Anahtar Deliği 08.05.2018

Anahtar Deliği 08.05.2018

Anahtar Deliği 08.05.2018

ERCÜMENT OVALI O SORUYA NE DEDİ? 

Kan ve kök hücreden ürettiği yapay deri ‘Dermoplastik’ ile tıp alanındaki en büyük ödüllerinden birini almayı başaran 
İstanbul Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercüment Ovalı, ödülünü aldıktan sonra Maçka’da şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül’e armağan ettiğini açıkladığı konuşmasıyla ülke gündemine oturmuştu. 
Trabzon’da Türkiye’nin ilk kök hücre merkezini kurucusu aynı zamanda…
O dönem çalkantılı bir yaşamı vardı.
Bilim dünyasında da sıkça eleştirildi bazen de takdir edildi.
Ergenekon soruşturması geçirdi.
Halen de yargılanıyor. Davası düştü diye haberler geliyor.
Yeni bir haber daha geldi.
Ercüment Ovalı Trabzon’dan İYİ Parti aday adayı olacak diye.
Kendisine sorduk.
Resmi bir talep yada sözlü bir talep gelmediğini söyledi.
Yani gelseydi aday olacaktı demekki.

 
AK PARTİ’Yİ TRABZON’DA DALLAS’A ÇEVİRDİNİZ!

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayları temayül yoklamasına girdi. Enteresan gelişmeler yaşandı bundan sonra. AK Parti’nin bazı yöneticileri içerde olanlar ve dışarda olanlar, kendilerine yakın kalemleri kullanmaya kendi adamlarını yada stratejik buldukları rakiplerini ezecekleri aday adaylarını öne çıkarmaya çalıştılar. Bu kalemler il başkanına çok yakın isimler de olunca milletvekili aday adaylarının çoğu bundan rahatsız oldular. Hatta teşkilatlardan bazı ağır isimler, “AK Parti Dallas dizisine çevirdiniz be!” Eleştirisi getirmeye bile başladılar. AK Parti Trabzon Teşkilatları bu konulardan rahatsız ama sesini korkudan çıkaran yok. Milletvekili aday adaylarının çoğu tepkili. Yakında kızılca kıyamet kopar. Ama nasıl kopar? İçerdeki patlamalar dışarı yansır mı? İşte orasını yakında görürüz.
Bu arada Trabzon teşkilatlarını tek tek dolaşan ve ilçelerde seçim çalışmalarını sürdüren milletvekili aday adayları Ankara’da lobi faaliyetlerine geçtiler. Ankara’ya gidenler AK Parti Genel Merkezi’nde kapıları aralamak için derin isimlerle dirsek teması yapmak istiyorlar. Ayrıca bugün yarın AK Parti genel merkezinde yapılacak olan mülakatlara girecekler. Anket sonuçlar, temayül ve mülakatlar son şeklini verdirecek vekil adaylığı listesine..


VOLKAN KONAK ADAY OLUR MU?

Ünlü sanatçı Trabzonlu Volkan Konak’ın kulislerde adı geçtiğini görünce hayret ettik. Ankara’da bu konuda gelişmeler olduğu, hatta ciddi ciddi düşünüldüğü, CHP’den yada İYİ Parti’den birinci sıra aday olacağı söylendi. Volkan Konak ile düşüncemiz asla siyasete girmez! Asla siyasi mecrada bulunmaz! Konak, “Sanatçı içinde muhaliftir zaten. Ama asla siyasetçilerin malzemesi olmam! Siyasete girmem” bu sözleri de son Trabzon ziyaretinde söylemişti. Bu nedenle ona hiç sormaya da gerek duymadan cevabı belli diyerek bu iddiayı geçiyoruz.

CANALİOĞLU ‘NEREDE YAHU’ DERKEN KARŞIMIZA BAKIN NERDE ÇIKTI

Trabzon’da bir dönem belediye başkanlığı, bir dönem milletvekilliği yapan Volkan Canalioğlu’nun niye ortalarda olmadığı sorgulanıyordu. Trabzonspor başkan adaylığında adı geçen Canalioğlu, CHP’den vekil adaylığı söz konusu olabilirdi. Teşkilatların bir çoğu hala Canalioğlu’na haksızlık yapıldığı ve birinci sıradan aday gösterilmesi gerektiği yönünde eleştirileri var. Canalioğlu’nun Trabzon’da CHP’ye büyük oy kazandırdığını söyleyenler var. Bizde merak ettik. Sonra bir baktık karşımıza Maçka’daki köy evinde çıktı. Mangal başındaydı. Demekki epey uzak! Epey uzaklaşmış! Ve kendisine gelen bir teklif dahi yok. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 11 Mayıs tarihinde Rize’ye gelecek. Miting yapacak. Burada yer alacak mı? Kimilerine göre Canalioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İstanbul’dan bir bölgeden aday gösterilecek. Sanmıyoruz..

İYİ PARTİ’DE KİMLER ÖNE ÇIKACAK?

İYİ Parti Trabzon birinci sıra milletvekili adayı kim olacak? Yöneticileri imza toplayarak Hasan Saka’yı istifa ettirdi. Bundan sonra İYİ Parti Trabzon’da eski MHP’lilerin ciddi anlamda yönetime el koyduğu gözüktü. İl Başkanı da eski MHPli Azmi Kuvvetli oldu. Genel İdare Kurulu Üyesi Yavuz Aydın, Trabzon’dan birinci sıra milletvekili adayı olacağı söyleniyordu. Ama bir trafik kazası geçirdi. Yoğun tedavi sonrası sevenlerini üzdü. Dediki; “Genel merkezde görevime devam edeceğiz. Aday olmayacağım”
Şimdi gözler Hüseyin Örs’e çevrildi. Örs İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı eski MHPli eski Bakan Koray Aydın’a çevrildi. Örs bu isme de çok yakın. Yani Trabzon’da birinci sıra Hüseyin Örs’ün olma ihtimali yükseldi. Diğer ikinci, üçüncü kimler? 

ADEM KILIÇ NE YAPACAK?

Yönetmen Adem Kılıç, ‘Oflu Hoca Trakya’da’ komedi filmiyle beyaz perdeye tekrar çıktı. Film çok beğenildi yalnız istenilen gişeyi veremeyince bu defa Kılıç, filmdeki bazı küfürlü sahneleri sansürleyip yaş ortalamasını da aşağı çektirip yeniden Ağustos ayında vizyona girmeyi düşünüyor. Adem Kılıç’ın Trabzon’da çekimlerini yaptığı filmler de başarılı olmuştu. Bu filmde istediğini alamadı ama tekrar vizyona girme kararı doğru bir karar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler