Anahtar Deliği 09.08.2018

Anahtar Deliği 09.08.2018

Anahtar Deliği 09.08.2018

VE AK PARTİ İLE KTÜ ARASINDA İLK FİŞEK PATLADI
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetimini eleştirdi. 
KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ı isim vermeden hedef alan Balta, “Şehrimizin bence en büyük sıkıntılarından biri üniversitenin şehirle entegrasyonunun sağlanmaması. Trabzon’un sorun ve projeleriyle ilgili kapımız çalınmıyor” dedi.
Süleyman Baykal etrafından bu eleştirİ topa tutuldu. Medyada Muhammet Balta’yı Süleyman Baykal’ın dostları hedef tahtasına şimdiden koydular. Bu durum bakalım kimi çok etkileyecek! Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bilimle, çarpıcı bilimsel araştırmalar gündeme gelmesi gerekir.

CAKA SATANLAR NANKÖRSÜNÜZ!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Milletvekili iken Trabzon’da haksız hizmet paylaşımlarının önüne geçmek için çok uğraş verdi. Hatta öyle uğraşlar verdi ki yaratıcı projeler, fikirler geliştirdi. Bunların hepsine girmeyeceğiz. Bu proje ve adımlarla ciddi yatırımlar Trabzon’a geldi. Şu günlerde nedense Bakan Soylu için yerel anlamda neler yaptığıyla ilgili bazı şeyler kulağımıza geldi. Hani yaptıkları unutturamazsınız diyeceğiz ama siz nankörsünüz! Güzel olan herşeyi sakız gibi çiğneyip atmak gibi kötü bir huyunuz var. 
Bakın sadece İçişleri Bakanlığı KIRDES Projesi kapsamında Trabzon genelinde ne kadar beton yol ağı yapıldı. 
Ortahisar: 42,54 km
Akçaabat: 45,95 km
Araklı: 30,54 km
Arsin: 27,5 km
Beşikdüzü: 15 km
Çarşıbaşı: 28,5 km
Çaykara: 25,36 km
Dernekpazarı: 12,2 km
Düzköy: 9,5 km
Hayrat : 19,08 km
Köprübaşı :16,45 km
Maçka : 25,5 km
Of: 33,55 km
Sürmene :18,65 km
Şalpazarı :18,8 km
Tonya :14,64 km
V.kebir :25,85 km
Yomra :16 km olmak üzere 
TOPLAM :426,61 km beton yol yapıldı.
İşin garibi bu hizmetlerle caka satı oy isteyenler bunları görmezden gelenlerle aynı kişiler!
Yuh artık..

TRABZON ÇOCUK DESTEKLEME MERKEZİ’NDE YAŞANANLAR
Bazı kurumlar vardır çok hassastır.
Bazı kurumlar vardır öyle yönetmelisinki narin, sessiz, mükemmel..
İşte onlardan bir tanesi de Trabzon Çocuk Destek Merkezi.
Bu kurum 13 ila 18 yaş arasında tacize, tecavüze uğramış bebeklerden oluşur. 
Çocuklar daha!
İstismar edildiklerinden devlet burada koruma altına alır.
İşte bu kurum o kadar hassas!
Giriş çıkışlar yasaktır.
İzinsiz personelin eşi bile giremez!
Bunları neden mi anlattı?
Şundan dolayı.
Bu merkezde son günlerde tuhaf şeyler oluyor.
Psikoloğun çocuklarla tartışıp kavga ettiği iddia ediliyor.
İzinsiz bir belediye başkanının girip çıktığı.
Bu müdürün daha sonra kendisine olumsuz yanıt veren müdür vekilini valiye şikayet ettiği..
Son yaşanan olayda bambaşka.
Bakın önce şunu söyleyelim konuşulanlar ve delilsiz ortaya atılanları dikkate alacak değiliz!
Ama böyle şeylerin de buradan nasıl çıktığı da irdelensin!
Şu anda Müdür Vekili olarak burada görev alan buranının kurucu müdürlerinden Davut Karaman görevden alındı.
Bu onuyu araştırdık.
Neden görevden alındığı konusunda
Trabzon Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Müdürlüğü, gelen bir  çocuğu il müdürü Ahmet Kurt’un talimatına rağmen yurda almadığı imiş gerekçe.
Yurttan kaçan ve Samsun’da otostop çekerken iki kişinin tacizine uğradığını idda ederek polise ifade veren bir 15 yaşında kız çocuğu!
Müdür Vekili Karaman’ın çevresindekilerin anlatmasına göre çocuğu komisyon kararı olmadan merkeze getirmişler bunun da yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle İl Müdürü Ahmet Kurt’un dediğini yapmadı. 
Karaman ile Kurt arasında bir sürtüşme yaşandığı kesin. Kurt Karaman’ı görevden aldı. Yerine Yasemin Reis geçti. 
Öte yandan bir de psikolog var!
Bir iddiaya göre o da müdürün görevden alınacağını bir kaç gün önceden merkezdeki çocuklara söylemiş. Bu bir iddia ama ilginç bir iddia! Nasıl biliyordu? 
Neyse daha ileriye gitmiyoruz!
Ama böyle hassas kurumları lütfen düzgün, hassas, hatasız yönetin.
Kadro değişecekse tümünü değişin.

HAYRETTİN HACISALİHOĞLU KAFASINA GÖRE Mİ KARAR ALDI?
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun yönetimi herşeyi yönetim kurulu kararıyla almak adım atmayı tercih ettiler. Ama bazı konularda şimdi fikir ayrılıklarına düştüler. En son yaşanan kriz Zeki Yavru. Bonservizsiz, hiçbir şey beklemeden gelebileceğini söyleyen Zeki Yavru’ya Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu söz veriyor. Sonra kıyamet kopuyor. Yönetimin yarısı istemiyor. Zeki Yavru olmaz diyor. Yani Hayrettin Hacısalihoğlu biraz kendine göre hareket etti ve tepki aldı. Kulüpteki diğer konularda olduğu gibi. Sonra ne mi aldu?
Olan şu..
Haber61’e açıklama yapan Hacısalihoğlu Aralık’Ta bırakacağının sinyalini verdi;
Diyorki;
“Kimin ne yapacağını bilemem. İnşallah devam edilir. Benim devam edip etmeyeceğim ayrı bir konu. Şimdiden böyle bir şey demenin çok doğru olacağını düşünmüyorum ama o gün Ki şartlarda düşünülür. Yaş olarak da burada bulunduğumuz süre olarak da hem yorulduk, yaşlandık, tahammülümüz azaldı belki. Tenkitlere, eleştirilere gençler daha toleranslı olur, biz o toleransı kaybetmiş olabiliriz. Şimdi hep beraber gayret edelim raydan çıkmış treni rayına koyalım. Basınıyla, taraftarıyla, eski ve yeni yöneticileriyle. Ondan sonrasına herkes bakar daha iyi yönetimler gelir.”
Ama bakın burada şu tehdit de var;
“Ben bırakırsam sizin için de iyi olmaz”
Hani bize biraz ikinci şık gibi geldi..

SELÇUK ÇEBİ SADECE SPORDA DAMGA VURMADI!
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Daire Başkanı Selçuk Çebi, Trabzon’da AK Parti vekil adayı oldu. Türkiye’nin diğer yerlerinde mesela İzmir’de Alpay Özalan ilk sırada girdi, Kenan Sofuoğlu da ilk sıralarda girdi. Selçuk en az onlar kadar belkide daha fazla spora hizmeti ve başarısı varken Trabzon’da 6. Sırada listeye yazıldı. Buna alınmadı gücenmedi. Trabzon sokaklarında sevgi gösterileriyle karşılandı. İlk sırada olması gerekirken 6. Sıraya konmasına aldırış etmedi! Trabzon’da hemşerileri ile bir arada olmanın mutluluğunu her an her gün yaşadı. Güreşçi olduğundan elini kimse sıkmadı herkesle kucaklaştı. Şimdi Ankara’ya eski görev yerine döndü. Ankara’dan her fırsatta Trabzon’a geliyor. Destek verenlere vermeyenlere hepsini ziyaret ederek teşekkür ediyor. Ankara’da Trabzonlu hemşerilerinin yardımına koşuyor. Trabzon’da Selçuk Çebi sporda damga vurdu siyasette hizmette de vurmaya devam ediyor. Yolu açık. Hemde çok açık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar