Anahtar Deliği 08.10.2019

Anahtar Deliği 08.10.2019

Anahtar Deliği 08.10.2019

O İSİM AK PARTİ’DE HEP DİRİ KALDI 

Ak Parti kongre süreci başladı sayılır.
Sanmayınki ertelenir.
Sanki ateşli, alevli kongreler gerçekleşecek gibi duruyor.
E haliyle Trabzon’da bundan etkilenir.
Ateşli kongre yaşanır mı?
Çoklu adaylar yarışır mı?
Buna genel merkez müsade eder mi?
Kulisler ikiye, hatta üçe bölünmüş..
Kimilerine göre adaylar olur.
Kimilerine göre olmaz!
Kimilerine göre mevcut devam eder..
Trabzon’da Ak Parti İl Başkan adaylığı konuşulan isimler arasında öne çıkan Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi var. Eğer ki ‘genel merkez aday çıkabilir, yarışın’ derse Çebi, favorilerden biri olacak gibi duruyor.
Uzun süredir Ak Parti’nin her kademesinde görev aldı.
Her sene kendini diri tutmayı başardı.
İsminin hafızalardan silinmesine izin vermedi.
Seçimlerde hep tam da adayların hemen omuz hizasındaydı.
Hep bir yere yakıştırıldı ama o ‘zamanı var’ modundaydı..
Yani yarış olursa Selahaattin Çebi ismini hafife alanlar şaşırtıcı gelişmeler görecek! 

İLÇELERDE NELER OLUR?

AK Parti’de kongre süreci başlarsa ne olur?
Trabzon İl Başkanlığı devamlı konuşuluyor lakin bir de ilçeler var. İlçelerde mesela Çarşıbaşı’nda ilçe başkanı Hakan Kocaman devam eder mi? GÖrünen devam edeceği yönünde.. Lakin İl yöneticisi Numan Yardım’ın da ilçe başkanlığında konuşulduğu, kendisinin da aday olmak istediği ifade edilenler arasında..
Ama net değil. 
Of İlçe Başkanlığında ise henüz bir isim öne çıkmış değil. Hakan Terzioğlu 3 dönem yaptığından görevi bırakacak. İl Başkanlığına aday olacak eğer ki kongrede aday çıkabilir onayı genel merkezden gelirse.. Hakan Terzioğlu’na, “Yerine kim aday çıkabilir?” diye sorduk. Cevabı net ve keskin oldu;” Burada kimse aday çıkmayacak. Ben herkesle toplantı yaptım. Kongre süreci başlarsa bakanlarımızla, büyüklerimizle istişare yapılır, ortak bir isimde, çıtayı daha yukarı çıkarabilecek bir isimle yola devam edilir. Ortak karar alacağız” dedi.
Dikkat çekilen ilçelerden biri de Arsin. Arsin’de İlçe Başkanlığında mevcut Başkan Tolga Şengül yola devam eder aksilik çıkmaz ise.
Diğer ilçeleri de sonraki günler değerlendirelim.


KORAY AYDIN’A ‘ANAHTAR’ GÖNDERMESİ

MHP Trabzon eski İl Başkanı Nihat Birinci, ‘değer miydi?’ Diyerek Koray Aydın’a seslendi.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, “Biz anahtar parti olduk’ sözünü eleştiren Nihat Birinci, “Anahtardan tabelaya dönüşeceksiniz” diyerek sert çıktı.
Nihat Birinci şunları ifade etti;
“DEĞER Mİ İDİ?!!!
Koray Aydın: ''biz anahtar parti olduk.'' dedi.. İlahi Koray Bey, siz iktidar olmak için Ülkücülük gömleğini çıkarmamış mı idiniz?!! 
Chppkk sayesinde meclise zor girdiniz.. Şimdi ola ola anahtar mı oldunuz?!! Bir anahtar için 50 yıllık dava adamlığı harcanır mı idi?!! 
Kamuoyu yoklamalarında % 3 lerde görünüyorsunuz.. Önümüzdeki seçimlerde tabela partisine dönüşeceksiniz.. İktidardan anahtara, anahtardan tabelaya.. Değer mi idi Koray Bey?!!”

KONGRE TARİHİ AÇIKLANMADAN ADAYIM DEDİ

İYİ Parti’de kongre tarihi açıklanmamasına rağmen bazı ilçelerde hareketlenme başladı.
İYİ Parti Çarşıbaşı  İlçe Başkanlığına  aday olan Gökhan Koç, açıklamalarda bulundu.
Koç şunları söyledi;
“Geçtiğimiz aylarda Çarşıbaşı ilçesinde İYİ Parti’den ilçe Başkanlığı adayligini açıklayan Gökhan Koç , ilçe ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
Milletimizin renkleri ve süsü olan farklılıkları yüzünden kutuplaştırıldı. İnsanlarımız en ufak bir siyasi sohbette kavga eder hale getirildi. Bu yüzden İyi Parti, kutuplaştırılan insanlarımızı bir araya getirmek ve asgari müşterekler üzerinde birleştirmek amacıyla kuruldu. Ben bunu yeni bir Kuva-yi Milliye Cephesi olarak yorumluyorum. Her siyasi eğilimden arkadaşımız yönetimimizde mevcut olacak, zaten partimizin kurucuları arasında da bu renk ve mozaik mevcut. Asgari müştereklerimiz, cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin benimsenmiş olması, Atatürkçü olması ve herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı ya da sempatisi bulunmaması. Yani vatanperver olması gerekiyor. Sağ kökenden gelmiş, sol kökenden gelmiş şeklinde bir ayırım yapmadık , yapmayacağız. İnsanlarımızı ötekileştirmek için bu ifadelerin oluşturulduğunu düşünüyorum. Bunlar üzerinden siyaset yapmayacağımı taahhüt ediyorum.”

TRABZON SENİ BEKLİYOR GÖKHAN

Gökhan Uzunali bir süre önce sahnelere ara vermişti.
Hatta veda etmişti. Bunun nedeni güzeller güzeli sevgilisi Aslıhan Erer olduğu söylendi. Gökhan Aslıhan ile sevenlerine sürpriz yaptı ve evlenme kararı aldılar. Gökhan Uzunali yıllardır il dışında kalsada Trabzon evladıdır. Her fırsat bulduğunda gelir, gider. Zaten ilk düğün törenini İstanbul’da yapan Gökhan , ikincisini Trabzon’da yapacak. Davetiyede 12 Ekin Havalimanı karşısı Yalıpark Otel yazıyor. Trabzon Gökhan’ı bekliyor. Dostları onu yalnız bırakmayacak. O’na ve eşine güzel sürprizler hazırlıyorlar.. Biz de Haber61 ailesi olarak kendisine ve güzel eşine mutluluklar diliyoruz. 


İNSANLARI BU KADAR BEKLETMEYE HAKKINIZ YOK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na dün meclis toplantısına başkanlık ediyordu. 
Bu sırada Çarşıbaşı’ndan Ali Kaya geldi.
İçeri bir hışımla girdi.
Tüm meclisin ortasında bağıra çağıra Kentsel Dönüşüm Kararı alınmasına ve bişey yapılmamasına tepki gösterdi.
Çarşıbaşı’nda anladığımız kadarıyla yerleri vardı. Bu yerler 2-3 yıl önce Kentsel Dönüşüm kararı nedeniyle bişey yapılamıyor.
Kamulaştırılma yapılacak mı yapılmayacak mı belli değil bu nedenle banka ipotek de almıyor.
Haliyle vatandaş diyorki ya kardeşim ya kentsel dönüşümü uygulayın yada kentsel dönüşümden yerlerimi çıkarın yoksa iş yapmıyorum.
Zaten bu kentsel dönüşümler Trabzon’un başına bela oldu.
Bazı noktalarda yaradı ama bela oldu.
Burada vatandaş da haklı başkan da..
Kentsel dönüşüm kararları aldırılırken müjde diye sunuluyor sonra uygulanmayınca ızdıraba dönüşüyor.
Başkan Murat Zorluoğlu yeni göreve başlamış, hatta vatandaşı davet etmiş, toplantı sonunda kendisini dinlemiş. Sağ duyulu yaklaşmış..
Ama vatandaş geçmişten gelen bu yarayı orada yansıttı.
Meclise öyle bağırarak girmesi yanlış ama adamcağız en sonunda isyan etti.
Bu arada Ali Kaya balıkçıdır.
Bir çok personeli var.
E Çarşıbaşı’ndan meclis üyeleri Hüsnü Akkan ve Zekeriya Karaçengel ile neden konuşmadı? Niye irtibat kurmadı? Kuramadı? Bir daha bir araya gelsinler. Ama Hüsnü Akkan’a daha önce bir konuda ağza alınmayacak hakaretler ettiği söyleniyor. Bu şekilde de hak aranmaz!
Şimdi ne olacak? Çömlekçi Kentsel Dönüşüm bitmeden Trabzon’da hiçbir yeri kentsel dönüşüm kapsamına almayacaksın! Burası net!
İkincisi Çarşıbaşı’nda kentsel dönüşüm kararından vazgeçececeksin!
İnsanlar işine gücüne bakacak.
Uygularım diyeceksen alacaksın o kapsama.
İnsanları bu kadar bekletmeyeceksin!
Aldıysan uygulayacaksın.
Yoksa adam evine tadilat yapamıyor yahu..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler