Trabzon'da KTÜ’de koronavirüs aşı denemeleri başladı!

Trabzon’daki ilk koronavirüs aşı testi KTÜ’de gerçekleştirildi.

Trabzon'da KTÜ’de koronavirüs aşı denemeleri başladı!

Haber61 Haber Servisi

Türkiye’nin Çin’den getirttiği koronavirüs aşıları Trabzon’da denenmeye başlandı. İlk aşılar Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gönüllüler üzerinde denendi.

İlk test yapılan KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş oldu. Tekinbaş’ın ardından Prof. Dr. Gürdal Yılmaz da test yapıldı.

Trabzon’a toplamda 350 doz aşı geldiği bildirilirken şu ana kadar 50 gönüllüye aşının uygulandığı ve hedefin 550’ye ulaşmak olduğu kaydedildi.

KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Celal Tekinbaş yaptığı açıklamada “Aşı çalışmalarında önemli bir komplikasyon gelişmediği tespit edilen aşıyı kendimize de uygulayarak halkımıza en etkin yöntem olan Covid aşısı ile bağışıklamanın öncülüğünü yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürdal Yılmaz ise “İnsanların Koronavirüs ile savaşında en önemli adımı olan aşı çalışmalarında gönüllü olmak, bu savaşın kazanılmasında pay sahibi olmak demektir. Sağlık emekçileri koronavirüs için geliştirilen aşı çalışmalarında en önde yer almaktadır.

Aşı çalışmalarına pazartesi başladık. Şu ana kadar 50 sağlık çalışanına aşı uygulandı. Hedef toplamda 550 gönüllüye aşı yapmaktır. “ şeklinde konuştu.

Trabzon'da KTÜ’de koronavirüs aşı denemeleri başladı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber