Anahtar Deliği 07.11.2018

Anahtar Deliği 07.11.2018

Anahtar Deliği 07.11.2018

Ahmet Metin Genç son sürat devam

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isteyen ve favori olarak gösterilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ne yapıyor. Bu aralar yoğun bir biçimde sahada. Kentin her kesiminden buluşmalar yapıyor, gelen misafirlerini ağırlıyor. Yani bir nevi PR yapıyor. Geçenlerde bir yöneticiyle görüştük. Eski bir yönetici bu. Dediki şansı diğerlerine göre daha fazla. Nedenini sorduk. Bir fotoğraf gönderdi. Fotoğrafta AK Parti Trabzon İl Başkanlığında asılı duran kareler vardı. O kareler AK Parti kurucu yöneticilerini gösteriyordu. Onlarında arasında dedi, tek kurucu ve şu aktif görevde yani başkanlık koltuğunda oturan Ahmet Metin Genç’tir diye ekledi.  Görüşüne göre Ahmet Metin Genç, AK Parti kademelerinde bir hafıza,  Ak gençlere bir yol haritası, bir rol model. Bu nedenle bu rol model nadir kalan bir onumda ve orada yükselmeli, görev almalı, devam etmeli. Bakalım bu isteği ve tezi tutar mu?

İYİ Parti Trabzon’da ne yapacak?

İYİ Parti Trabzon’da Büyükşehir ve Ortahisar aday adayları ortaya çıkmaya başlayacak. Yakında sürpriz isimler görürseniz şaşırmayın. İYİ Parti’de bir ekip oluşturuldu. Yerel seçimler için bir ekip. Bu ekip AK Parti’nin ve rakiplerin aday adaylarını havuza topluyor, özelliklerini çıkarıyor, kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını üç aşağı beş yukarı havuza atıyor ve tespitlerde bulunuyor. Ama şunu diyebiliriz partilerin en büyük analizleri ilçe ilçe nüfusa göre yaptıkları anketler. Mahalle mahalle anket düzenliyorlar. Mesela 30 bin yada 50 bin nüfuslu bir ilçeye 1500 kişilik anketler düzenleniyor. En fazla hangi ismi biliyorsunuz sorusu da bunların içinde mevcut. Tanınmışlık ve verdiği güven çok önemli.

 Haydar Revi ne yapacak?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istiyor. Milletvekili Muhammet Balta ve Adnan Günnar da ona destek veriyor. Peki Haydar Revi ne yapacak?

Kendisinin Büyükşehir adaylığıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Revi, “Teşkilat başkanlığımız bu konuda kendi alanındaki çalışmayı tamamladı. Göreve devam etmek isteyenler, istifa etmek isteyenlere alakalı çalışma bitti. Genel Başkanımıza sunuldu ya da sunulacak. Dolayısıyla bu talepler orada değerlendirilecek ona göre il başkanı ya da ilçe başkanının görevden ayrılıp ayrılmayacağına karar verilecek. Benim durumumu daha önce de ifade ettim, sonuçta ben şu anda il başkanıyım. Dört tane seçim yönettik. Bu seçimde de partimiz bu seçimi yönetme görevini bize verirse o görevi yerine getireceğim ama partimiz başka bir görev de verirse onu da yapmak için gayret edeceğiz.” dedi.

Bu sözler üzerine, “Adaylık için başvurdunuz yani, değil mi?” şeklindeki ikinci bir soruya cevap veren Revi, “Yok hayır, bizlerle ilgili değerlendirme henüz yapılmadı. O değerlendirme yapılacak ondan sonra karar verilecek.” dedi. Revi, “Sizden herhangi bir talep almadan mı değerlendirme yapıyorlar?” şeklindeki soruya ise, “Teşkilat zaten o çalışmayı teşkilat başkanlığımız yaptı.” ifadelerini kullandı.

Meclis üyesi olmak isteyenler lobiye başladı

Trabzon’da partilerden meclis üyesi olmak isteyenler favori başkan adaylarına yakın durmaya, yada onlarla istişare yapmayan başladılar. İlginç isimler geliyor önümüze. Ama bazıları varki birileri aday gösterildiğinde anında meclis üyeliği listesinin başına oturacaklar. Kulislerde bu isimler konuşulmuyor. Sır gibi saklanıyorlar. Bu isimlerden bazıları il dışındada olabilirler. Aday adayları etrafında seçim için uğraş verenleri göreceksiniz. O kişi aday gösterildiğinde sanmayın ki o da meclis üyesi adayı olacak. Belki bir ihtimal. Siyaset bu yüzden hemde çok nankördür.

Biryerde eksik var değil mi?

Trabzon’un 2017 yılına ait vergi rekortmenleri açıklandı.  2017 hesap dönemine ait olup, 2018 yılı Nisan ayında 4887 mükellef, kurumlar vergisi beyannamesi verdi. Bunlardan başı çeken Ferrero Fındık oldu. İkinci sırada ise Çoruh Elektrik Dağıtım. Üçüncü sırada Trabzon Liman İşletmesi. Listedeki şu ilk üç kurum Trabzon’da son yıllarda en fazla tartışılan kurumdur. Her nedense bu kadar iş verip bu kadar vergi verip üstüne bir de halktan kopuk olan, uzlaşılamayan, her yaptıkları tepki alan başka kurum yok. Vallahi yok billahi yok! Bu kadar  yöneticileri halktan kopuk, PR çalışmasından uzak başka ilk üç kurum varsa bilemiyoruz. Bakın sosyal medyada bunu tespit edebilirsiniz. Haber merkezimizin analizlerinde bunu çok iyi ortaya koyabiliyoruz. Gelen yorumlardan da bu çıkıyor. Enteresan değil mi? Bize de çok enteresan gelmedi. Bizce sorun kurumların yönetenlerde bir yerde eksik var!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler