Anahtar Deliği 09.05.2018

Trabzon'da neler oluyor, neler konuşuluyor...

Anahtar Deliği 09.05.2018

VAY BE DEMEK İMAM İSTEMİYORMUŞ!

Trabzon’un tarihi camisi iskenderpaşa Camisi’nin önünde ucube bir prefabrik duruyor.

Aylardır orda.. Belkide yılı geçti..

Trabzon’da kime sorsan abuk sabuk bir görüntü sergilediğini söyler.

Orada dönüşüm yapan Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri, milyonlarca lira oraya para akıtıp tarihi görüntüsüne kavuşsun diye ellerinden geleni yaptılar.

Eyvallah sağ olsunlar. Lakin o caminin önündeki prefabrik yapıya nasıl izin verdiler?

Yoksa o meydanın göbeğine görüntüyü allak bullak eden, güzelim ağacın önünü kesen büfeyi oraya koyanlarla aynı yetkililer mi bunu koydu diye insanın aklından geçiyor.

İşin aslını öğrendik. Nerede Ortahisar Meclisi’nde ortaya çıktı.

Meğer İskenderpaşa Camisinde görev alan din adamları, prefabrik kulübeyi kullanıyorlarmış ve asıl odaları oranın hemen altında olmasına rağmen burası daha kolay olduğundan orayı kullanıyorlarmış!

Prefabrik kulübe, bize göre ucuna, imam odasıymış!

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı meclisteki tartışmada aynen şunu diyor; “Caminin avlusundaki görüntüyle ilgili tepkilere katılıyorum. İskenderpaşa’nın güzel görünümünü etkiliyor. Altta düzenleme yapıyoruz. Arkadaşlarımızdan öğrendiğimize göre hocalarımız aşağıya inmek istemiyorlar. İnşallah halledeceğiz.”

Yani başkan sen diyorsunki; Trabzon’da binlerce kişi tepki versede..

Tarihi dönüşümü için milyarlarca lira harcansa da.. Biz imam kardeşlerimizin sözlerini daha değerli bulduk.

Doğruyu değilde onlar ne derse onu yaptık. Onların sözünün dışına da çıkamıyoruz. Pazarlık yapıyoruz.

Onlardan rica ediyoruz. Ama dinletemiyoruz öyle mi? Başkan eğer yapamıyorsan bırak onlara o koltuğu. Hayır bizim de tepki vereceğimiz neresiyse onu bilelim!

Anladın mı?

İYİ PARTİ’DE GÖREV DAĞILIMI VE YAŞANAN KRİZLER

İYİ Parti Trabzon’da bir türlü sular durulmuyor. Hasan Saka İl Başkanı idi. 5-6 ay bu görevi yaptı. Yönetimden istifa ettirildi.

Yönetiminde yer alan 69 isim ‘istifa etmesi’ için imza attı divana sundu. Hasan Saka da, “Baskılara dayanamadım” dedi ve gitti.

Basın açıklaması yaparak neden istifa ettiğini duyuracaktı. Nedense vazgeçti. “Milletvekili adaylarının kesinleşmesinden sonra açıklama yapacağım” dedi.

MHP’den İYİ Parti’ye transfer olanlarla diğerleri arasında hep bir sürtüşme oldu. Saka da bu sürtüşmeden dolayı istifa etti. Milletvekili sıralamasına bakacağım demesinin de sebebi bu olsa gerek. MHP’den transfer olanların ağırlığında bir liste olacaksa kesin bir kaç eleştiri getirir.

Milletvekili aday adayı olacağı düşünülen Hüseyin Kıran da dün açıklama yaptı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın nedeniyle aday adayı olmayacağını duyurdu. K

ıran açıklamasında,” Aslında aday adayı olmayı istiyordum, fakat malumunuz İYİ PARTİ Teşkilatlarla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Trabzon’lu Hemşehrimiz Koray Aydın ‘dan dolayı aday adayı olmadım , olamadım ... Aday adayı olduğumda benim İle ilgili adaletli davranmayacağını biliyordum, buna rağmen bu işe karışmazsa aleyhime olumsuz ve haksız bir tutum sergilemezse aday olacağımı ilettim . Fakat olumlu bir cevap gelmedi . Bu yüzden son güne kadar bekledim .Ama maalesef olumlu bir dönüş olmadı.”

Bu arada İyi Parti Trabzon yeni İl Başkanı Azmi Kuvvetli, yönetimde görev dağılımını yaptı. İl Sekreteri Erkan Akbulut, İl Muhasip Naci Kadakal, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Şefik Nuhoğlu, Seçim İşlerin Sorumlu Başkan Yardımcısı Kahraman Altıntaş, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Samet Salih Bekiroğlu, Parlemento ve Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa İşler, Uluslararası İlişkiler ve Türk Dünyası’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Banu Yılmaz, Araştırma Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysen Aydın, Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yücel Hasançebi, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdal Uzun, Strateji, iletişim Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı-Başkan Vekili Muhammet Erkan, Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu, Bilim, Sanayi ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Kaplan, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seher Melek, Eğitim,Kültür ve Sanattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ufuk Akdeniz, Sağlık, Gençlik ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Basriçelik, Esnaf-Tüccar, Sanayi ve İşadamlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Deliloğlu.

Son olarak İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Yavuz Aydın, Milletvekili aday adayı olmayacağını duyurması da Trabzon’da şaşkınlık yarattı.

AHMET METİN GENÇ O İŞİ Mİ HATIRLATTI?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ANTKART AŞ arasında 04.06.2014 tarihinde imzalanan Akıllı Kart ile Kullan At Bilet ve Toplu Taşıma işi kapsamındaki hesapların incelenmesiyle belediyenin 1 milyon 966 bin 815 liralık zarara uğratıldığı öne sürülmüştü.

Bu raporlar ve bu belgeler medyaya birileri tarafından sızdırıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu o firmanın işini yapmadığından dolayı mahkemeye verdiklerini asla belediyeye zarara uğratma gibi bir konunun bulunmadığını söylemişti. İşte bundan sonra Başkan hedefteydi.

Başkana yakın isimleri bunu birileri yaptırıyor ama bunlar da başkanla aynı partiden yani AK Parti’den dediler. Hatta yazanların çoğu da AK Partili diye de eklediler.

Diğer taraftan Gümrükçüoğlu’na muhalifler ise, “Belediye zarara uğratıldı buna göz yumuldu Sayıştay raporları ortada” eleştirilerine ve iddialarına devam ettiler. Neyse o konu kapanmıştı. Ama dün akla yine geldi. Nasıl mı? Kim mi getirdi? Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç. Dediki; “Herhangi bir kamu zararı olmadığı şeklinde bir rapor Sayıştay tarafından bildirildi. Ben bu çalışmayı yürüten başta Mali Hizmetler Müdürlüğümüze, orada çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hemen durun! Acele etmeyin!

Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak o yüzden yapıyor demeyin!

Durup dururken söylemedi bunu..

Mecliste 2017 yılına ait Sayıştay denetimi incelenmesiyle ilgili görüş açıldığından söyledi.

O nedenle yani.. Sizde çok art niyelisiniz. Hayır siz değil, bazıları...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler