Anahtar Deliği - Kaleci transferi yeter. 09.01.2015

Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu, sezon başında yaptığı transfer çılgınlığı ile kulübün borç yükünü 120 milyon daha artırdı.

Anahtar Deliği - Kaleci transferi yeter. 09.01.2015

KALECİ TRANSFERİ YETER

Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu, sezon başında yaptığı transfer çılgınlığı ile kulübün borç yükünü 120 milyon daha artırdı.

Bunca transfere rağmen ilk yarıyı başarısız geçiren takımı transfer şampiyonu yapmak için ara transferde de çılgınlıklar yapmak için uğraş veriyor.

Haciosmanoğlu’nun çılgınlığına Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Üstünsalih engel olmaya çalışıyor.

Üstünsalih ara transferlere karşı çıkıyor.

Trabzonspor camiasının önde gelen isimleri de Haciosmanoğlu’nun anlayışında kulüp yönetilemeyeceğini, yakın zamanda ekonomik yönden kepenk kapayacağını söyleyerek uyarı görevlerini yapıyorlar.

Trabzonspor’un ara transfer döneminde bir tek kaleciye ihtiyacı var, bir kaleci transferi ile yetinilmeli, kulübü daha fazla borç yükünün altına sokmamalı.

ŞEHİRDEKİ KAR TEMİZLİĞİ BAŞARISIZ

Kar yağışı bastırmadan önce Büyükşehir ve Ortahisar belediyeleri gerekli hazırlığı yaptılar, karla mücadele ekiplerini hazır tuttular.

Beklenenden fazla kar yağmış olacak ki, şehirde karla mücadele gerektiği gibi yapılmadığı gözleniyor.

Ana caddelerde muntazam olarak kar temizliği yapılmasına rağmen, ara sokaklar temizlenemedi.

Araçlar çalışamaz oldu, yayaların ara sokaklarda yürümesi işkenceye dönüştü.

Halbu ki, Trabzon Belediyesi döneminde ana arterlerin yanı sıra ara sokaklarda da kar temizliği yapılır, tüm yollar ulaşıma açık tutulurdu.

Belli ki, Büyükşehir ile Ortahisar belediyeleri ekipleri arasında bir uyumsuzluk oluştu, karla mücadele ekipleri kafalarına göre kar temizliği yaptılar.

İki belediye de kar temizliğinden sınıfı geçemediler.

BAYRAKTAR’A İLGİ ARTIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğundan düştükten sonra siyasi geleceği ne olacak denilen Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, teşkilat seçimleri için şehre gelip kongrelerde boy gösterip mesaj vermesi, kafaları karıştırdı.

Yeniden Trabzon’dan aday mı olacak söylentileri ortaya atılmıştı ki, 5 Ocak’ta meclis soruşturma komisyonunun almış olduğu karar ile Bayraktar’ın da dahil olduğu dört bakanın yüce divana gönderilmesine gerek görülmemesi, Bayraktar’ın siyasete devam kararını teyit etmiş oldu.

Bakanlığı döneminde Trabzon’a önemli hizmetler getiren, yerel yönetimlere sürekli destek veren, belediyelerin projelerine akıttığı imkanlarla, kendisini sevdiren Bayraktar’ın 7 Haziran genel seçiminde AK Parti’nin birinci sırasından ekip başı olarak aday olma şansını artırırken, Trabzon’daki partililer de ağız değiştirmiş gibi onu Trabzon’a istemeye başladılar.

REVİ’YE BASKI SÜRÜYOR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin, yürütme kurulunu aradan geçen zaman içinde belirleyip açıklamayışı kafalarda soru işareti yaratmaya başladı.

Revi her ne kadar, yürütme kurulu listem hazır, listeyi belirlemede bir sıkıntım yok dese bile, yapmak istediği yürütme kuruluna başta genel merkez olmak üzere müdahale edildiği söyleniyor.

Zamana bırakılan her oluşum tartışılır, herkes bir şeyler söyler, çomak sokanlar olur.

Revi’nin zamanında yapamadığı yürütme kurulu için neler söylenmiyor ki.

DP eski il başkanı Ahmet Uğur Zihni, Süleyman Soylu ile birlikte AK Parti saflarına katılmasına rağmen, Revi’nin listesinde yer almasına İstanbul Milletvekili Oktay Saral şiddetli tepki göstermişti.

Eski bir il başkanı olan Zihni’nin, Revi’nin yönetiminde il başkan yardımcısı olarak görev alması bekleniyor. Revi bu tercihi belki yapacak ama gelecek tepkilerden korkuyor. Bir yandan da Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun baskısı var.

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali, Revi karar veremiyor.

ÖNSEÇİM YOKSA SİYASET DE YOK!

CHP Trabzon eski il başkanı Yavuz Karan görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığına soyundu.

Görevde iken önseçime fazla sıcak bakmayan Karan, istifa ederek milletvekili adaylığına soyunduktan sonra önseçimi daha fazla savunmaya başladı.

Teşkilattan gelen bir siyasetçi olarak Karan’ın önseçime savunması kadar doğal bir şey olamaz.

Karan önseçim konusunda o kadar iddialı ki, genel merkezi uyararak, önseçimden çıkacak listenin onaylanmasının şart olduğunu öne sürüyor.

Bilindiği gibi 2011 genel seçim öncesi de CHP Trabzon’da milletvekili adaylarını önseçimle belirlemişti.

Volkan Canalioğlu o zaman PM üyesi idi, önseçime sokulmadan listenin birinci sırasına getirildi, milletvekili seçildi.

Karan, bu seçim de böyle olursa önseçime girecek milletvekili aday adayı arkadaşlarla gerekirse seçimi boykot ederiz, tehdidinde bulunuyor.

CHP’de Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun dışında kalan muhtemel aday adayları önseçimi istiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler