Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu 30. Maddenin Kıskacında.09.09.2014

Hacıosmanoğlu 30. Maddenin Kıskacında.

Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu 30. Maddenin Kıskacında.09.09.2014

HACİOSMANOĞLU 30. MADDENİN KISKACINDA

Trabzonspor yönetimini olağanüstü kongreye getirmek için toplanan bin 520 imza da işe yaramadı.

Anlaşılan Haciosmanoğlu’nu devirmek için tüzükte geçerliliği olan başka bir maddeye başvurulmak isteniyor.

Bunun için de kulüp içindeki muhalif kanat Denetleme Kurulu’nu baskı altına alarak, tüzüğün 30. maddesinde yer alan yetkiyi kullanarak, yönetimi devirme fıkrasının gereğini yapmaları kuruldan isteniyor.

Mahmut Ören başkanlığındaki beş kişilik yönetimin, tüzüğün 30. maddesi gereğince yönetimi görevden alma yetkisi var.

Bu yetkiyi kullanarak Haciosmanoğlu yönetimini görevden alabilirler, bunun için Denetleme Kurulu’daki beş kişiden oluşan üyenin imzası olması gerekiyor.

Muhalefetten bu mesajı alan Denetleme Kurulu 30. maddeyi işleterek Haciosmanoğlu yönetimini indirmek için gerekçe aradığı belirtiliyor.

İL BAŞKANLIĞI’NA ÇAPKINOĞLU ATANDI

Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına çıktıktan sonra, AK Parti dağılır umudunda olan merkez sağdaki bir kesimin Merkez Parti adıyla yeni bir parti kurduğu biliniyor.

Genel Başkanlığı’na Prof. Dr. Abdurrahim Karslıoğlu’nun getirildiği Merkez Parti’de Genel Başkan Yardımcıları arasında iki Trabzonlu deneyimli isim var.

ANAP Trabzon eski milletvekili İbrahim Çebi ile ANAP iktidarı döneminde Mesut Yılmaz’ın Başbakanlık müsteşar görevini yürüten Yaşar Yazıcı. (Çaykaralı hemşerimiz)

Trabzon’da il başkanı olarak işadamı Ekrem Çapkınoğlu atandı.

Çapkınoğlu, kurucu il yönetim kurulunu oluşturarak, genel merkezden onaylattı.

Türkiye genelinde yaklaşık 50 ilde örgütlenen Merkez Parti, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çebi partinin teşkilatlanmadan sorumlu görevini yürütüyor.

Çapkınoğlu’nun önümüzdeki günlerde, il teşkilatı için düzenlenecek ofisin ardından il yönetimini tanıtmak için basının karşısına çıkması bekleniyor.

CORA VEKİL ADAYI

AK Parti’nin 1 Kasım’dan itibaren başlayacak ilçe başkanlıkları seçimlerinin ardından il başkanlığına hangi ismin getirileceği tartışma konusu.

İl Başkanlığı için ismi geçen isimlerden biri de Avukat Salih Cora.

2011 genel seçiminde milletvekili sıralamasının 6.sırasında yer aldığı için seçilemeyen Cora, siyasi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yeni dönemde il başkanlığı gibi bir talebi olmayan Cora’nın hedefi 2015 yılında yapılacak genel seçim.

Haziran ayında yapılacak genel seçimde yeniden milletvekili adayı olmak için çalışma yürütüyor.

Batı ilçelerinde ve merkezde ağırlığı olan Cora’nın önümüzdeki genel seçimde milletvekili listesinde iyi bir yer kapabilmek ve seçilerek meclise gitmek için yoğun çalışıyor.

Cora’nın, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve İl Başkanı Adnan Günnar ile milletvekili adaylığı yarışında kıyasıya rekabet etmesi bekleniyor.

ÇINAR BÜYÜKŞEHİR’E ADAY OLACAK

Trabzon Büyükşehir Genel Sekreteri Davut Çakır İstanbul’dan geldi.

Bu zamana kadar olan siyasi ve idari çalışmalarını mega kentte yapan Çakır’ın şehre alışması da zaman alacağa benziyor.

Göreve başladıktan sonra şehirle bütünleşme adına önemli adımlar atmadığı ve şehri gezmediği yönünde kendisine eleştiriler yönetiliyor.

Eleştirilerin dozunu artıranlar, Genel Sekreter Çakır’ın yakın zamanda görevinden ayrılarak Trabzon’u terk edeceğini bile iddia edenler var.

Yaptığımız araştırmada Davut Çakır’ın Trabzon’daki Genel Sekreterlik görevini bırakıp, şehri devri diyar etme gibi bir niyeti yok.

Bilakis Trabzon’a iddialı gelmiş Genel Sekreterlik görevini de şartlı kabul ekmiş.

2019 yılına kadar genel sekreter olarak görev yaptıktan sonra, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı ciddi olarak konuşuluyor.

FENERBAHÇE DÜŞMANIMIZ DEĞİL

Önümüzdeki Pazar günü Trabzon Avni Aker Stadyumu’nda dev bir karşılaşma oynanacak, Trabzonspor ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

Erken derbi için Trabzonspor taraftarları bugünlerde kuyruklara girerek maçlara girebilmek için olmazsa olmazlar arasında yer alan pasolig kartı almak için uğraş veriyorlar.

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmalarının öncesi ve sonrasıyla havası bir başka olur.

Umut ederiz ki, taraftarımız bu karşılaşmada, kulübü ve camiayı zor durumda bırakacak hareket ve fiillerden kaçınmış olsun.

Rekabet sürsün ama Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki rekabetin bir düşmanlık olmadığını da herkes bilmeli, ona göre davranmalı.

Trabzonspor taraftarı pasolig kartlarını ve maç biletlerini günler öncesinden alarak, Pazar günü yeni transferlerle güçlenin takımını desteklemeli ve alınacak galibiyetle keyif yapmalıdır.

Aziz Yıldırım Trabzonspor camiasını ne kadar tahrik etmeye kalkarsa kalksın, bordo mavi camia ve taraftarlar bu tahriklere kapılmamalı.

Çünkü, Aziz Yıldırım’ın nasıl bir şikeci olduğunu sırf Türkiye değil dünya öğrendi, onunla başa çıkmak için dört koldan saldırıyorlar ama adam o kadar yüzsüz ki, ar damarı çatlamış.

Aziz’in tahriklerine kimse kapılmamalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler