü’nde sorun yaşanabilir. İşte AK Parti’nin Beşikdüzü tedirginliği Cahit Erdem’in aday gösterilmesi. Cahit Erdem Trabzon Belediyesi’nde uzun yıllar görev almış bir isim.

Devlet kaynağından ziyade öz kaynaklarla neler yapılabileceğini de çok iyi biliyor. Yani sorumluluktan kaçmadan sorumluluğunun verdiği yetkiyi kullanıp hizmet vermeyi iyi beceren isimlerde.

Cahit Erdem’e sorduk.

Seçim çalışmalarının nasıl gittiğini..

Kısa öz anlattı.

“Ben Beşikdüzü’nde CHP’nin tekrar belediyeyi alacağını, eski yaşanılabilir, şirin, güzel bir ilçe olacağını düşünüyorum. Beşikdüzü halkla birlikte yönetilen bir ilçe olacak. Baktığımızda Beşikdüzü anormal borçlandırıldı. Memur, işçi maaşı veremiyor. Bilgi birikimimle bunu da aşacağıma inanıyorum. Öz kaynakları kullanarak, Avrupa Birliği’ne proje sunarak belirli yükleri Beşikdüzü’nün sırtından atabiliriz. Bu bilgi birikimimi Beşikdüzü’ne yansıtmayı aynı zamanda Büyük Liman Havzasını ayağa kaldırmayı düşünüyor.”

Tam bunu derken araya girip, “Nası yani?” diye sorduk.

Devam etti;

“Yani sadece Beşikdüzü diye bakmıyorum. Vakfıkebir, Tonya, Şalpazarı’nı da içine katarak bu bölgeyi, başkan arkadaşlarımızla irtibatlı ayağa kaldıracağıma inanıyorum. “

Cahit Erdem iddialı geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler