Anahtar Deliği 08.10.2020

Anahtar Deliği 08.10.2020

Anahtar Deliği 08.10.2020

KONGRE İÇİN İSTİFA ETTİ

AK Parti’nin ilçe kongrelerinden biri de Çarşıbaşı’nda olacak. Genel Merkez henüz kararını vermedi. İlçe Başkanlığına Mehmet Demir adaylığını açıkladı.
Mehmet Demir aynı zamanda AK Parti meclis üyesidir.
Zekeriya Karaçengel ve Hüsnü Akkan’ın Mehmet Demir’i desteklediği yönünde kulağımıza bilgi geldi. 
İlçe Başkanı Hakan Kocaman’a karşı Demir aday oldu lakin Genel Merkez Hakan Kocaman ismi üzerinde karar vermişti.
Bu konuda Mehmet Demir ne yapacak geri çekilecek mi henüz net değil. 
Resmi olarak da adaylığını açıklamazken ilçede yeni bir gelişme oldu. Gençlik Kolları Başkanı Furkan Esentürk istifa etti.
Şu gerekçeleri sundu;
“Dünki istifamdan sonra, "Görevden Alındı" cümlelerini üzüntüyle duymaktayım. 
Yazdığım metinde belirttiğim gibi çift liste olmasından dolayı  "İçinde bulunduğumuz durumdan" diye belirtmem de bu tezi çürüten en önemli cümledir. 
İlçemizdeki kongrede Liste hazırlığı yapan Çarşıbaşı Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Demir'i destekleyeceğimden ötürü, aktif olarak GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI yapmanın yanlış ve bize uygun bir hareket olmadığından istifa ettiğimi bir kez daha beyan ediyorum. 
Kongremizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Yani genel merkeze rağmen çift listeyle Çarşıbaşı kongreye gider gibi gözüküyor.
İlçe Başkanı Hakan Kocaman da hemen hemen listesini şekillendirdi.


KİMSE O ATA SAHİP ÇIKMAYA KALKMASIN GÖNDERMESİ KİME?

Selim Pastanesi’nin önündeki kaldırıma attığı masa sandalyeler zabıta tarafından kaldırıldı.
Bu işlem sosyal medyada gündemin üst sıralarına kadar çıktı. 
Tepki koyanlar oldu, tarihi bir mekana sahip çıkın diyenler lakin bir de kaldırımları işgal edemezsiniz yayalarındır diyenler de az değildi. Neyse tam bu tartışmadan biz bir  şey tespit ettik.
Bakın şimdi..
İYİ Partili Meclis üyesi Berrin Tezel Erkuloğlu, bu işlemi yapanları Trabzon’a ihanetle suçlayıp şunu yazdı;  “Trabzon’un tarihi esnaflarına sahip çıkmak varken yok etmeye çalışmak bu şehire yapılan ihanetlerin bir halkasıdır. Önce Maraş caddesinin trafik akışını değiştir sonra önünü Trapark yap üzerine bir de pandemi krizi  !!!
bi siz eksiktiniz ?!! 
3 masa sandalye mi  kaldırımlarınızı bozuyor ?!  
Deveye sormuşlar neren eğri diye deve demiş ki nerem doğru ki ..
Yazıktır günahtır !
Büyük şehir belediyesi, tarihi değeri olan Trabzon’a mal olmuş selim (Salim ) pastahanesine  meydandaki tarihi  belediye binasında yer vermelidir .
İki tarihi buluşturmalıdır .”
Aynı partiden yani İYİ Parti’den Ortahisar Yerel Yönetimlerden SOrumlu Başkan Yardımcısı Tuna Kurt da kendi meclis üyesinin tam aksine hatta sanki ona gönderme yaparcasına şunu yazdı;
 “SELİM (SALİM) PASTANESİ ÜZERİNE...
2 gündür 2-3 masa ile ilgili bir polemik dönüyor... 2 masa mı düzeninizi bozdu, 100 yıllık degerlerimizi koruyalım, şehrimizin markalarına sahip çıkalım vs.Elbette bu düşüncelerin bir kısmı doğru ve haklı. Ancak tıpkı Mustafa Bıyık başkanımın dediği gibi, hiçkimse devlete meydan okuyamaz. İşletme uzun zamandır büyükşehir belediyesinden işgaliye istiyor ancak belediye bu talebe olumlu yanıt vermiyor. Sonuç "ben atarım gel de kaldıra” kadar geliyor ve kaldırılıyor. Bu konu "100 yıllık işletmemize sahip çıkalım" la açıklanmaz, "BU KONU BELEDIYE BU HUKUKSUZLUKLARDA NEDEN HERKESE EŞİT DAVRANMIYOR" la çözüme ulaşır. Kanun herkese kanundur... 100 yıllığa da aynıdır 6 yıllığa da. Adamı olanın at koşturduğu bu devirde hiçkimse o ata sahip çıkmaya çalışmasın…”

EĞİTİMDE DİĞER ÜLKELERLE KIYAS YAPTI

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
 Başkan Engin Nur’a göre eğitimde Türkiye sınıfta kaldı diğer ülkeler daha erken toparladı ve daha iyi eğitim vermeye başaldı. Bu kıyasını şu şekilde yaptı; “Verilen tüm görevleri özveriyle yürüten öğretmenlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Ancak haklarını ödemek için de bir çabanın olmadığını üzülerek görüyoruz. Yıllardır kangren olmuş sorunlar hala çözüm bekliyor.  Dünya ülkelerinde eğitim sistemi pandemi sürecinden olumsuz etkilendi. Ancak geçen 8 ay içinde çoğu ülke tedbirlerini alarak, ihtiyaçlarını hızlıca tamamlayarak kısmen ya da tamamen yüz yüze eğitime geçti. Rusya, Çin, İsveç, Norveç, Danimarka, Fransa ve İtalya gibi ülkelerde yüz yüze eğitim başladı. Kanada, Amerika ve Avusturalya gibi ülkelerde ise bölgesel olarak okulların uzaktan ya da yüz yüze eğitimine izin verildi.  Türkiye’de ise “Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor” diyen anlayışın temsilcileri, pandemi sürecini fırsata çevirerek, “eğitimde fırsat eşitliğini” tamamen ortadan kaldırıp, bilgisayarı, interneti ve televizyonu olmayan milyonlarca çocuğumuzu eğitimin dışına itti” şeklinde uyardı. 
 
CENAZE İÇİN GELECEKLER

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar babasını kaybetti. Bir süredir Fatih Devlet Hastanesi'nde tedavi altına bulunan Ömer Günnar, dün öğle saatlerinde yaşama veda etti. Ömer Günnar için bugün  İskenderpaşa caminde saat 14'de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Günnar ailesi, Koronavirüs süreci yaşandığından dolayı taziyeleri telefonla kabul edeceğini sosyal medyadan duyurdu.
AK Parti Ortahisar basın danışmanı Fatih Yılmaz da, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, (Şırnak programına göre İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Şeref Kalaycı’nın annesinin ve Trabzon Milletvekilimiz Sayın Dr. Adnan Günnar’ın babasının cenaze törenlerine katılmak üzere Trabzon’a geliyor. Merhumeye ve merhuma Allah’tan rahmet diliyorum.” duyurusu yaptı. 
Haber61 olarak bizde Günnar ailesine başsağlığı dileriz. 
 

MURAT ZORLUOĞLU VE GELEN ELEŞTİRİLERİN YANSIMALARI

CHPli Büyükşehir ve Ortahisar  Meclis Üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu hedefini koydu. Günlerdir medya üzerinden ciddi eleştiriler yapıyorlar. Bu eleştirilere direkt cevap evren AK Parti kanadında kimse yok. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi olsun Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş olsun yada diğer AK Parti ve ittifak ortağı MHP’den hiçbir cevap gelmemesi dikkat çekiyor.
Bu durum siyasi kulislerde görüntü olarak şöyle algılanıyor; Başkan Murat Zorluoğlu nasıl yaptı da her iki tarafı böyle kızdırdı! Kendi tarafı bile ona sahip çıkacak tek bir söz söylemiyor. 
CHPli meclis üyesi Oktay Söğüt eleştirisinde, “Trabzon’un derdini düşünmüyorlar. Fasulye yaptığı görüntüyü paylaşıyor. Millet hizmet bekliyor, onlar fasulye pişiriyor.” bile dedi.
İlginç bir hal almaya başladı. Başkan Murat Zorluoğlu’nun Büyükşehir belediyesinde A takımı da tek bir söz söylemiyor. Bizde olanları ibretle takip ediyoruz. Bize bu sahneler geçmişte bazı şeyleri anımsatıyor lakin şimdi yazmayalım. Siyasi saatin akrepi aksaktır, ağırdır, ama adım adım sağlam ilerler..

İLK AŞI  KTÜ’DE VURULDU YAKINDA ETKİLERİNİ GÖRÜRÜZ


Türkiye’de denenmeye başlayan Koronavirüs aşısı Trabzon’da ilk kez yapıldı. Aşı Karadeniz Teknik 
Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde gerçekleşti. 
Gönüllüler üzerinde aşı denemesi yapılırken ilk test yapılan KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof Dr Celal Tekinbaş oldu. 
550 doz aşı geldiğini ve ilk günde 50 gönüllü olduğunu söyledi.
Başhekimin bu cesurca hareketi taktir topladı. Şimdi yeni gönüllüler hastaneye başvuruyor. Haber61 bu anları dün tüm Dünyaya anında aktardı.
Ekibimiz Trabzonspor tesislerinden KTÜ Tıp Fakültesine geçti. Tuncay Lakot ve Emrah Paça ciddi bir çalışma yaparak bizleri bilgilendirdiler.
Yakında aşının etkilerini görürüz.

İlgili haber ve görüntüler için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler