Anahtar Deliği - Süleyman Soylu canlı yayında Trabzon mesajı verecek mi?.09.04.2015

SÜLEYMAN SOYLU CANLI YAYINDA TRABZON MESAJI VERECEK Mİ?AK Parti Trabzon birinci sıra Milletvekili adayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu halen Trabzon’a gelmedi. Bugün saat 17.00'de canlı yayında Habertürk ekranlarında olacak. Ne diyecek? M

Anahtar Deliği - Süleyman Soylu canlı yayında Trabzon mesajı verecek mi?.09.04.2015

SÜLEYMAN SOYLU CANLI YAYINDA TRABZON MESAJI VERECEK Mİ?

AK Parti Trabzon birinci sıra Milletvekili adayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu halen Trabzon’a gelmedi. Bugün saat 17.00'de canlı yayında Habertürk ekranlarında olacak. Ne diyecek? Merak ediliyor…

Seçim öncesi önemli mesajlar verirken Trabzon’a da mesajı olacak mı? Bakalım hep birlikte göreceğiz. Diğer taraftan CHP Trabzon Milletvekili adayı Haluk Pekşen’in Süleyman Soylu’nun Fenerbahçe kongre üyesi olduğu iddiası Trabzon’da bomba etkisi yarattı.

Soylu kongre üyeliğinden istifa edecek mi? Ya da bu konuda ne diyecek? Asıl bu noktada üzerinde durulması gereken diğer bir husus Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Trabzonspor’ kriterini düşünmemesi olarak görüyoruz. Dikkate almaması oldukça ilginç buluyoruz. Artık spor kimliği önemsiz görülüyor. Hele de Trabzon gibi bir kentte…

ASIM AYKAN’IN SÜLEYMAN SOYLU RAHATSIZLIĞI DIŞARI YANSIDI

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan listeye girememenin şokunu yaşıyor. Aday adaylığı sürecinde sosyal medya hesabını sıkı kullananlardan biriydi.

Listeye girmediğini öğrenince şu mesajı paylaştı; DEĞERLI HEMŞEHRİLERİM; AK Partimizden aday adayı olduğumuz süreçte halkımızın ve sivil toplum örgütlerimizin şahsımıza göstermiş oldukları candan ilgi ve alakaya şükranlarımı sunuyorum. 7 Haziran seçimi ülkemiz için hayati ehemmiyettedir, partimiz Trabzon'da 6-0 hedefini koymuştur.

Ülke genelinde 400 hedefine ulaşmak için şehrimizden en az 5 milletvekili çıkarmamız gerekir. Aday gösterilen arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Trabzon'a hizmet bizim için her zaman bir ibadet ve sevda olmuştur, bu ölçümüz hiçbir zaman değişmeyecektir. Bütün teşkilat mensuplarımız ve değerli halkımızı en derin saygılarımla selamlıyorum.”

Evet sizinde gördüğünüz gibi buraya kadar herşey normal. Yalnız bu mesajın altına gelen yorumlardan Asım Aykan’ın şifrelerini çözdük. Açıklanan listeye olan tepkisini gördük. Bakın nasıl? Mesela Yorumlardan bir tanesi CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun eski baş danışmanı Faruk Ata şu yorumu yaptı; “Hakkınız yediler vekilim. Süleyman soylunun AKP ve Erdoğan için söyledikleri hala kulaklarımda…” Bu yorumu Aykan anında beğendi.

Ardından Milli Görüş kökenli AK Partili Mustafa Bekar yorumunda Soylu’yu kastederek, “Yer: Hamamiza’de. konuşmacı, konuşuyor. AK parti teşkilatlarına sesleniyor. Sizler, bu dava için, mallarınızı hatta yeri geldiğinde canlarınızı ortaya koydunuz. On iki sene canla başla çalıştınız. Biz bu partiye yeni katıldık.

Biz bu partide hiç bir şeyi hak etmedik. Biz bu partide on sene canla başla çalışmalıyız ki bir şeyi hak edelim. Sizler her şeyi hak ediyorsunuz.! diyenler bu partide baş tacı yapıldı. Başka ne diyeyim.” ifadelerini yazdı. Aykan bunu da beğendi. AK Parti’de müthiş bir Soylu tepkisi var. Bakalım AK Parti Trabzon’da bu tartışmalarla seçime girdiğinde ne çıkaracak.

HALUK PEKŞEN İMAMLARI NASIL KIZDIRDI?

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen geçtiğimiz günlerde ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretler esnasında çok ciddi iddialar söyledi.

Mesala öne çıkanlardan bir tanesi imamlarla ilgiliydi. CHPli Pekşen, “Militan gibi davranıyorlar” diyerek imamları hedef aldı. “AK Parti herşeyi ele geçirdi. Camileri de ele geçirdi. Arkasında namaz kılmak zorunda kalma zorunda kaldığınız imamlar aslında bir dakika sonra o partinin militanı gibi davranıyorlar” dedi.

Bu sözler İmamları kızdırdı. Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şubesi, Pekşen’e seslenerek,” Derhal özür dile. Siyasi görüşlere her zaman eşit mesafede olduk” dediler. Bu kavga ne sürer bakalım.

DAVUT ÇAKIR ŞİMDİ NE YAPACAK?

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylarından Davut Çakır, Trabzon Büyükşehir Genel Sekreterliği görevi gibi önemli bir görevden istifa etmişti. Milletvekili aday adaylığı sürecinde şunu demişti; "Ben hiçbir zaman geriye bakmadım. Geri de dönmedim” demişti. Yani listeye giremezse kesinlikle büyükşehirdeki görevine dönmeyi düşünmediğini ifade etmişti.

TOKİ Başkan yardımcılığı görevine getirilebileceği iddia ediyor. Ama biz yine de kendisinin Trabzon’da yeniden başlamasını isteriz. Davut Çakır gibi tecrübeli bir proje adamına Trabzon’un ihtiyacı var.

BU SEÇİM BÜYÜKLİMAN’A YARAR MI?

Trabzon’da milletvekili listelerini partiler doğu-batı dengesini gözeterek yaparlar. Ama nedense bugüne kadar bu dengelerde batı hiçbir zaman dikkate alınmamıştı.

Bu seçim farklı birşeyler oldu. Listelere bakıldığında ciddi bir batı ağırlığı var. Hele de AK Parti ve MHP’de. Büyükliman bölgesi (Vakfıkebir, Şalpazarı, Tonya, Beşikdüzü) AK Parti’de ikinci sırada Muhammet Balta ile yer aldı. Aynı listede 6. sırasında Tonyalı Salih Cora da var. MHP’de ise yine ikinci sıraya aynı bölgeden Yavuz Aydın konuldu. Yani Büyükliman bu seçim Ankara’ya mutlaka temsilci gönderecek. Bakalım hangi partilerden..

DSP’NİN TRABZON’DA HUZUREVİNDEN ADAYI KİM?

DSP’nin Trabzon’da milletvekili adayları kesinleşti. Naci Yılmaz, Hadiye Solmaz, Ethem Koç, Fatma Öztürk, Mevlüt Baş ve Üçel Öztürk sıralamayı oluştururken bir ilginç detayı sizlerle paylaşmak istedik.

İşin ilginç yanı bu adaylardan birinin Trabzon Huzurevi’nde kalıyor olması… Beşinci sırada yer alan Mevlüt Baş huzurevi sakinlerindenmiş. Daha önce de DSP’den Isparta adayı olmuş. İki, üç hafta önce Trabzon’a gelmiş ve partiye müracaat etmiş. Hadiye Solmaz ise Trabzon’da DSP’nin vazgeçilmezi. DSP bayrağını elinden düşürmeyenlerden biri. Partide tek başına kalsam da buradayım diyor.

3 SAAT İÇİNDE ADIM LİSTEDEN ÇIKARILDI HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylarından Ayşe Kara listeye girememesi nedeniyle sosyal medya hesabından isyan etti. Kara’nın yayınladığı o mesajlar: Son üç saat içinde Ayşe kara. Ayşe Sula Köseoğlu oldu.

Trabzon’umu halkımı çok seviyorum. Ne mutlu banaki halkın sevgisini kazandım. Bu benim en mutlu anım inanın. Kaybeden Trabzon yine sahipsiz kaldı. Ayaklanan Trabzonu yatışdıran varsada helal olsun.” “Hakkımı geri istiyorum. Yoksa hakkımı helal etmeyeceğim.” “ Küçük oğlum ak Parti için yaptığım çalışmalarla hasret kalmıştı bana yastığımın kokusuyla avunuyordu.Bu sabah beni arayarak anne sen bizim herşeyimizssin demesi beni göz yaşına boğdu”

“Son üç saat içinde Adımın 3 den çıkarılmasını halk cevabını verecek mutlaka.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar